Одноденні лінзи: комфорт та безпека щодня - Блог про Львів

Одноденні лінзи: комфорт та безпека щодня

Одноденні лінзи

Люди, які стверджують, що контактні засоби корекції незручні і вимагають багато часу для ходу, просто не користувалися моделями щоденної заміни. Одноденні лінзи – це найкраще, що пропонує сучасний офтальмологічний ринок. Це делікатні пластинки, які м’яко лягають на рогівку і практично не відчуваються на очах. Їх виготовляють з гідрогелю, а також силікономістких матеріалів. Вони добре пропускають повітря, тому не викликають кисневого голодування.

Переваги одноденної оптики

  • Безпечність. Більшість проблем, пов’язаних з контактною оптикою, трапляються через бактерії, віруси та ліпідні плівки, які накопичуються на поверхні пластин. Якщо їх вчасно не видаляти, велика ймовірність виникнення алергії або інфекційного захворювання. Одноденні моделі в цьому плані абсолютно безпечні, адже служать до 12 годин. За цей час на них не встигає розмножуватися небезпечна кількість бактерій. Користувачі одноразових лінз практично не мають проблем зі здоров’ям очей.
  • Комфорт. Одноденні моделі є найтоншими, отже, вони менше всього відчуваються на очах і не натирають рогівку. Гідрогелеві моделі містять більше 50% вологи, що робить їх ще комфортними. За 12 годин оптика не встигає пересихати, тому носити її – одне задоволення. Їх радять носити в період адаптації, коли очі сприймають коригувальні пластинки як чужорідне тіло.
  • Універсальність. Лінзи на один день підходять абсолютно всім: дітям, літнім людям, алергікам. Їх легко надягати та знімати, тому вони зручні для дітей. Відсутність необхідності додаткового зволоження і складного догляду робить їх зручними для старшого покоління. Ці пластинки не контактують з очисними рідинами, тому безпечні для алергіків і людей з чутливими очима.
  • Економічність. Одноденні засоби корекції коштують дорожче, ніж їх “нещоденні” аналоги. Тому користувачі не звертають на них уваги. Але вони забувають, що для оптики регулярної заміни необхідний цілий арсенал засобів для догляду. У кращому випадку це універсальний розчин, зволожуючі краплі, а також контейнер і пінцет, які варто міняти раз на місяць. Одноразовим моделям всього цього не потрібно, тобто користувач економить.

Одноразові лінзи не мають протипоказань чи об’єктивних недоліків. Їх радять дітям і людям, які складно переносять період адаптації. Ці засоби зручні у відпустці, у відрядженні або подорожі. Так, вони обходяться дорожче звичайних. Але варто Вам надіти пару делікатних, м’яких лінз, як Ви забудете про інші засоби корекції.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*