Що робити, якщо купили квитки на літак, а летіти лячно - Блог про Львів

Що робити, якщо купили квитки на літак, а летіти лячно

квитки на літак

У всіх нас є якась фобія. Хтось боїться плавати, хтось боїться закритого простору, хтось моря, а хтось літати.

Принаймні ваш покірний знає таких людей багато й неодноразово бачив, як люди летять в літаку й бояться навіть піднятися із сидіння.

Як боротися з цією фобією? Варіантів, як завжди, є безліч.

1. Не накручувати себе

Всім добре відомо, що літак – це найбезпечніший вид транспорту. Кожного дня у світі літають десятки тисяч літаків. Автомобілі ж розбиваються, автобуси злітають з дороги й так далі. Якщо вірити статистиці, то клопотів з літаками є значно менше, ніж із іншими транспортними засобами. Тому, якщо купили квитки на літак і треба летіти – накручувати себе точно не варто.

2. Не панікувати

Інколи трапляється таке, що літак потрапляє у «повітряні ями» (або ще як кажуть, у зону турбулентності). Нічого страшного, так буває, погодні умови й так далі. Кілька хвилин і «ям» не буде. Хоча по салону літака у цей час краще не вештатися, а всістися у крісло та пристебнутися.

квитки на літак

3. Слухати музику

Кажуть, що коли слухаєш музику, то забуває за багато речей. Політ у літаку не є виключенням. Сідаєш у салон, вмикаєш музику, надягаєш навушники, збільшуєш голос і забуваєш за різні фобії. Можете спробувати. Інколи допомагає. Як варіант, можна якийсь фільм подивитися, але хай це краще буде комедія або мелодрама.

Також читайте:   Політ на повітряній кулі

4. Спілкуватися з людьми

Якщо ти не будеш думати що впадеш, то й боятися не будеш. Сідаєте у салон і спілкуєтеся з іншими пасажирами. Раз, два, три й розмова завелася. За розмовами не зчуєшся, як і прилетів.

квитки на літак

5. Напитися

Є у мене один такий знайомий, який боїться літати. Бувають ситуації, коли літак піднімається дуже високо, тиск й може почати нудити й то так серйозно. Так ось, він перед вильотом завжди купує собі пляшку віскі або горілки, п’є і забуває за всі фобії. Варіант має право на життя, але в цьому випадку головне не переборщити.

Але майте на увазі, що у салоні літака авіакомпанія може не дозволяти «дудлити» власний алкоголь, а може продавати свій, як у ресторані.

6. Сходити до психолога

Психолог з вами поспілкується, розкаже, як і автор цих рядків, що це все безпечно й забудете за фобію. А може і вже забули?

Хоча, як на мене, найкращим варіантом вирішення проблеми боязні польотів – це просто перебороти себе. Ось, наприклад, Ігор Воробус колись боявся плавати на кораблі. В один момент я сів, налаштував себе і фобія минула.

Від долі нікуди не втечеш. Як буде, так буде. Літаків боятися не варто, адже вже за якусь годину можете бути в іншій країні й пити там пиво.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*