Воробус відвідав 26-й книжковий форум

Воробус і подруга

Нарешті я вдома й поділюся своїми враженнями від походеньок на Форум Видавців, до слова, 26-й за ліком. Як сказав мій хороший приятель п. Йорген, цитую: «Не пам’ятаю такого року аби Ігор Воробус не відвідав головне літературне свято року».

І справді, кожного року до міста Лева з’їздиться дуже багато цікавих людей зі своїми книгами.

На цей раз ваш автор пішов на форум не один, а з подругою. Хотіли не лише глянути на те, як проходить свято книг, а й щось придбати. Забігаючи наперед, хочу сказати, що на цей раз я шукав багато цікавих книг для фотогалереї, яку виклав ще вчора.

Що кинулося в очі, так це мала кількість книжкових яток на подвір’ї палацу Потоцьких. Пригадую у минулі роки тут і яблуку не було де впасти. У 2019 місця стільки, що можна й танцювати великій компанії. З чим це пов’язано? Фінансова криза? Холодна погода? Важко сказати.

Щось мені так здається, що припущення №1.

Для своєї дітвори я шукав розмовник польської мови. Вона у мене вже велика, тому не бавиться у розмальовки, а активно вчить іноземні мови. Розмовник знайшов у пані Оксани, яку знаю ще з минулого року. Подякував, пішов далі й натрапив на футболку з надписом «Красива жінка незаміжня». Повеселило.

Красива жінка

До речі, футболки на форумі дорогі. Менше 250-ти гривень не купиш.

Не встиг я оглянутися, як подруга також зустріла знайомих книговидавців й повернулася до мене з цікавими книгами. Молодчинка. Ще мить і ми натрапляємо на цікаву жіночку. Чи то мені здалося, чи це насправді так, але вона активно фотографується з багатьма людьми, читає поезію вголос і питає скільки б ми дали за її книгу.

Також читайте:   Воробуc взяв участь у флешмобі "GlobalShevchenko"

Йдемо далі і потрапляємо на книги відомих героїв коміксів, ще кілька яток і вже бачимо книги Олега Сенцова, Скрябіна, Савіка Шустера тощо.

Сенцов і компанія

Кидається в очі надпис на одному з стендів «Закривай фейсбук – відкривай book».

Класний стенд

Щось в цьому є. Сучасна молодь неохоче читає друковані видання. Вони окрім соціальних мереж більше нічим не цікавляться. А дарма. Розумію, книга – задоволення не з дешевих (нормальна вартує від 80-ти гривень), але все ж. Треба розвиватися.

Улюблена Пекарська

Захопився обкладинками книг й не зауважив як моя подруга зникла. Знайшов. Йдемо далі. Треба ж зробити кілька світлин напам’ять. Повеселила так звана тематична кімната – «книги мають вагу». Вони й і справді мають вагу як у прямому, так і у переносному значенні.

Книги мають вагу

Час летить дуже стрімко. Особисто ми «лазили» по книжковому форумі більше 3-ох годин. Хоча, могли ще і ще.

Не сподобалися на святі книги туалети (від них вже аж надто смердить), Антін Мухарський (я розумію ця людина – відома, але коли дівчинка просить тебе зробити спільне фото, то вже не треба казати купи магніт – буде фото), і відсутність Кості Грека. Цей молодий автор часто бував у палаці Потоцьких, а тепер чи то забув за нього, чи то його сюди не впускають.

До речі, до плюсів книжкового форуму я би відніс також те, що він функціонує не лише на вулиці Коперника, а й на проспекті Свободи. Там ваш автор з подругою також побували.

Завершиться все у неділю, 22 вересня. Тому, маєте ще час щоб піти та поповнити свою колекцію книг. Вхідний квиток вартує 50-ть гривень.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*