Чемпіонат світу – 2020. Основний раунд. Україна – Косово – 7:1 - Блог про Львів

Чемпіонат світу – 2020. Основний раунд. Україна – Косово – 7:1

Україна - Косово

Невідомо, чи було у збірної України бажання якимось чином «помститися» збірній Косова за те, що ця балканська команда потрапила в одне групу з «синьо-жовтими», через що Україна не змогла прийняти вдома матчі Основного раунду чемпіонату світу, але якщо такі настрої і були, то про причину ми вже сказали. Але головний настрій був у тому, щоб збірна України розпочала свій шлях до Литви з перемоги.

І це сталося. Хоча по першому тайму, звичайно, було видно, що косо вари хотіли дати бій та відібрати очки.

Розпочнемо, перш за все, з того, яку стартову четвірку обрав Олександр Косенко. Враховуючи те, що до Північної Макеонії не поїхав Микола Білоцерківець, то було логічно вважати, що його на позиції основного «стовпа» замінить Володимир Разуванов. Але Олександр Петрович вирішив інакше. Він поставив у стартовий квартет двох колишніх (Корсуна та Шотурму) та двох нинішніх (Микитюка та Фаренюка) гравців «Урагану». Звичайно, деякі елементи зіграності між цими гравцями залишились (наприклад, між Корсуном, Микитюком та Шотурмою), тому тут, в принципі, вибір був логічним. І, відповідно, Фаренюку на позиції «стовпа» було комфортніше грати з тими, з ким він більш-менш зіграний. Щодо воротарської позиції, то тут вибір наставника «синьо-жовтих» був зроблений на користь Литвиненка. І, забігаючи наперед, скажемо, що з вибором наш наставник не помилився.

Сам же перший тайм активніше розпочали українські футзалісти. Вони довго тримали м’яч у себе, грали широким фронтом, а коли було потрібно, то вмикали високий пресинг. Косовари ж намагались високо зустрічати суперників, що було видно, коли вони вибудовували схему «3-1». При цьому, єдиний гравець, який залишався позаду, намагався персонально працювати зі «стовпом». Але при цьому українці все-таки знаходили протидію таким схемам від балканців та шукали ключі до воріт Пренчі. Гравцям збірної Косова залишалось тільки відповідати контратаками. І, що цікаво, одна з них закінчилась успішно. На початку 11-ї хвилини косовари організували випад на ворота Литвиненка, який влучним ударом завершив Руковці. Але щастя номінальних гостей було недовгим. Вже наприкінці тієї ж таки 11-ї хвилини українці організували свою швидку атаку, і Микитюк вивів на ударну позицію Фаренюка, який і зрівняв рахунок у зустрічі. Фактично українцям тільки і потрібно було забити, щоб відчути свою гру, тому що далі, незважаючи на спроби контратак з боку косоварів, українці контролювали гру. А на 18-й хвилині підопічні Олександра Косенка вийшли вперед після розіграшу кутового та голу Шотурми. Звичайно, можна було би спробувати тут же закріпити свою перевагу, але цього «синьо-жовтим» до перерви зробити не вдалося.

Також читайте:   Футзал. Перша ліга. "Нові імена" програють "GTL"

У другому таймі Олександр Косенко почав трохи варіювати четвірки. Зокрема, у стартовій «ланці» з’явився Зварич, завдяки чому була об’єднана трійка гравців «Продексіму» (Корсун, Зварич, Шотурма), а у другому квартеті знайшлось місце для Королишина та Сорокіна. Забігаючи наперед, скажемо, що це були далеко не останні варіації у четвірках по ходу другої 20-хвилинки. А поки на 23-й хвилині українцям вдалося зробити рахунок 3:1 на свою користь після класного удару Дмитра Сорокіна. А за кілька миттєвостей Зварич довів рахунок до розгромного. По суті, зробивши собі більш-менш комфортний гандикап, підопічні Олександра Косенка вже почали просто грати у свою гру. А наставник збірної України, як ми і казали, продовжував подекуди міняти поєднання гравців у четвірках. До того ж, було видно, що косовари вже підсіли, і атаки у них вдавались рідше, ніж у першому таймі. Хоча кілька разів вони все-таки змусили Литвиненка вступити у гру, але наш голкіпер більше не пропускав. А тим часом Дмитро Сорокін встиг оформити хет-трик, чим вже остаточно зняв питання щодо переможця гри. За кілька миттєвостей Королишин своїм точним ударом зробив рахунок 7:1 на користь збірної України, і решту ігрового часу команди фактично догравали. Щоправда, на останніх секундах матчу Литвиненко ще встиг записати на свій рахунок «сейв», але це в підсумку лише підсумувало те, що більше збірна України в цій грі не пропустить. І рахунок 7:1, який зафіксувала фінальна сирена, став тому підтвердженням.

Отже, збірна України стартувала з прогнозованої перемоги над збірною Косова, і тепер завтра на неї чекає куди більш цікавий суперник – збірна Словенії. Початок гри о 21.30 за Києвом.

Україна – Косово – 7:1

Голи: Фаренюк (12), Шотурма (18), Д. Сорокін (23, 28, 33), Зварич (25), Королишин (34) – Руковці (12)

Україна: Литвиненко – Корсун, Шотурма, Микитюк, Фаренюк – Педяш, Малишко, Журба, Разуванов – Зварич, Королишин, Д. Сорокін
Косово: Пренчі (Рамадані, 25) – Топіла, Черімі, Краснічі, Руковці – Пачарізі, Г’їновці, Дервішай, Маджарай – Мазреку, Краснікі

Попередження: Топіла (32)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*