10 найважливіших подій 2019 року в Україні - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2019 року в Україні

Зеленський - президент

Поступово підходить до завершення 2019 рік, рік Свині, який як і всі попередні мав свої особливості.

Вже традиційно під кінець року наш блог підводить підсумки року що минув в Україні, світі, Львові й навіть у житті автора цих рядків.

Тому, не гаймо часу, а поїхали…

Розпочнемо з України. Що було цікавого у державі, де ми народилися, виросли і більшість з нас живе. Серед великої кількості подій виокремили наступні:

1. Вибори президента

Сьомі за ліком (з дня незалежності України) вибори президента відбулися у два тури. Як у першому (31 березня), так і в другому (21 квітня) перемогу здобув Володимир Зеленський, який зумів випередити вже екс-чинного «володаря» крісла глави Петра Порошенка.

«Зе» став шостим президентом України.

Володимир Зеленський

2. Закон про секс

Одразу ж після свят, а точніше 11 січня широкого розголосу набув так званий закон про секс. Його обговорювали, мабуть, місяці зо два. Ви собі уявіть, що за новими правилами тепер жінка має давати чоловіку чи навпаки чоловік жінці письмову згоду на секс. Це саме стосується і просто пар або ж людей, які мали випадкові сексуальні відносини. При бажанні всіх можна притягнути до відповідальності як кримінальної, так і адміністративної.

Згода на секс

3. Збірна України – чемпіон світу з футболу

Щоправда у віці до 20 років, але це аж ніяк не применшує заслуги наших хлопців. Звитягу вони здобули 15 червня у польському місті Лодзь, а у фіналі «синьо-жовті» здолали однолітків із Південної Кореї – 3:1.

Також читайте:   В умовах карантину

Збірна України - чемпіон світу

4. Дострокові парламентські вибори

Після приходу на пост глави держави Володимир Зеленський одразу ж розпустив парламент й призначив нові вибори. Саме тому, 21 липня в Україні знову голосували. Аби потрапити до нового складу Верховної ради партіям необхідно було подолати бар’єр у 5 відсотків.

У підсумку, переможцями виборів стали п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина», «Європейська солідарність» та партія «Голос».

Верховна Рада

5. Нашестя комарів та кліщів

На початку і десь до середини червня в Україні було нашестя клятих комарів та кліщів. Їх було настільки багато, що неможливо було вийти з хати. Кусали на вулиці, кусали в хаті, кусали в транспорті. Це було щось неймовірне.

Комарі

6.Вбивцю «Bla bla car» засудили

28 травня було поставлено крапку в історії, яка наробила розголосу на весь світ. Вбивцю Тараса Познякова, який ще у 2016 році їхав загадково зник по дорозі зі Львова до Києва, таки знайшли і засудили на довічне ув’язнення.

Позняков Тарас

7. Скандал із Євробаченням

Як завжди, у цьому році проходив щорічний пісенний конкурс на який жоден представник від України не поїхав. Чому так сталося? На цей є ряд причин, але найголовніша відмова від участі переможниці національного відбору Maruv.

8. Гучні вбивства 11-річної Дарини Лук’яненко та депутата Дмитра Тимчука

9. Смертельні пожежі в психлікарні та коледжі Одеси

10. Зустріч президентів Росії та України Володимира Путіна та Володимира Зеленського, відповідно, у Франції

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*