Кращий матч у сезоні Олексія Леня - Блог про Львів

Кращий матч у сезоні Олексія Леня

Лень

Гравець “Атланти” Олексій Лень набрав 23 очки у матчі проти “Брукліна” (112:122). Це найкращі показники українця у цьому сезоні.

За 26 хвилин українець закинув 7 з 12 з гри, 3 з 4 трьохочкових, зробив 14 підборів і 2 блокшоти.

Таким чином, ми відкриваємо нову рубрику “Баскетбол”.

Лень сьогодні непогану гру видав, з дабл-даблом. Давненько не спостерігав за ним. І не тільки через те, що на старті сезону він мав не так багато часу і, відповідно, не так багато очок. Просто так обставини складались. Але передивився його сьогоднішню гру (щоправда, лише у хайлайтах), і відкрив для себе кілька моментів.

1. Алекс, як на мене, став трохи менше кидати з периметру, хоча після того, як він перейшов до “Атланти”, то він, завдяки хорошій роботі з тренерським штабом “Яструбів”, серйозно розвив цей компонент гри.

2. У минулому сезоні дуже класно спрацьовувала “двійка” з Треєм Янгом. Звичайно, по тому, що я побачив у грі проти “Брукліна”, ще зарано казати, але іноді мені здається, що ні Янг, ні інші партнери не завжди грають на Алекса після його заслонів у “двійці”, хоча відкривається наш центровий доволі непогано.

Також читайте:   Футбол. Ліга Європи. Дніпро перемагає, Динамо - дно? (відео)

3. Алекс, як на мене, став частіше рухати м’яч в атаці. У грі з “Брукліном” особисто я побачив кілька епізодів, коли при розіграші комбінацій саме Лень виходив на позицію першого номера. Раніше я цього за Олексієм не помічав.

4. У Алекса поступово продовжується перехід з центрового захисного типу до домінуючого п’ятого номера. І справа тут не тільки в тому, що він набрав 14 підбирань, а в тому, що він здебільшого обирає правильну позицію при відскоках, хоча на переддрафтовому аналізі 2013 року фахівці вказували на те, що саме вибір позиції є тим моментом, над яким треба серйозно працювати, бо там є певні проблеми. В принципі, у цій грі було кілька неправильних (як на мене) виборів позицій.

Але здебільшого Алекс непогано відкривався під щитом, що збільшувало ймовірність результативного завершення атаки, а також здебільшого правильно обирав позицію у боротьбі за відскоки під двома кошиками.

І як тут не згадати той час, який фактично був згаяний у “Фініксі”. Можливо, якби “Санз” приділили більше уваги розвитку Леня, то він би залишився у складі “Сонячних”. А так…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*