Куди сходити з друзями у Києві? - Блог про Львів

Куди сходити з друзями у Києві?

Куди сходити з друзями у Києві?

Рано чи пізно всі молоді українці з різних куточків нашої країни їдуть відвідати столицю. І виникає логічна проблема, куди піти компанією друзів, що побачити, як розважитись ввечері. Отож, невеликий список того, що вартує зробити в Києві.

1. Піднятися на дзвіницю Софії Київської

Відомий своєю архітектурою, Софійський собор є найбільш відвідуваним пам’ятником архітектури і культури міста. Окрасою заповідника «Софія Київська» є дзвіниця, збудована на початку XVII ст. Вона прикрашена білим ліпним оздобленням на яскравому бірюзовому тлі. Архітектурний образ дзвіниці формувався протягом XVIII – XIX ст. Дзвіниця має 20 дзвонів. На другому ярусі зберігається дзвін «Мазепа» вагою 13 т, який був відлитий на початку XVIII в. на замовлення і коштом гетьмана Івана Мазепи.

Софія Київська

2. Загадати бажання біля фонтану-магніту у дворику Михайлівського Собору

Михайлівський Золотоверхий собор побудований на початку XII в. в честь святого Архістратига Михаїла. У дворику собору знаходиться на перший погляд непомітний маленький фонтан – «Фонтан Бажань». Саме біля нього можна загадати найзаповітніше бажання. Для цього необхідно намочити і притиснути монетку до металевих виступів. Якщо монетка прилипла і не падає, Ваше бажання здійсниться. Деякі можуть стверджувати, що секрет полягає в силі поверхневого натягу, але Вам вирішувати, вірити в загадкову силу фонтану чи ні.

фонтану-магніт

3. Відвідати найглибшу станцію метро в світі – «Арсенальна», а також одну з найкрасивіших станцій метро в Європі – «Золоті Ворота»

У столиці України знаходиться найглибша станція в світі – «Арсенальна», глибина якої становить 105 метрів. Існує думка, що вона є абсолютним світовим рекордом серед станцій метро, введених в експлуатацію. «Арсенальну» здали в експлуатацію однієї з перших – ще в 1960 році. Свою назву вона отримала від розташованого поруч заводу «Арсенал». Настільки глибокою станцію довелося побудувати через складний рельєф біля Дніпра.

Також читайте:   Місто Рава-Руська (фото)

станція метро «Золоті Ворота»

4. Відвідати квест-кімнати Locky

Маленький сюжет з безліччю загадок, які вам треба буде розв’язати, щоб знайти вихід – ось, що таке квест-кімната. І лише 1 година, яка пролетить, наче мить, настільки цікавою буде гра. В цю мить Ви забудете, що знаходитеся в Києві і дізнаєтеся про свої досі приховані здібності розгадувати загадки, вирішувати головоломки і знаходити вихід там, де його ніхто не бачить. У Locky таких сюжетів кілька і кожен з них неповторний. Так що, якщо Ви раптом захочете перенестися з Атлантиди в казкову Країну чудес, Вам не доведеться їхати в інший кінець Києва. Оскільки квест-кімнати Locky – не просто інтелектуальна гра. Це подорож у часі і просторі. Детальніше на locky.com.ua.

квест-кімната Locky

5. Помилуватися краєвидами під час теплохідної екскурсії

Теплохідна прогулянка по Дніпру дозволить відволіктися від щоденної рутини. Милуючись краєвидами Дніпра Ви поринете у далекі і незабутні часи історії нашої країни і зможете помилуватися сучасним видом Києва. Велич будівель Києво-Печерської лаври, пам’ятника Володимиру Великому, Видубицького Свято-Михайлівського монастиря, Андріївської церкви та мальовничих пейзажів Дніпра назавжди залишаться у Ваших світлих спогадах.

екскурсія на кораблику по Дніпру

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*