Товариський матч № 2. Україна – Хорватія – 3:4 (відео) - Блог про Львів

Товариський матч № 2. Україна – Хорватія – 3:4 (відео)

Україна - Хорватія - 3:4

Як і очікувалось, у складах обох збірних – і української, і хорватської – відбулись деякі зміни. Тобто, Олександр Косенко та Мато Станкович вирішили трохи поекспериментувати зі складами.

І якщо у «картатих» зміни у стартовому складі були не такими суттєвими (Пріміч та Постружин), то у нашої команди змін було трохи більше. По-перше – прогнозовано місце у воротах зайняв Ципун. Окрім того, зі старту вийшла четвірка, яка напередодні була номінально другою. Що стосується «продексімівської» четвірки, то вона зазнала одну втрату – через ушкодження в цій грі не зміг зіграти Зварич. Тому, фактично цей квартет сьогодні не грав, хоча вже по ходу першого тайму Корсун замінив у стартовому квартеті Дмитра Сорокіна, а Білоцерківець та Шотурма виходили вже у другій половині гри.

Сам же перший тайм розпочався з активних атак хорватської збірної, яка була сповнена бажання взяти реванш за поразку, яка була напередодні. Тому, підопічні Мато Станковича вже на старті гри створили кілька моментів біля воріт Ципуна. Більше того – вже на 5-й хвилині хорватські футзалісти повели в рахунку після голу Матошевича. Однак, українці одразу відігрались. Стрімка атака українців призвела до того, що Єрьомін вийшов на ударну позицію, і, незважаючи на те, що він є шульгою, пробив з правою ноги – 1:1. Тут українці, звичайно, мали можливість далі піти грати першим номером, щоб закріпити свій локальний успіх. Однак, хорвати були до цього готовими та почали грати на випередження, тобто – стали самі грати більш активно у чужих воріт. І на 12-й хвилинці балканці знову повели в рахунку. До голу призвів розіграш кутового та удар Єловчича.

Навряд чи у плани збірної України входила поразка по ходу першого тайму. Тому, від підопічних Олександра Косенка слід було чекати більш активних дій та створення небезпечних моментів біля воріт Пріміча. Однак, незважаючи на всі зусилля господарів майданчику, хорвати продовжували вигравати по ходу першого тайму. Однак, при цьому іноді бували і моменти біля воріт Ципуна, проте наш голкіпер надійно грав на останньому рубежі.

На другий тайм вийшла інша збірна України – більш мотивована та сповнена бажання відігратись. Принаймні, це було видно по тому, як підопічні Олександра Косенка почали створювати моменти біля воріт Пріміча. Зокрема, хороші шанси мали Разуванов, Педяш, Микитюк. Однак, м’яч у ворота хорватської збірної не йшов. Щоправда, і хорвати намагались не баритися з відповіддю, і у Ципуна була можливість проявити себе та врятувати нашу збірну від третього голу. Та все-таки на 27-й хвилині рахунок став 2:2. Під час однієї з атак «синьо-жовтих» м’яч опинився у Разуванова, і той, вочевидь, намагався прострілити на дальню стійку, але замість цього м’яч після рикошету від Єловчича полетів у ворота в проти хід Прімічу, який вже зміщувався в інший кут. Після цього українці по-спортивному завелись, і почали ще більше тиснути на ворота «картатих». І на початку екватору другого тайму цей тиск приніс свої плоди. Микитюк прострілив на дальню стійку, а Фаренюк втілив цей простріл у гол – 3:2.

Також читайте:   Про фінальну гру в "Gold Business League", вибори та пісню О.Е. "Ніколи"

Після цього гра пішла на зустрічних курсах. Команди відповідали атакою на атаку, і по такій грі рахунок у будь-який момент міг змінитись. Звісно, враховуючи те, що рахунок був 3:2 на користь збірної України, хорвати пішли відіграватись, і Ципуну знову довелося в кількох епізодах рятувати свою команду. А в одному з моментів лише Єрьомін зміг винести м’яч з лінії воріт. У збірної України непоганий момент міг би зробити Микитюк, проте йому трохи не пощастило.

Ближче до кінця гри обидві команди, наче за вказівкою, почали експериментувати з грою у нерівних складах, випускаючи п’ятого польового. І треба сказати, що у хорватів розіграш зайвого гравця виходив трохи краще. На 37-й хвилині розіграш п’ятого у виконанні балканців призвів до дальнього удару Єловчича, який став результативним. Для Ципуна цей удар, мабуть, став несподіваним і він у даному епізоді не зміг виручити свою команду. Так рахунок став 3:3, однак, незважаючи на нічию на табло Палацу спорту «Будівельник», українці йшли вперед з зайвим гравцем. Щоправда, помилка в одному з епізодів призвела до того, що Єловчич зміг вразити порожні ворота збірної України. Після цього українці пішли відіграватись та посилили тиск на ворота Пріміча, і на останніх секундах гри могли цілком реально зрівняти рахунок, проте фінальна сирена зафіксувала мінімальну перемогу хорватів.

Україна – Хорватія – 3:4
Голи: Єрьомін (6), Разуванов (27), Фаренюк (30) – Матошевич (5), Єловчич (12, 37, 39)
Україна: Ципун – Педяш, Д. Сорокін, Разуванов, Журба – Малишко, Єрьомін, Микитюк, Фаренюк – Корсун, Шотурма, Білоцерківець
Хорватія: Пріміч – Постружин, Новак, Періч, Єловчич – Й. Сутон, Матошевич, Перішич, Мартінац – Хорват, Грбеша, Л. Сутон
Попередження: Журба (33) – Єловчич (23), Періч (33)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*