«5х5» оголосив імена найкращих футзалістів України у 2019 році. Найкращий футзаліст до 21 року - Блог про Львів

«5х5» оголосив імена найкращих футзалістів України у 2019 році. Найкращий футзаліст до 21 року

Завертаний

Після визначення кращих кращого гравця та кращої гравчині у дорослому футзалі, переходимо до молоді.

Найкращий футзаліст до 21 року.

Одразу скажемо, що за основу ми беремо не тих, гравців, яким наразі вже є 21 рік (тобто, маються на увазі хлопці 1998 року народження) а ті, хто входять до цієї вікової категорії у сезоні 2019/2020 р. р. Тобто, ми визначаємо найкращих серед гравців 1999 р. н. та молодше. Відповідно, у віковій категорії U-19 ми будемо визначати кращих серед гравців 2001 р. н. та молодше, а у віковій категорії U-17 – 2003 р. н. і молодших. Що стосується саме вікової категорії U-21, то якщо брати до уваги FAVBET Екстра-лігу, то там фактично засвітився поки що лише один представник покоління 1999 року народження. Це Олександр Сіріцький, який, на жаль, залишив «Кардинал-Рівне» як раз тоді, коли цей матеріал писався. Кілька років тому йому міг би скласти конкуренцію Богдан Паламарчук, який наразі грає у Першій лізі. Але ми візьмемо за основу покоління 2000 року народження, бо там бодай би є, з кого обирати. Звичайно, мова йде про тих гравців, які восени засвітились на юніорському Євро. Щоправда, жоден з них наразі не грає у FAVBET Екстра-лізі, але вони грають далеко не останні ролі у командах Першої ліги. Отже, серед претендентів на перемогу в цій номінації були представники «Урагану-2-КФВ» Владислав Завертаний та Олег Негела, а також гравець «Продексіму-2» Данило Бєлан.

Розпочнемо з Данила. Мабуть, усім він запам’ятався за виступом на чемпіонаті Європи серед 19-річних, де зарекомендував себе як непоганий снайпер. І дійсно – він був одним з кращих у складі нашої збірної на Євро (U-19). Але при цьому треба додати, що його участь на Євро була під питанням, оскільки він заліковував травму, і все-таки зміг повернутись в обойму збірної до старту континентального форуму. І лише у другій половині року, тобто, вже після юніорського Євро, він зміг набрати оптимальну форму та зміг вийти на дуже непоганий рівень. Що стосується Олега Негели, то він більш-менш стабільно провів увесь календарний рік. Він робив погоду у своїй четвірці, граючи за «Ураган-2-КФВ», був учасником Євро (U-19), де запам’ятався класним голом зі штрафного. Однак, якщо чесно, від Негели постійно треба чекати більшого. Судячи з потенціалу, який є у Олега, він у перспективі цілком реально може стати таким самим добротним гравцем, яким вже став інший вихованець Академії НФК «Ураган» Ігор Корсун. Але для цього Олегові треба якомога активніше стукати у двері основної команди «Урагану» та доводити, що він гідний того, щоб грати під керівництвом Максима Павленка. Якщо ж вести розмову про Владислава Завертаного, то цей гравець провів 2019 рік на стабільно хорошому рівні. Більше того – наразі він вже став одним з важливих гравців «Урагану-2-КФВ». Також він був провідним виконавцем у юніорській збірній України на Євро (U-19). Про його важливість свідчить бодай би той факт, що його дуже не вистачало у грі проти збірної Іспанії (Влад пропускав цю гру через ушкодження). Можливо, якби Владислав грав у тому матчі, то «синьо-жовті» не програли би «Червоній фурії» за всіма статтями. Але це лише припущення. Шкода тільки, що кінець року у Завертаного не зовсім задався через травму.

Також читайте:   Чемпіонат Італії: результати матчів 25 туру

Але в цілому він провів дуже непоганий рік, тому цілком заслуговує на те, щоб називатись найкращим гравцем України у віковій категорії U-21.

Далі буде…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*