Португалія (U-17) – Україна (U-17). Товариський матч № 1. Анонс

Україна - Португалія

Сьогодні юнацька збірна України (U-17) першим з двох запланованих поєдинків проти однолітків з Португалії відкриє для себе новий 2020 рік. Мабуть, не треба зайвий раз казати що цей рік – дуже важливий у контексті підготовки до відбірковий матчів Євро (U-19), який відбудеться у 2021 році.

Тому, як би це не звучало банально, але насправді у головного тренера «синьо-жовтих» Віталія Одегова з кожним збором залишатиметься все менше і менше часу для формування кістяка цієї збірної, яка боротиметься за вихід до фінальної стадії юніорського чемпіонату Європи.

Для української команди поєдинки проти юнацької збірної Португалії будуть серйозним випробуванням. Адже ні для кого не секрет, що футзальні збірні Португалії у будь-якій віковій категорії (беремо до уваги від U-17 до U-21) є топовими командами. І ця команда, вочевидь, не буде винятком. Хоча якщо порівнювати ту збірну Португалії, яка складалася з гравців 2000 р. н. та ту, яка наразі складається з футзалістів 2002 р. н., то перевага в контексті таланту та перспектив, мабуть, все-таки буде на боці тих, хто старший на два роки. Але давайте не будемо забігати наперед. Може, ці 17-річні португальці нас теж здивують. Шкода, що не заплановані трансляції поєдинків між юнацькими збірними Португалії та України. Так ми могли би наочно оцінити, наскільки сильна ця піренейська команда, і наскільки підопічні Віталія Одегова готові їй протистояти.

Але вже зараз можна трохи розібрати цю збірну Португалії та спробувати передбачити, чого від неї можна чекати. Подивившись на склад піренейської команди, автор цього матеріалу здивувався тому факту, що серед тих чотирнадцяти гравців, яких наставник португальської юнацької збірної Португалії Педру Палаш викликав на матчі проти збірної України, немає жодного представника «Бенфіки». Просто ЖОДНОГО. Від слова «зовсім». Хоча завжди було так, що на юнацьких та юніорських рівнях саме гравці «Бенфіки» та «Спортінга» формували кістяк команди, а потім вже додавались представники інших команд. Чому так сталося? Невже у «Бенфіці» немає талановитих гравців 2002 року народження, яких Педру Палаш міг би викликати до збірної? Для порівняння: «Спортінг» делегував до збірної шістьох гравців. Тобто, майже половину з числа тих, хто був викликаний на збір. Втім, як то кажуть, нам своє робить, а проблеми португальців нас не мають бентежити. Однак, задля цікавості, пропонуємо Вашій увазі склад португальської команди на матчі проти збірної України, при цьому зберігаємо оригінальні назви команд (тобто, португальською мовою), а також не вказуємо амплуа гравців.

Також читайте:   Історія виступів ФК «Галицька здоба» у літніх першостях під егідою АФЛ

«ADCR Caxinas Poça Barca»: Даніел Каштру, Жоао Алмейда, Жозе Ліма, Леонарду Сантуш, Мануель Кампуш, Рікардо Маркеш;
«CS S. João Urgicentro Sanfil»: Паулу Феррейра;
«Inter-vivos»: Лукаш Мештре;
«Sporting CP»: Бруну Соуту Майор, Діогу Сілва, Жоао Калішту, Педру Сантуш, Тьягу Маседу, Вісенте Алвеш.

Що стосується нашої збірної, то перед відльотом до Португалії вона провела міні-збір у Броварах, а потім, транзитом через Туреччину, вирушила на Піренейський півострів. Напередодні «синьо-жовті» провели тренування на майданчику «Павільяо деспортіво мунісіпаль де Камінья», де відбудеться перша гра. За традицією, пропонуємо Вашій увазі склад нашої команди.

Воротарі: Дмитро Дяченко («Кардинал-ДЮСШ № 4»), Микола Гуйван («Ураган-2-КФВ»); польові гравці: Андрій Британ, Святослав Петросюк, Олександр Дичук (усі – «Ураган-2-КФВ»), Дмитро Бабілов, Ростислав Семенченко (обидва – «Іллічівець/ДЮСШ»), Сава Лутай (ДЮСШ «Хвиля»), Юрій Герчаківський, Андрій Саламаха, Ярослав Квасній (усі – КІВС «Енергія»), Максим Малиновський («Кардинал-ДЮСШ № 4»), Денис Кузнєцов, Валентин Мовчан (обидва – «Футзал-Дніпро»).

Як бачимо, у порівнянні з першим збором у нашій команді є деякі зміни. Зокрема, немає «ураганівця» Юрія Куриліва, представника «Хвилі» Руслана Татьянка, а також гравця «Футзал-Дніпра» Дмитра Новака. Їх замінили «енергетик» Андрій Саламаха та двоє «тигрів» з Дніпра – Денис Кузнєцов та Валентин Мовчан. Зазначимо, що всі три дебютанти потужно провели 2019 рік. І якщо Кузнєцов та Мовчан стабільно грали на провідних ролях у своїй команді, то Саламаха реально виблиснув у минулому році. Він дійсно перетворився на одного з лідерів «Енергії». І якщо, наприклад, не йшла гра у Кваснія чи Тимціва, то саме Саламаха починав вести команду за собою. Тому, для всіх трьох дебютантів виклик до збірної є цілком заслуженим.

Як ми вже казали на самому початку матеріалу, поєдинки проти збірної Португалії стануть справжнім випробуванням для українських гравців. У таких матчах можна реально побачити всі сильні та слабкі сторони у грі нашої команди. Але після двох перемог над збірною Сербії є впевненість у тому, що тепер «синьо-жовті» зіграють як мінімум не гірше. Особливо якщо підопічні Віталія Одегова почнуть грати у свою гру та не давати цього робити португальським візаві. Тому, наразі ми чекаємо на поєдинки проти співвітчизників Рікардіньйо з надією та оптимізмом.

Товариський матч № 1.
Португалія (U-17) – Україна (U-17)
7 січня 2020 року. Португалія. Камінья. «Павільяо деспортіво мунісіпаль де Камінья» – 21.00.
Прогноз «5х5» – 2:2

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*