Чемпіонат світу – 2020. Елітний раунд. Україна – Сербія. Анонс - Блог про Львів

Чемпіонат світу – 2020. Елітний раунд. Україна – Сербія. Анонс

Україна - Сербія

Коли ми говоримо про двобій між збірними України та Сербії, то одразу згадується Євро-2016, який проходив саме у Сербії. І той чвертьфінальний поєдинок між українцями та сербами.

І ті сумнозвісні 0,3 секунди – саме стільки залишалось, коли за рахунку 1:1 балканській команді вдалося вирвати перемогу завдяки голу Коцича. Тоді був шок для багатьох українських любителів футзалу.

Тепер – знову Сербія. Тільки вже не Белград, а Ніш. І саме тут українці спробують взяти реванш у балканців за ту поразку. До того ж, треба розуміти, що цей поєдинок може стати фактично ключовим у боротьбі за друге місце від нашої групи «В» (чомусь не виникає сумнівів у тому, що перша сходинка дістанеться іспанцям). Так, попереду ще буде матч з Францією, проте саме гра проти господарів цього міні-турніру буде багато в чому вирішальною для «синьо-жовтих». І підопічні Олександра Косенка мають це розуміти.

Звичайно, рідні стіни будуть гнати вперед збірну Сербії. Фактор свого майданчику, безумовно, дуже важливий. Але все-таки збірна України за всіма перед матчевими розкладами буде фаворитом цього поєдинку. І цей статус також зобов’язує українців перемагати в даному поєдинку. Проте, є певні побоювання щодо гри «синьо-жовтих». Товариські поєдинки проти збірної Хорватії, які проходили у Черкасах, показали ті проблеми, які є у грі команди Олександра Косенка. У тренерського штабу нашої збірної був час подумати над вирішенням цих недоліків та підійти до поєдинків Елітного раунду відбору на чемпіонат світу у всеозброєнні. І дуже хочеться вірити в те, що наші тренери проаналізували останні поєдинки, до яких входять н тільки «товарняки» з хорватами, а і матчі в Івано-Франківстку проти збірних Румунії та Грузії. І не забуваємо також про поєдинки Основного раунду відбору на ЧС, які проходили у Північній Македонії. Там теж вистачало моментів, до яких можна причепитися. Тому, сподіваємось, що висновки будуть зроблені, і це відобразиться на результатах матчів Елітного раунду відбору на «мундіаль».

Також читайте:   Чемпіонат ОАКЛ 2021. ФК «Галицька здоба» - «Знесіння 2». Анонс

Коли ми говоримо про матчі між Україною та Сербією, то ми говоримо ще і про наступне: провокацій, на жаль, навряд чи вдасться уникнути. Багато хто пам’ятає, як сербські фанати під час того ж таки чвертьфінального поєдинку Євро-2016 вивішували на трибунах прапор терористичної організації «ДНР», яка окупувала частину Донецької області. Не будемо забувати і про ті провокації, які були під час футбольних матчів між збірними України та Сербії. Тому, нашим вболівальникам, які поїхали у Ніш, треба бути готовими до цього.

Але давайте все-таки повернемось до гри, яка буде. Хоча тут, можливо, теж без провокацій не обійдеться. Серби полюбляють маніпулювати рішеннями арбітрів, особливо перед рідними вболівальниками. Безумовно, про це українським футзалістам дуже добре відомо. Тому, психологічна витримка тут також буде виходити на перший план. Але що стосується ігрових якостей, то тут все-таки маємо сказати, що за індивідуальними ігровими характеристиками «синьо-жовті» мають перевагу. Все-таки, у нашої команди трохи більше яскравих особистостей, які можуть вирішити долю епізоду. Той же Шотурма, той же Фаренюк, і той же Дмитро Сорокін, який може своїми діями пожвавити гру та повернути її у потрібний бік. А якщо ще і «херсонська» четвірка проявить себе в повній мірі, то у сербів можуть виникнути реальні проблеми. Це, звичайно, на руку українцям, які, до того ж, будуть мотивовані навіть більше, ніж господарі майданчику. Про причини читайте вище. І будемо сподіватись на те, що підопічні Олександра Косенка помножать свою мотивацію на вдалу гру, яка у підсумку принесе переможний результат.

Чемпіонат світу – 2020. Елітний раунд. Група «В».
Україна – Сербія
1 лютого 2020 року. Сербія. Ніш. «Спортхолл» – 17.30.
Арбітри: Мігель Кастільйо, Феліпе Дуарте, Кріштіану Сантуш (усі – Португалія).
Прогноз «5х5» – 2:1

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*