Тінь Сонця і альбом “На небесних конях”. Частина друга

Новий альбом гурту

Як я вже писав, альбом “На небесних конях” просякнутий козацьким духом.

Це відчувається у багатьох піснях. Ті ж “Мчать козаки”, або “Тримайся, козак!”. Або ж “Вітер з Січі” – дуже потужна пісня, до речі. А коли я слухаю пісню “Палає степ”, то у мене чомусь виникають асоціації з загибеллю Тараса Бульби. Пам’ятаєте, як писав Микола Гоголь? Що поляки підпалили дерево, до якого був прив’язаний старий Тарас? І палаючий степ у мене асоціюється саме з цим палаючим деревом посеред українського степу. Але найбільше за все козацький дух передає легендарна пісня “Їхали козаки”, яка теж знайшла своє місце у цьому альбомі.

Але є тут і пісні, в яких відчувається біль за Україну. Пісня “Розорена цілина” у моєму розумінні – це ніби згадка про радянське минуле. Про те, як червоні комісари грабували народ, як розкуркулювали всіх, виганяли з рідних домівок, морили голодом та змушували переходити у колгоспи… Це нагадування нам про те, що може статися, якщо ми знову капітулюємо перед одвічним північним ворогом. Тим не менш, “Розорена цілина”, на щастя, не відображає всього бойового та патріотичного настрою всього альбому, а просто доповнює його в контексті історичних подій.

Також читайте:   Концерт Тараса Чубая у Львові

Дуже сподобався цей альбом і з музичної точки зору. Особливо це стосується трохи несподіваних переходів у таких піснях, як “Розорена цілина”, “Палає степ”, де подекуди змінюється темп – я не одразу до цього звик. 🙂 Але такі несподівані металеві переходи роблять альбом більш драйвовим. І мені здається, що це те, що у творчості “Тіней” до цього майже не зустрічалось. А пісня “Вільним небокраєм” (точніше, її мелодія) трохи нагадала мені одну з улюблених піень гурту • КОЛІР НОЧІ • – “Зорі небу дам”. І від цієї пісні віє якимось особливим теплом.

Ну, а вишенькою на торті став трек № 12, під яким був записаний Державний Гімн України. Його музиканти заспівали а-капельно, і це вийшло дуже файно. І в цьому альбомі наш Славень дуже органічно вписується в саму концепцію всієї платівки та ставить не крапку, а масний знак оклику. І таке завершення альбому не може не надихати на нові подвиги в ім’я та на благо України!!!

Однозначно рекомендую цей альбом до прослуховування та запрошую всіх справжніх фанатів українського року на концерт гурту “Тінь Сонця” у Києві, який відбудеться 28 березня!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!!

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*