Тінь Сонця і альбом “На небесних конях”. Частина перша

Тінь Сонця

Нарешті у мене дійшли руки до рецензії на найпатріотичнішу та найРОКовішу платівку цієї зими!!!

Мова йде про альбом гурт “Тінь Сонця” “На небесних конях”, який побачив світ у самий акурат на День Соборності України, тобто – 22 січня цього року. І, прослухавши цей альбом (а за місяць я його прослуховував неодноразово), можу сказати, що дата виходу нового альбому була обрана не випадково, адже весь альбом просякнутий патріотизмом, козацьким духом та любов’ю до України.

Одразу скажу, що деякі з тих пісень, які увійшли до альбому, я ще чув минулого року (а точніше – восени), коли вийшов ЕР під назвою “Мчать козаки”. Саме тоді “Тінь Сонця” давала тур Україною під назвою “Палає степ”. До речі, у альбомі ця пісня є.

“Тіні”, за гарною традицією, називають свої альбоми строчками зі своїх пісень. Так було зі згаданою концертною програмою, так сталося і з новим альбомом – назва “На небесних конях” була взята з пісні “Мчать козаки”. Якщо казати про цю пісню, то вона нагадує нам, що та війна, яка зараз йде на Сході України, сталася не просто так – це відголоски нашої сумної історії (“Там Орда, там ляхи, там Москва…”). Але водночас вона дає надію на те, що Україна переможе у війні за свою Незалежність.

Також читайте:   Свято музики у Львові

А ще більше піднесення дає пісня “Тримайся, козак!”, яка присвячується українським воїнам, а також легендарний “Запорізький марш” (він же – козацький марш) з фільму “Пропала грамота” з Іваном Миколайчуком. Адже цей марш вперше пролунав саме там. А ви чули рок-версію цього маршу? Ні? Тоді послухайте цей альбом! І це – не реклама, а рекомендація. 🙂

До речі, якщо казати про інструментальні мелодії у цьому альбомі, то їх там дві. Про “Запорізький марш” я вже сказав. Але є ще одна мелодія, яка вже стала дорогою для мого серця. Це легендарне творіння Гната Хоткевича “Невільничий ринок у Кафі”, яке відтепер також має свою рок-версію, і концерти “ТС” у рамках туру “Палає степ” починалися здебільшого саме з цієї композиції.

Я про це вже писав, і Сергій Василюк у коментарях згадував, якою особистістю був великий син України Гнат Хоткевич.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*