Коронавірус. Ситуація у Празі

Пуста Прага

Черговий день розпочався, четвер. Хоча, який там четвер, зараз всі дні як вихідні. Люди більше сидять вдома, мало виходять на вулицю й ледь не кожного дня з’являються новини про нові заборони. За Україну поговоримо згодом, поки що ж перенесемося у Чехію, а точніше у місто Прагу.

Саме там завдяки нашому громадянину Олексію ми дізнаємося якою є ситуація там.

Отже, на ранок 2 квітня у Чехії офіційно захворіло 3604 людини. Серед них 40 вже немає з нами.

Що істотно кидається в очі на вулицях Праги, туристів фактично нема. Незвично бачити романтичні вулиці Праги пустими, а Карлів міст безлюдним.

Тим не менше, чехи серйозно відносяться до коронавірусу. Влада зобов’язала всіх людей ходити у масках. Тобто якщо ти виходиш з хати, ти вже маєш бути у масці й не знімати її поки не вернешся додому. Штраф за недотримання цієї норми близько 20000 гривень.

Масочний режим не зупинив транспорт, який як і раніше курсує, люди ходять на роботу, працюють супермаркети. Єдине обмеження по транспорту – виїхати в іншу країну не можна.

Щодо наявності масок. Були моменти, що їх не було. Але, це вже були твої власні проблеми. На даний момент (1 квітня) в аптеках є маски, є антисептики. Останні, до слова, на кожному кроці.

Чи є серед ваших знайомих хворі на Коронавірус?






Подивитись результати голосування

Особисто я кожного дня працюю на роботі, то нам видають маски, антисептики.

У магазинах, супермаркетах є все необхідне для нормального життя. Як і в Україні, тут є спеціальні розмітки, на яких мають стояти покупці в черзі до каси.

Без проблем можна прогулятися парком, бути на площі й пити з друзями пиво, але не робити скупчень людей. У Чехії – це 10 чоловік. На власні очі бачив як їхав патруль і не чіпав людей, які сиділи і між собою спілкувалися. Проте, як я вже зазначав вище, всі були у масках.

Звісно, я час від часу заходжу в Інтернет і дивлюся яка ситуація в Україні. Мене дивує легковажне ставлення до карантину наших людей. Які шашлики, які масові скупчення людей? У нас теж спочатку було по 100 хворих на день, а зараз ситуація змінилася.

Бережіть себе й своїх рідних. Не виходьте на вулицю без зайвої необхідності.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*