Пам’ятник Героям Небесної Сотні у Городенці - Блог про Львів

Пам’ятник Героям Небесної Сотні у Городенці

Городенка

Маю багато вільного часу, а тому можу розповісти нашим читачам про цікаві місця в яких довелося побувати. Не одним же коронавірусом жити. Він нікуди не дівся й, так виглядає, що не скоро покине. Ну, хіба що придумають вакцину.

Про вірус ще поговоримо згодом, а поки що про симпатичне місто на Івано-Франківщині, в якому вдалося побувати цього року.

Називається воно Городенка й розташоване воно вже фактично у Чернівецькій області. Завдяки керівництву однойменного футзального клубу, який виступає цьогоріч у Другій лізі України, мені вдалося прогулятися цим містом й ознайомитися з ним.

Що вразило, так це пам’ятник Небесній Сотні на вулиці Івана Богуна. Часто катаюся Україною й можу сказати, що подібного я ніде не бачив.

Місто Городенка (фотогалерея)

Офіційне відкриття відбулося у 2017 році. Варто також згадати хто долучився до його створення, а це:

Автори проекту Василь Гуменяк і Олександр Малкович, а також підприємці, які проводили будівельні роботи – Василь Павлович та Іван Мороз, а також організатори робіт – заступник голови райдержадміністрації Ярослав Левкун, релігійні громади, сільські голови та усі меценати, які долучилися до створення пам’ятника.

Також читайте:   Природа стає платною?

Цікавий цей пам’ятник тим, що на ньому вирізьблено прізвища та імена Героїв Небесної Сотні, які загинули на нашу волю, свободу. Пам’ятаймо, що в інших містах були випадки, коли псували імена, розбивали як у Києві.

Тут це важко зробити, адже імена вирізьблено.

Також варто виділити саму ідею пам’ятника. Як бачимо з фото протестуючі незгідні з діями влади й тримають у руках захисні щити.

А на щитах зображена карта України аби підкреслити, що це проблема усієї держави, а не лише певної когорти людей. Є і Донбас, є і Крим. А то буває багато хто забуває, що це наша територія.

Тому, якщо будете у Городенці обов’язково відвідайте це місце й віддайте шану Героям!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*