Садовий, поліція, поясність нормально правила карантину!!! - Блог про Львів

Садовий, поліція, поясність нормально правила карантину!!!

Правила

Вчора ваш автор дав паузу з темами коронавірусу й трохи відпочив від цього всього. Але, так завжди не буде, тема пандемії мене теж стосується, це світова біда і якось з цього треба виходити.

На даний момент «гарячою» темою залишається 6 квітня й більш жорсткіші заходи карантину. І нехай після цього посту ніхто мені з влади чи поліції не жаліється що я їх знову критикую. Ну, а що ще з ними робити?

Кабінет міністрів видає собі свою постанову, місто Лева собі своє приймає. Кого слухати?

Воробус не болван і також трохи вміє читати що пишуть на офіційних сайтах, що рекомендують. Так само я спілкуюся з багатьма людьми з інших регіонів і так далі.

До чого я веду? Вже пора визначитися і проінформувати людей що їм можна робити, а що ні?

Чи є серед ваших знайомих хворі на Коронавірус?






Подивитись результати голосування

Ось, для прикладу, наш мер Андрій Садовий. Він має свій канал у телеграмі, виступає, стурбований всією цією ситуацією. А він що думає, що я не стурбований і я не маю сім’ї, родини? Всі переживають.

Та візьми виступи зі зверненням і скажи що з 6 по 24 квітня не можна робити те і те. А то починається: носити маску треба у громадських місцях. Поясніть мені «темному» що таке громадське місце?

Де мені знайти інформацію по цьому питанню? Звісно, що на сайті міської Ради. Окрім засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС та її рішень більше нічого нема.

Правила

Про 6 квітня там нічого, але людей штрафами лякають. За них окрема мова.

Ок, риюся далі. Тут вже цікавіше. Читаю сайт уряду:

Уряд

Чи можна ходити по вулиці без маски?

В Постанові №211 сказано, що в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі.

Громадське місце – частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під’їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).

Також читайте:   Глухонімі, які збирають гроші

За вулицю, увага, ні слова.

Вчора вийшов на прогулянку, йде патруль, питаю їх що таке громадське місце. Щось там нямлили, типу громадське місце – частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення. Питаю вулиця – це громадське місце? Так. Та як?

Одним словом, вони нічого не знають. Але, штрафами лякають.

Ну, чому не можна зробити так як у Чехії? Там населенню сказали, що якщо вийдеш з хати без маски, то штраф. Просто й зрозуміло. А тут..

Також незрозумілою й є низка інших питань, таких як:

Людина – пенсіонер не може виходити на вулицю. Ок, а якщо вона живе сама то що тоді? А якщо вона працює? Зараз влада скаже, то їй допоможуть, прийдуть волонтери. Ага, зараз вже і відразу. Вчора вже слухав як людина розповідала, що у Пустомитівському районі не купиш хліба.

Як бути велосипедистам? Де написано за них? Їде людина, для прикладу, з Пасічної на Стрийську на роботу через парк Погулянка. То що, штрафувати її чи нехай об’їде через Сихів?

Додумалися навішати стрічки на дитячі майданчики. Тут плюсую. В Європі, коли є заборона відвідувати парки, то вхід також закривають стрічкою.

У нас таке можна зробити? Звісно що так, але ж ліньки. Йде людина у парк, є стрічка, розуміє що туди заходити заборонено.

Написав мені вчора один приятель, а як щодо кладовищ? Піти до свого родича можна на могилу? За це нічого не написано.

Як бути з цим?

Про це також питався поліцію й вона вже не рада була що я до них пристав.

Я нікого не хочу критикувати, але вже аж нервує те, що не можуть нормально все пояснити людям в інформаційному плані. За те, політиків крутять по телебаченню як часто. Мені зараз «так цікаво» скільки вони мають статків і де вони їздять.

Бережіть себе, краще сидіть вдома й разом переборемо цю заразу!!!

Фото з інтернету

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*