Коли варто викликати електрика та як не помилитися з вибором майстра - Блог про Львів

Коли варто викликати електрика та як не помилитися з вибором майстра

Коли варто викликати електрика

Для виклика електрика існує лише дві, але важливі причини: у вас зникло освітлення або ви вирішили кардинально змінити інтер’єр кімнати, а дизайн-проєкт передбачає розташування розеток та освітлювальної техніки в іншому місці. І якщо у першому випадку у вас навряд чи буде час шукати кращого з майстрів, то, розпочинаючи ремонт, варто більш серйозно поставитися до вибору фахівця. Знайти компанію, яка пропонує послуги електрика у Львові, нескладно, але, перебуваючи на сайті, неможливо визначити, чи виконає фахівець свою роботу бездоганно. Проте коли майстер завітає до вас, за допомогою наших порад ви легко визначите, чи справжній професіонал перед вами.

Головне — повага до клієнта

Насамперед, справжній професіонал завжди поважає себе та своїх клієнтів. Тому він завжди зніме взуття, коли зайде у квартиру. Крім того, попередить про те, де буде багато сміття під час робіт, і скаже, які меблі закрити, а які взагалі прибрати, щоб вони не забруднились.

Професіонал високого рівня завжди врахує ваші побажання щодо розміщення розеток та електрощитка. Визначить місця проведення електропроводки та встановлення монтажних коробок. Такий фахівець наперед продумає, які автомати поставити для захисту електропроводки, якщо розетки будуть встановлені у ванній, та обов’язково поставить ПВЗ. Ось на цих питаннях можна й перевірити опосередковано компетентність майстра.

Коли варто викликати електрика

Обсяг робіт чи гроші

Електрик-професіонал ніколи не починає розмову з грошей. Спочатку він визначить обсяг робіт, які вам потрібно виконати. Він порахує необхідну кількість електроприладів, їх потужність, розрахує навантаження. Спеціаліст своєї справи спочатку ретельно вивчить ситуацію на об’єкті, зробить усі необхідні заміри, складе список необхідних робіт, а тільки потім скаже остаточну ціну.

Також читайте:   Що таке осцилограф?

Тому перш ніж дізнатися, скільки коштуватимуть послуги електрика, ви знатимете, що ви за ці гроші отримаєте. Повірте, сума вам не буде здаватися надто високою. А от якщо майстер, тільки поглянувши на стелю, одразу називає вам ціну, варто насторожитися. Справжній фахівець ніколи не буде торгуватися з клієнтом, він завжди знає ціну своєї роботи. Якщо обсяг великий, то може зробити знижку, або виконати якусь послугу безкоштовно.

Закупівля матеріалів

Щоб заощадити ваші час і гроші, професіонал обов’язково запропонує вам доручити йому купівлю необхідного обладнання. Електрики, які постійно займаються своєю справою, мають власних надійних постачальників, знають, де придбати усе необхідне. Не варто очікувати оптових цін, однак порядний виконавець ніколи не запропонує вам обладнання за цінами вище ринкових.

Коли варто викликати електрика

Будьте готові також оплатити послугу купівлі та доставки матеріалів, адже це значний обсяг роботи. Проте у результаті ви точно заощадите: самостійно придбати те, що потрібно, дуже складно, занадто багато нюансів в електричному обладнанні. Додайте сюди витрати часу, затрати на доставку, і довіртеся професіоналу.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*