Перспективна молодь з високими сподіваннями. U-17. Перша ліга. Частина третя

Перспективна молодь

Продовжуємо знайомити читачів блогу Воробуса з перспективною молоддю у Першій лізі.

Роман Максимець (універсал, КІВС «Енергія-2», 2004 р. н.)

Уважно стежачи за цим гравцем протягом сезону, можна було відзначити наступне. Цей гравець володіє потужними габаритами, які дозволяють йому грати на позиції «стовпа». Однак, при цьому Роман Максимець не зосереджується лише на функціях поблизу чужих воріт. Він може швидко розпочати атаку своєї команди, добре бачить майданчик, завдяки чому миттєво оцінює ситуацію, а також має непогану координацію. Максимець корисний також і при організації контратак, які він вдало може як розпочати, так і завершити. Особливо це видно, коли він грає у тандемі з Олександром Гриновцем. Наразі у нього є час для того, щоб прогресувати надалі, але якщо Роман не зупиниться у своєму прогресі, то «Енергія» на виході може отримати різнопланового гравця атакувального плану, який може легко адаптуватися під будь-які тактичні схеми.

Марко Полуситок (універсал, КІВС «Енергія-2», 2004 р. н.)

Хоча Марко Полуситок не є яскраво вираженим лідером своєї команди, та все-таки він є одним з ключових гравців «Енергії». Він може одним своїм виходом на майданчик кардинально змінити хід гри, взявши її під свій контроль. По ходу сезону було багато моментів, коли Полуситок суттєво пожвавлював гру своєї команди у критичні моменти гри. Але Маркові ще треба попрацювати над стабільністю, і тоді він реально може у майбутньому стати одним з важливих гравців основного складу «Енергії».

Також читайте:   «Odessa Open Cup». Volume 1. Результати матчів третього ігрового дня

Владислав Голованов (універсал, «Темп-ЗАЕС», 2003 р. н.)

Ще у 2016 році Владислав Голованов показував себе у якості лідера «Темпа». Перш за все, завдяки своєму вмінню думати на майданчику та аналізувати ситуацію під час гри. Владислав володіє непоганим першим пасом, добре бачить майданчик. У нього непоганий відсоток відданих передач на загострення атак. Окрім того, він непогано грає у парі з Микитою Марковим, доповнюючи його. Наразі Владислав Голованов – один з тих гравців, які вже зараз можуть бути на підході до основного складу будь-якої з команд чемпіонату України (Першої ліги або FAVBET Екстра-ліги).

Микита Марков (універсал, «Темп-ЗАЕС», 2004 р. н.)

Цей гравець почав суттєво додавати у грі протягом двох останніх сезонів. І за ним варто спостерігати вже зараз. У перспективі Микита Марков може стати одним з найсильніших гравців захисного плану. Він грамотно читає гру, не поступається у єдиноборствах, особливо якщо грає персонально проти когось з суперників, а також може непогано розпочинати атаки. Також Микита має і лідерські якості, що він неодноразово доводив під час матчів. Щоправда, є один недолік. Деякі авторитетні фахівці закидають Маркову те, що він здебільшого грає на «чистих» м’ячах. Але цей недолік Микита компенсує тим, про що ми вже писали: майже бездоганним читанням гри та вибором позиції, а також вмінням зіграти на випередження.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*