Як зменшити ризик травмування під час тренувань?

Як зменшити ризик травмування під час тренувань?

Будь-яка людина, яка професійно або навіть просто регулярно займається спортом для підтримки себе в формі знає, що високоінтенсивні тренування та великі навантаження часто призводять до травм у вигляді перевантаження суглобів, розтягнення або розрив зв’язок і сухожиль. У період реабілітації після таких травм вкрай важливо дотримуватися спокою, інакше регенерація пошкоджених тканин буде йти вкрай повільно.

Як знизити ризик травм: поради фахівців

  1. Якщо Ви не впевнені на 100%, що виконуєте вправу правильно, то обов’язково проконсультуйтеся з тренером. Практика показує, що більша частина травм – наслідок неправильного виконання вправ або їх виконання в неправильній послідовності. Також завжди варто виконувати розминку.
  2. Якщо Ви серйозно займаєтеся спортом, то подбайте про профілактику травмування суглобів, зв’язок і опорно-рухового апарату. Підтримувати їх у формі і знизити ризик травм допоможуть хондропротектори – препарати, що містять колаген і вітамінно-мінеральний комплекс.
  3. Якщо Ви все-таки травмувалися, то здійснюйте лікування і проходьте реабілітацію тільки під наглядом лікарів. Повертатися до тренувань можна тільки після повного відновлення, щоб не отримати ускладнень.

Як знизити больові відчуття в зв’язках і суглобах?

Більшість спортсменів використовують для зняття больового синдрому прості протизапальні знеболюючі препарати. Але це ніяк не вирішує проблему, а лише на час знімає симптоми, через що ситуація тільки погіршується. Крім того, подібні препарати мають масу побічних ефектів і негативно впливають на стан внутрішніх органів і організму в цілому. Застосовувати такі знеболюючі варто тільки в крайніх випадках при гострому болю, а тривалість їх прийому не повинна перевищувати 2-х тижнів.

глюкозамін

У будь-яких препаратів є цілий список побічних ефектів, які можуть проявлятися в комплексі або окремо, в залежності від індивідуальних особливостей організму, дозування і багатьох інших факторів. Особливо небезпечно надмірне накопичення тих чи інших речовин в організмі, найчастіше ці надлишки виводяться природним шляхом, але якщо це з яких-небудь причин це не відбувається, можна зіткнуться з серйозними негативними наслідками:

  • головна біль;
  • алергічні реакції;
  • порушення сну;
  • зміни складу і якості крові;
  • порушення роботи внутрішніх органів;
  • гострі напади болю в зв’язках і суглобах;
  • ураження слизової оболонки кишківника або шлунка та ін.

Таким чином, зловживання протизапальними знеболюючими засобами не тільки не вирішує проблему, а й призводить до появи нових. Як же в такому випадку позбутися болю під час і після тренувань? Профілактика у вигляді регулярного прийому спортивних добавок на основі глюкозаміну і хондроїтину (на основе глюкозамина и хондроитина) – безпечний і ефективний спосіб запобігти хворобі суглобів і опорно-рухового апарату навіть при інтенсивних фізичних навантаженнях.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*