«Цікаве про футзал». Правила - Блог про Львів

«Цікаве про футзал». Правила

Правила

Продовжуємо рубрику «Цікаве про футзал».

На цей раз розповімо коротенько про правила цієї гри.

Команди.

У заявку на матч можна вносити 14 гравців: п’ятеро виходять у стартовому складі, дев’ять починають на лавці запасних. Серед цих п’яти – один воротар або ж гравець, одягнений у футболку польового гравця.

Заміни.

Їх число, на відміну від великого футболу, не обмежена. Вони проводяться у спеціальних зонах біля лав запасних команд в будь-який момент за умови, що гравець виходить на майданчик після того, як партнер його покинув. Гравців можна міняти по одному або групами.

Ігровий час.

Матч складається з двох таймів по 20 хвилин кожен. Хронометрист зупиняє таймер на табло після будь-якого свистка або ж виходу «шкіряного» за межі майданчика.

Тренер може взяти один (!) тайм-аут в кожному з таймів.

Арбітри.

Гру судять троє арбітрів: два на бічних лініях, третій тримає зв’язок із хронометристом, який контролює фоли і тайм-аути. Арбітри сигналізують про свої рішення спеціальними жестами.

Командні фоли.

Штрафні та пенальті призначаються і пробиваються за тими ж принципами що і в футболі. Коли команда заробить п’ять фолів за тайм, після кожного наступного суперник отримує право на удар без перешкод з позначки (10 метрів). Якщо фол був ближче до воріт, штрафний можна бити з цієї точки. Після першого тайму фоли згоряють.

Також читайте:   Футзал. Кубок України. Півфінал. Енергія-Тайм 5:3 Ураган (відео)

Картки.

Гравець, вилучений за дві жовті картки або ж за пряму червону, більше не бере участі в матчі. Після вилучення його команда дві хвилини грає в меншості. Якщо за цей час вона пропускає, то на майданчик може вийти інший гравець.

П’ятий польовий.

Польовий гравець може замінити воротаря (і навпаки), якщо на п’ятого польового надітий воротарський светр з його номером. П’яті польові однієї команди повинні грати в футболках одного кольору (відмінного від кольору форми воротарів і польових гравців).

Аути.

Після виходу м’яча за бокову лінію (але не лицьову) або торкання стелі, гра поновлюється введенням з ауту. Гол, забитий безпосередньо з ауту, не зараховується. Аути розігруються ногами.

Правило чотирьох секунд.

На аути, штрафні, кутові і введення від воріт дається чотири секунди. Суддя відраховує їх пальцями піднятої руки. Якщо команда не встигла ввести м’яч в гру, суперник отримує право на вільний удар. Воротар може контролювати м’яч на своїй половині теж не більше чотирьох секунд.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*