У пошуках Брюховицького форту - Блог про Львів

У пошуках Брюховицького форту

Форт у Брюховичах

Продовжую розповідати про цікаві місця міста Лева й не лише.

До слова, нещодавно мені довелося побувати у смт. Брюховичі. Окрім того, що ми ласували чебуреками у місцевій «Чебуречній», так ще й вдалося знайти залишки старого австрійського форту.

Отакої…

Те, що у Брюховичах є залишки якогось форту дізнався спонтанно. Коли їхали у Брюховичі зі сторони Рясне випадково побачили вказівник, який вказував за залишки старовинного форту 19 століття. Стало цікаво, а що ж це за такий форт був у Брюховичах.

Вирішили віднайти його, тим більше були ми на велосипедах, на яких можна заїхати в будь-яке бажане місце.

Знайшли форт не з першого разу. Причина в тому, що вказівників, на відміну від того ж місця гибелі Володимира Івасюка, немає. Треба або робити це самому, або ж розпитувати людей.

Спершу пробували пошукати самі. Їхали, їхали, заїхали, нарешті, в ліс і знайшли якусь агрофірму чи щось на зразок цього. Обійшли її кругом, але окрім місць для посиденьок більше нічого не знайшли. Хоча, були дуже близько, адже навігатор показував, що ми знаходимося на вірному шляху.

Також читайте:   Полетіли в Грузію без дітей?

Присіли з’їсти, замовлений чебурек, йдуть через ліс чоловік з жінкою та дитиною. Розпитали їх про форт. За словами чолов’яги, форт знаходиться у лісі, недоходячи до кладовища. Можна було повернутися на автомобільну дорогу й аж тоді пробувати шукати дорогу до «австрійського», але, ми вирішили цього не робити.

Їхали лісом і через декілька хвилин натрапили на кладовище. Щоб наші читачі розуміли, саме воно і є орієнтиром для пошуку залишків Брюховицького форту.

Дорога до форту

Від місця спочину померлих треба різко піднятися вверх і саме на вершині гори побачите залишки укріплень. Як згодом виявилося, ваш автор під час пікніку був дуже близько до нього. А місцевий житель розповідав то байки…

Залишки Форту

Форт сподобався. Незважаючи на те, що він давно не діючий, він ще досить таки у пристойному стані. Я з колегою ще сміялися, що сюди можна привезти людей на екскурсію, гарно розповісти його історію й навіть приготувати шашлик. Місць для посиденьок тут не бракує, як і дров.

Далі пропоную глянути на кілька світлин, які мені вдалося зробити в цьому місці:

Вхід із автомобільної дороги

Стіни

Руїни

Форт у Брюховичах

Воробус у Форті

Форт у лісі

Укріплення

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*