Андрій Романовський про новий сезон FAVBET Екстра-ліги - Блог про Львів

Андрій Романовський про новий сезон FAVBET Екстра-ліги

Андрій Романовський

Продовжуємо спілкуватися з футзальними оглядачами на тему початку нового сезону в Екстра-лізі. На черзі слово за рівнянами, а саме Андрієм Романовським.

Очікування від нового сезону

– Підібралися цікаві команди, кожна може піднести сюрприз, немає явних аутсайдерів та фаворитів, а отже буде багато видовищних матчів та несподіваних результатів. Важко спрогнозувати хто яке місце посяде у підсумку. Приємно, що, нарешті, маємо повноцінних 10 команд.

Плей-оф

– Обидві схеми мають як плюси, так і мінуси. З однієї сторони цікаво, коли шістка бореться за чемпіонство, однак з точки зору вболівальників система розіграшу плей-оф є значно непередбачуванішою. Наразі важко навіть спрогнозуввати двох «невдах», які не зможуть потрапити до заповітної вісімки. Команда, котра займе 8 місце теоретично може стати чемпіоном, це не дуже справедливо, як на мене, однак додає зайвої інтриги та видовищності чемпіонату. А правильне це рішення чи ні, дізнаємося наприкінці сезону.

Конкуренція із «Продексімом»

– Незважаючи на те, що протягом останніх років “Продексім” незмінно виграє чемпіонат, не вважаю його на голову чи дві сильнішим від решти команд. “ХІТ” та “Ураган” цілком можуть скласти конкуренцію херсонській команді, а за підбором гравців та бюджетом якщо і поступаються, то не суттєво. Це добре було помітно в розіграші Кубка України.

Повернення вболівальників на трибуни

– Звісно, хотілося б вже у першому турі відвідати зал та на власні очі спостерігати за поєдинком, однак наразі це не є можливим. Загалом ситуація в країні досить складна. Думаю, що це станеться не раніше другого кола і тільки в містах зеленої чи хоча б жовтої зони. Можливо дозволять заповнювати 20-25% сидячих місць з дотриманням дистанції, але знову ж таки, це більш реально у великих залах, наприклад у Львові чи Івано-Франківську, а у Херсоні чи Хмельницькому значно важче. Все-ж таки, спортивний зал – це не відкритий стадіон, а обмежене приміщення і навряд чи найближчим часом хтось з керівників ліги візьме на себе відповідальність допустити в зал вболівальників. З іншого боку, якщо дозволено працювати кінотеатрам (50% місць), то можна було б і на футзал допускати “болільників” з дотриманням дистанції і маскового режиму.

Також читайте:   Футзал. Кубок Львівщини-2011. Енергія 4:2 Гіті Пасанд

Новачки Екстра-ліги

– В обидвох командах є низка досвідчених виконавців, які вже достатньо пограли в Екстра-Лізі. Щодо “Де Трейдингу”, то ще минулого року ця команда за підбором виконавців цілком могла б поборотися за першу шістку в ЕЛ, за цей сезон годі і говорити. “Моноліт” – це сплав молодості та досвіду, команда зірок з неба не хапає, але судячи з контрольних матчів зможе добряче попити крові записаним фаворитам.

Трійка призерів

– Швидше всього мало що зміниться в порівнянні з минулим чемпіонатом. Об’єктивно “Продексім”, “ХІТ” та “Ураган” виглядають сильнішими за решту команд, однак цілком в розподіл призових місць може втрутитися “Кардинал”, “Інбев” чи, навіть, “Де Трейдинг”. Будемо сподіватися на сюрпризи.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*