FAVBET Екстра-ліга. 1 тур. «Енергія» – «Food Centre-Sumy» – 5:3 - Блог про Львів

FAVBET Екстра-ліга. 1 тур. «Енергія» – «Food Centre-Sumy» – 5:3

Початок новому сезону дано!

Перший матч нового сезону FAVBET Екстра-ліги був зіграний у Львові. І якщо з місцевою «Енергією» було більш-менш усе зрозуміло (як у плані кадрів, так і в контексті статусу фаворита гри), то на «Food Centre-Sumy», зважаючи на деякі кадрові зміни, було цікаво подивитися саме в офіційній грі.

І треба сказати, що підопічні Івана Скіцка здебільшого показали змістовну гру, хоча все-таки давалася взнаки відсутність деяких провідних гравців, зокрема, не грав Денис Зеленкевич, який є одним з головних моторів сумської команди. У «енергетиків» же був відсутній Струк, який пропускав матч через дискваліфікацію, тому з капітанською пов’язкою львів’ян вивів Танський.

Обидві команди на початку гри показали свою зарядженість на гол. Зокрема, можна згадати непогані моменти у Катеринина та Легендзевича. Більше того – подекуди складалося враження, що подекуди гості з Сум були більш активними біля чужих воріт. І ця активність, вочевидь, призвела до голу у ворота «енергетиків». А точніше – автоголу, оскільки м’яч у воротах Пітулі опинився після того, як останнім до нього доторкнувся Ременець. Такий перебіг подій, можливо, десь не входив у плани «енергетиків», тому вони стали шукати можливості для того, щоб відігратись. Однак, у кількох епізодах на заваді ставав Петухов. Зрештою, незадовго до кінця першого тайму «Енергія» таки забила «гол у роздягальню» – відзначився Легендзевич. І цей гол дав галичанам певну психологічну перевагу над суперниками.

Після перерви «Енергія» суттєво додала в активності. І моментів біля воріт Петухова стало трохи більше. Однак, при цьому реалізувати їх не вдавалося. По такій грі сумчанам треба було розраховувати на контратаки. В цьому контексті активною намагалась бути перша четвірка «Food Centre-Sumy», де тон задавали Катеринин та Гуреєв. Вони же подекуди і створювали моменти для своєї команди. Однак, після того, як на 27-й хвилині Легендзевич знову змусив витягати м’яч з сітки власних воріт, «Енергія» фактично почала домінувати на майданчику. Про що свідчить і той факт, що підопічні Валерія Легчанова після цього голу видали дуже потужний відрізок, який тривав сім хвилин. І за цей час галичани ще двічі вразили ворота північних слобожанців. Після цього стало зрозуміло, що перемогу господарі майданчику вже не відпустять. Щоправда, за кілька миттєвостей Катеринину вдалося відквитати один гол, але картина гри, по суті, залишалась незмінною. А гол Пелеха на 38-й хвилині лише доповнив її «енергетичними» барвами, про що і сигналізував рахунок на табло Палацу спорту «Галичина» – 5:2.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Енергія 2:2 Ураган (відео)

І все-таки останнє слово в цій грі залишилося за сумчанами, які незадовго до кінця матчу стали грати з п’ятим польовим. І саме після розіграшу зайвого гравця Цілик (який, до речі, і виконував функції п’ятого) забив останній гол у цій грі, скоротивши відставання «Food Centre-Sumy» до двох м’ячів. Але оскільки до фінальної сирени залишалось близько шести секунд, то на порятунок у гостей вже ніякого часу не залишилось. Отже, 5:3 – «Енергія» відкриває новий сезон перемогою.

«Енергія» (Львів) – «Food Centre–Sumy» (Суми) – 5:3
Голи: Легендзевич (19, 27), Кузь (31), Когут (34), Пелех (38) – Ременець (11 – автогол), Катеринин (34), Цілик (40)
«Енергія»: Пітуля – Танський, Пелех, Кузь, Когут – Ременець, Буньо, Легендзевич, Ковальчук – Гасюк, Марциняк, Квасній
«Food Centre–Sumy»: Петухов (Сітнер, 36) – Катеринин, Гуреєв, Зеленський, Цілик – Острога, Ігумнов, Петренко, Заволовий – Сметаненко
Попередження: Легендзевич (16), Танський (28), Ковальчук (37) – Цілик (20)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*