FAVBET Екстра-ліга. 1 тур. «Кардинал-Рівне» – «Продексім» – 3:4 - Блог про Львів

FAVBET Екстра-ліга. 1 тур. «Кардинал-Рівне» – «Продексім» – 3:4

Кардинал поступився Продексіму

Останній поєдинок першого туру FAVBET Екстра-ліги відбувався у Рівному. Місцевий «Кардинал-Рівне» протистояв чинному чемпіону України, «Продексіму».

Цей матч очікувався з певною інтригою, адже «кардинали» непогано підсилились у літнє міжсезоння. Однак, на жаль, два новачки рівнян – Олександр Бондар та В’ячеслав Кожемяка – не змогли допомогти своїм новим партнерам по команді, оскільки їх трансферні листи ще не надійшли в Україну. Також не міг допомогти «кардиналам» і Бакінський, який знову повернувся у рівне, але не міг зіграти через умови оренди (права на Іллю належать «Продексіму». – А. Т.). Тим не менш, підопічні Ігоря Москвичова були сповнені бажання дати бій «мельникам». Щоправда, враховуючи те, що гра проходила без глядачів, то рівненська команда залишилась без своєї традиційно дуже потужної та палкої підтримки рідних трибун. Що стосується «Продексіма», то було цікаво подивитись на те, як підопічні Андре Броканелло були готові до першого туру не тільки в ігровому, а й у психологічному аспекті. Тобто, було цікаво подивитись, чи змогли херсонці забути поразку в півфіналі Кубку України, аби у повному (ну, майже повному) озброєнні підійти до старту нового сезону FAVBEt Екстра-ліги.

Обидві команди почали очну зустріч майже без розвідки боєм. Щоправда, такий перебіг подій був скоріше на руку «Продексіму», який хотів одразу заволодіти ініціативою. Але, незважаючи на всі намагання підопічних Андре Броканелло, саме їм довелося пропустити першими. На 5-й хвилині Шпигар після розіграшу ауту вразив ближній кут воріт Ципуна, і «Кардинал-Рівне» повів у рахунку. Але склалося таке враження, що гравці «Продексіма» віднеслись до цього дуже спокійно – принаймні, було помітно, що цей пропущений гол якимось чином не вплинув на «мельників». Вони продовжили грати у свою гру, і скоро моменти почали з’являтися вже біля воріт Свинарчука. Голкіпер рівненського колективу кілька разів зміг виручити своїх одноклубників. Однак, на 12-й хвилині він не впорався з ударом Даніеля рози, який після розіграшу штрафного пробив метрів з десяти, і м’яч пролетів поміж ніг Свинарчуку. Заради справедливості, зазначимо, що Юрій був трохи закритий Концебою, і, можливо, це йому завадило належним чином зреагувати на удар.

Після того, як «Продексім»забив, він продовжив грати першим номером, подекуди турбуючи свинарчука. Щоправда, не можна сказати, що контроль м’яча з боку «мельників» був надто явним – «кардинали», в принципі, могли в будь-який момент перехопити ініціативу. Однак, не завжди ці бажання знаходили конкретне відображення у діях, зокрема – створенні моментів біля воріт Ципуна. Хоча подекуди господарі майданчику все-таки намагались тримати голкіпера херсонців у напрузі. Фактично можна сказати, що перший тайм частково нагадував шахову партію. Тому, і не дивно, що він так і закінчився внічию.

Другий тайм команди розпочали ніби-то і жваво, але все-таки було видно, що «Кардинал» зосереджений здебільшого на грі другим номером та надіях піймати суперників на контратаці. Але «Продексім», вочевидь, був готовий до таких ходів з боку рівненських візаві, тому намагався більше тримати м’яч у себе. І не сказати, що «мельники» в цей час активно створювали моменти біля воріт Свинарчука, проте майже постійний контроль м’яча з боку гостей тримав «кардиналів» у постійній напрузі. Але все-таки у деяких епізодах Свинарчук таки був змушений вступати у гру та рятувати свою команду. Зрештою, на 26-й хвилині голкіпер «Кардинала» був змушений капітулювати після того, як Шотурма вивів Зварича на ударну позицію, а той не схибив. Так «Продексім» вийшов уперед, хоча одразу ледь не пропустив – Лисенку не вистачило фарту.

Також читайте:   FAVBET Екстра-ліга. Серія за 3 місце. «Енергія» – «ХІТ» – 3:6 (відео)

Тим не менш, незважаючи на цей момент, «Продексім» продовжив контролювати гру та шукати можливості для того, щоб збільшити рахунок. Але ближче до екватору другого тайму рівняни почали переводити гру ближче до центру майданчику. До того ж, вони «провизили» фоли своїм візаві. Щоправда, зиску з цього було небагато. Але все-таки в одному з епізодів Басич таки міг зрівняти цифри на табло спорткомплексу ДЮСШ № 4, однак йому не вистачило кількох сантиметрів для того, щоб потрапити у «рамку». На це «Продексім» відповів моментом Білоцерківця, який мав забивати третій гол «мельників» у цій грі. Втім, після середини другої 20-хвилинки херсонці таки забили. «Мельникам» вдалася швидка атака, яку потужним ударом завершив Скорий. Можливо, тут була помилка Свинарчука, але як би то не було, та рахунок став 3:1 на користь чинних чемпіонів України. А за хвилину після цього Шотурма влучним ударом зі штрафного довів рахунок до розгромного.

Відзначимо, що в ці хвилини «Кардинал» вже поступово став грати з п’ятим польовим. Зокрема, мав момент Горпинич, який саме і виконував функції п’ятого у рівнян, проте Ципун не дав гравцеві «Кардинала» скоротити відставання в рахунку. Після цього «Продексім» перевів гру в спокійне русло, щоб довести її до логічного кінця. Однак, варто віддати належне господарям майданчику – рівняни на 38-й хвилині змогли відквитати один м’яч. Це Концеба скинув м’яч під удар Мануйленку, а той пробив у дальній кут воріт Ципуна. Після цього «кардинали» продовжили грати вп’ятьох. І розіграш зайвого таки приніс рівнянам результат – Шпигар потужним ударом пробив у ближній кут воріт Ципуна та зробив рахунок 4:3. Однак, це сталося за вісім секунд до кінця гри, тому у рівнян практично не залишилось шансів на порятунок.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Продексім» (Херсон) – 3:4
Голи: Шпигар (5, 40), Мануйленко (38) – Даніель Роза (12), Зварич (26), Д. Сорокін (33), Шотурма (34)
«Кардинал-Рівне»: Свинарчук – Мілінькій, Шпигар, Кравчук, Лисенко – Концеба, Горпинич, Кручок, Басич – Мануйленко, Рибіцький.
«Продексім»: Ципун – Білоцерківець, Шотурма, Корсун, Зварич – Даніель Роза, Клаудіньйо, Д. Сорокін, Скорий – Волянюк, С. Моспан.
Попередження: Горпинич (19), Концеба (25), Шпигар (34)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*