Михайло Мриглід: «Епідемія коронавірусу суттєво вплинула на футзальне життя ОАКЛ» - Блог про Львів

Михайло Мриглід: «Епідемія коронавірусу суттєво вплинула на футзальне життя ОАКЛ»

Михайло Мриглід

Розпочинаємо серію інтерв’ю із керівниками асоціацій, які проводять футзальні змагання не лише у Львові, а і за його межами. Першим нашим гостем став Михайло Мриглід – керівник об’єднання аматорських команд міні-футболу Львівщини (ОАКЛ).

У розмові з Воробусом він розповів про вихід із карантину, історію створення асоціації та плани на майбутнє.

– Михайле, актуальне питання для Вашої й інших асоціацій, чим займалися на карантині, як з нього виходили, чи вже проводяться змагання під егідою ОАКЛ?

– Карантин розпочався 12 березня. Ми, як законослухняні, пішли на карантин. Це стосується не лише змагань, а й нашої дитячої школи, яка теж вимушено була зачинена. Фактично у період із березня по травень у нас був «штиль». Починаючи з червня, було відновлено тренування в обмежених групах до 10 чоловік, які на даний момент і проводимо. Діти важко входили у тренувальний процес, перші два тижні відновлювали свої фізичні кондиції і лише зараз почали повноцінно тренуватися. По дорослих діють такі ж обмеження, як і в дитячих групах – не більше 10 чоловік. Сподіваємося, що вже найближчим часом відновимо змагання. Все залежить від епідемілогічної ситуації у нашому місті.

– Світова пандемія внесла корективи у змагання, якщо баталії таки відновляться, то які турніри плануєте провести?

– На 90 % впевнений, що літній чемпіонат проводити не будемо. Можливо проведемо кубкові турніри. Точно планується проведення традиційного «Кубку Незалежності-2020».

– Як виникла ідея створити свою лігу, за яких умов це сталося?

– Команда «Знесіння», починаючи із 2000 року, під різними назвами брала участь в обласних змагання, як у великому футболі, так і у футзалі. Дивилися на організаторів, як вони проводять турніри і з часом виникла ідея провести щось краще, якісніше. Коло команд у мене вже було, то ж вирішили створити свою лігу. Хоча, не заперечую того факту, що ще раніше ми вже проводили бізнес-турніри. Зокрема, перший турнір відбувся у 2009 році серед підприємців нашого мікрорайону. Взяли участь у ньому 8 команд, серед них були ринки: «Континент», «Галицьке перехрестя, «Краківський» тощо. Особливістю цих змагань було те, що у командах грали лише працівники. Починаючи із 2010 року, ОАКЛ на постійній основі почало проводити змагання серед аматорських команд.

– У змаганнях ОАКЛ бере участь велика кількість команд, поділіться секретом їх пошуку?

– Ми хотіли показати громадськості, що чемпіонат можна провести не лише із сильним керівництвом, суддями, а це можуть зробити і прості хлопці, айтішники. Серед останніх можу виділити мого друга Володю Кінаша, який багато у чому допомагає нашій асоціації. Команди йдуть до нас у першу чергу через гнучкий календар, стараємося підлаштовуватися під кожного.

– У змаганнях під егідою Вашої асоціації часто є мала кількість команд, які хочуть грати у Гранд, а більша, які хочуть виступати у Першій лізі. Як зробити так, щоб ці Ліги були збалансованими?

– Думаємо як вирішити цю проблему. Можливо у майбутньому будемо робити набір у кожну з ліг без кваліфікаційних змагань.

– У порівнянні з минулими роками на «Знесінні» відбулися зміни в інфраструктурі: було перестелене поле, поставили лавочки, але, тим не менше, залишається проблема з душем і роздягальнями.

Також читайте:   Ярина в гостях у Воробуса

– Вже цього року планували підводити каналізацію, будувати душові, роздягальні, вбиральні, але через коронавірус і фінансову кризу поки що це все лише у планах. Скажу навіть більше, у планах є побудова волейбольного та баскетбольного майданчиків, а також трибун. Повторююсь, все залежить від ситуації з світовою пандемією.

– Чи є у планах ОАКЛ проведення онлайн-трансляцій і застосування системи VAR?

– Звичайно, вони вже колись були, але через різного роду причини від цієї практики вирішили відмовитися. Можливо вже наступного року ми відновимо LIVE. Щодо повторів, це хороша ідея, треба її обговорити з керівниками клубів. Проте, моя думка така, що все має бути у межах розумного. Як варіант, кожна із команд може скористатися повтором один раз за гру.

– Кілька слів про команди-старожили, які давно беруть участь у змаганнях під егідою об’єднання аматорських команд міні-футболу Львівщини.

– Є стабільні команди, лідери нашого чемпіонату, які постійно беруть участь у всіх змаганнях:

– «AZ-Techno» – команда-друзів, яка з кожним роком додає у грі; «Галицька здоба». «Пекарі» неодноразово перемагали у наших турнірах. Це команда, в якої є професійний підхід до справи. Також хочу виділити «Чигирин», «DevPlanet», «Першу Приватну Броварню» і, звичайно, що команду, яка підняла рівень нашого чемпіонату – «Княжий ринок».

– Як Ви відноситеся до об’єднання всіх асоціацій, які заради розвитку футзалу в Україні?

-Із президентом АФЛ п. Мирославом Хом’яком і генеральним менеджером п. Богданом Мельником я у нормальних відносинах і тільки ЗА співпрацю з АФЛ, яка в останні роки вийшла на дуже серйозний рівень. У будь-яку хвилину готовий їм допомогти по тому чи іншому питанню. До слова, я не один раз мав зустрічі із Богданом Мельником, багато говорили про розвиток футзалу, про малу кількість дитячих шкіл. У нас на «Знесінні» є своя школа, нещодавно свій проект запустив ФК «Галицька здоба» і є надія, що завдяки розвитку дитячого футзалу ми вийдемо на зовсім інший рівень розвитку цього виду спорту.

– ОАКЛ проводить свої змагання у період весна – осінь. Чи немає у планах проведення зимової першості, тим більше, що минулої зими такі чутки вже були?

– Цієї зими хотіли провести перший зимовий чемпіонат на вулиці, погода дозволяла це зробити, бажаючих взяти участь у такому турнірі теж не бракувало, але провести змагання так і не наважилися через загрозу погіршення погодних умов. Можливо вже наступної зими до цього питання знову повернемося.

– Ваші побажання всім, хто любить футзал?
-У першу чергу всім нам бажаю здоров’я, адже зараз не простий час і невідомо що буде далі. На початку року в ОАКЛ було багато планів, але поки що не вдається їх втілити в життя. Буде здоров’я, сприятлива епідемілогічна ситуація, то ж будемо думати як якісніше провести змагання. Командам, партнерам, другим асоціаціям і, особисто, ФК «Галицька здоба» бажаю розвиватися, особливо це стосується дитячого футзалу.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*