15-річний Юрій Яремчук дебютував у FAVBET Екстра-лізі

Юрій Яремчук

Під час матчу 5 туру FAVBET Екстра-ліги між командами «Кардинал-Рівне» та «Енергія» сталася подія, яка, вочевидь, претендуватиме на оновлення рекорду серед наймолодших гравців у елітному дивізіоні українського футзалу.

Річ у тім, що в одному з епізодів основний голкіпер «Енергії» Андрій Пітуля отримав ушкодження, і він був змушений отримувати допомогу за межами майданчику. Замість нього у воротах «Енергії» з’явився Юрій Яремчук, якому на момент появи у FAVBET Екстра-лізі виповнилося 15 років та 14 днів. Зазначимо, що на майданчику Юрій перебував кілька миттєвостей, поки Пітуля знову не повернувся у «рамку». І це, вочевидь, наразі один з наймолодших гравців (якщо не наймолодший) в історії чемпіонатів України серед команд Вищої ліги (нині – FAVBET Екстра-ліги).

Дебют Яремчука став можливим через те, що два дублера Андрія Пітулі – Назарій Войтович та Антон Чудний – не змогли поїхати у Рівне через проблеми зі здоров’ям (у одного – травма, у іншого – застуда). Ще один воротар – Ростислав Грицків – хоча і знаходиться у системі КІВС «Енергія», та наразі перебуває у стані однієї з команд-учасниць Гранд-ліги Львівщини (хоча буде заграний за «енергетиків» у чемпіонаті України (U-19), який стартує незабаром).

Також читайте:   Підсумки виступу команди "V.M.X." у другій лізі аматорського футзалу

Тому, тренерський штаб «Енергії» заявив на гру 15-річного Яремчука. На даний момент це поки що єдиний гравець 2005 року народження у всій FAVBET Екстра-лізі.
Юрій Яремчук – вихованець КІВС «Енергія». У минулому сезоні чемпіонату України (U-15) у Вищій лізі був одним з лідерів «енергетиків» та одним з найкращих воротарів чемпіонату. У цьому сезоні, вочевидь, він гратиме переважно у Юнацькій Екстра-лізі (U-17).

Зазначимо, що це – далеко не перший вихованець КІВС «Енергія», який дебютував у 15-річниму віці за основний склад «зелено-білих». Кілька років тому в такому ж віці за «основу» «Енергії» дебютували Ярослав Квасній та Ігор Тимців. Загалом зараз за основний склад ФК «Енергія» заявлені наступні вихованці КІВС «Енергія»: Ігор Тимців, Ярослав Квасній, Назар Лютий, Антон Чудний та Юрій Яремчук. Ще кілька гравців (Віталій Ковальчук, Олег Легендзевич, Назарій Войтович та Віталій Радевич) є вихованцями ДЮСШ «Енергія».

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*