Чому треба їздити на велосипеді? - Блог про Львів

Чому треба їздити на велосипеді?

Воробус на велосипеді

Воробус далі їздить на двохколісному, тому в сьогоднішньому пості знову про цей вид транспорту. На цей раз подискутуємо на тему “чому ж таки корисно їздити на велосипеді?”.

Як виявляється, за даними останнього дослідження, проведеного в Королівському коледжі Лондона і Університету Бірмінгема, їзда на велосипеді може довше зберігати наше тіло молодим. Люди, які використовують цей вид транспорту психологічно молодше і жвавіше.

✔️1. Навколишнє середовище. Велосипед – екологічно чистий вид транспорту, за допомогою якого ми пересуваємося, не шкодячи нашій планеті. Енергія, що генерується нашим рухом, не використовує жодного виду палива. Таким чином, в коротких поїздках, їзда на велосипеді може зменшити викиди вуглецю до 11%.

✔️2. Їзда очищає тіло. Це дозволяє організму швидше позбавитися від токсинів.

✔️3. Палить жир. Навантаження від їзди допомагають контролювати нашу вагу. Велоспорт дозволяє спалювати калорії, протягом 30 хвилин можна спалити до 300 калорій. Знижує рівень холестерину і тригліцеридів. Спалювання жиру знижує рівень шкідливого холестерину.

✔️4. Поліпшення сну. Фізичні навантаження супроводжуються виділенням ендорфінів в нашому тілі, що позитивно позначається на настрої, і серотонін, який дає нам відчуття релаксації й сприяє сну.

Також читайте:   Воробуса дістала сорока. Що робити?

✔️5. Робить наше серце сильніше. Їзда на велосипеді зміцнює наше серце і витривалість.

✔️6. Знижує кров’яний тиск. Зусилля при їзді викликають напругу до тих пір, поки воно не стабілізується. При постійній їзді ми стаємо більш стресостійкими.

✔️7. Зміцнює імунну систему. Коли наше тіло працює, ми краще захищені від хвороб.

✔️8. Стимулює дихальну систему. Людині в стані спокою потрібно близько ✔️9 літрів кисню у хвилину, а середній велосипедист під час тренування, споживає 80 літрів у хвилину. Наші легені звикають до такої продуктивності. Тіло стає більш витривалим.

✔️9. Збільшує опір. М’язова робота, протягом довгого часу, стає важливим засобом захисту для суглобів і стимулює нас менше сидіти вдома. Велосипед тонізує і зміцнює стегна, і ікри.

✔️10.Зменшує стрес і депресію. Їзда стимулює кровообіг, наповнюючи мозок киснем.

✔️11.Затримує наступ артрозу. Це зміцнює зв’язки і сухожилля.

✔️12.Заощаджує. Велосипед може допомогти нам заощадити гроші, не витрачаючи гроші на наші поїздки. Вартість експлуатації та ремонту велосипеда набагато дешевше.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*