Про відпочинок у Єгипті: море, екскурсії, розваги і все інше - Блог про Львів

Про відпочинок у Єгипті: море, екскурсії, розваги і все інше

відпочинок у Єгипті

Єгипет – це країна, на відпочинок в яку можна поїхати за дуже помірну плату. Не випадково багато сімей сприймають такі тури мало не як подорож до себе на дачу. Під час пандемії COVID-19 цей напрямок залишається доступним для українських туристів, щоправда перед поїздкою потрібно здати тест на коронавірус.

Поселившись з домочадцями в одному з готелів Єгипту, можна сповна насолодитися красою у вигляді Сонця, моря і харчування за системою «все включено». Підібрати собі тур на свій смак та гаманець можна тут https://poihalyznamy.com.ua/countries/egypt/.

Чим же такий привабливий відпочинок у Єгипті для вітчизняного туриста?

1. Прекрасний клімат цілий рік

В Єгипті постійно панує літо – тепле і сухе. Якщо іноді і збереться дощик, то короткий. А спека прекрасно переноситься завдяки приємним легким вітрам. Взимку, особливо в лютому, може бути злегка прохолодно, але тільки в порівнянні з іншими місяцями. Жаркий сезон триває з середини березня до середини листопада.

Прекрасний клімат цілий рік

2. Найчистіше Червоне море

Воно по праву вважається одним з найчистіших на Землі. Його води кришталево-прозорі, і навіть на глибині 80-100 метрів можна розглянути кожен камінчик на дні. Червоне море – ще і найтепліше на планеті – вода може прогріватися до +27 градусів, його температура ніколи не опускається нижче +18.

3. Піраміди – величне чудо світу

Єгипетські піраміди – єдине збережене до наших днів одне з семи чудес світу. Але вони і сьогодні вражають уяву. Одна з них, піраміда Хеопса, до сих пір є найбільшим творінням рук людських. Вчені припускають, що це не стільки похоронна споруда, скільки потужна стародавня обсерваторія.

Піраміди – величне чудо світу

4. Кальян, арабська музика і танець живота

Кожен день перебування в цій екзотичній країні буде пофарбований незабутніми враженнями. Ви побачите жінок в паранджах і чоловіків в тюрбанах, зможете розслабитися в м’якому кріслі, вдихаючи дим кальяну. Оцініть легендарний танець живота – він дійсно заворожує. Спробуйте цілющий червоний чай каркаде!

5. Рай для дайверів

Про підводний світ Червоного моря ходять легенди. Йому немає рівних у всій Північній півкулі. Безліч дивовижних риб яскравих забарвлень, екзотичні сади з коралів – при зануренні здається, що ви потрапили в фантастичний світ або бачите прекрасний сон.

Також читайте:   Львівський аеропорт: історія та сучасність

підводний світ Червоного моря

6. Активний відпочинок

В Єгипті є багато інших розваг для тих, хто не звик просто смажитися на пляжі. Можна відправитися в захоплюючу екскурсію-сафарі на джипах по пустелі або покататися верхи на верблюді в складі справжнього каравану. А вже запальні танці в бедуїнському селі нікого не залишать байдужим.

7. Цікаві екскурсії

Грандіозна Долина Царів з загадковими гробницями, величні храми в Карнаці, стародавні мумії, монастир християнської святої Катерини, священна гора Синай, де Мойсей, згідно з переказами, отримав скрижалі, легендарні колоси Мнемона, створене людьми мальовниче озеро Насер, музей старожитностей в Каїрі – все це треба побачити хоча б раз в житті.

в Долині царів

8. Круїзи по священній ріці Ніл

Це один з найцікавіших і найпривабливіших туристичних маршрутів. Його ще понад 100 років тому проклали англійські аристократи. Програма розроблена так, що туристи можуть оглянути всі стародавні храми і пам’ятники Єгипту в дуже комфортних умовах, насолоджуючись подорожжю на п’ятизірковому кораблі

9. Справжні східні базари

Їх ви в Єгипті знайдете безліч. Але самий культовий – знаменитий Хан-ель-Халілі в Каїрі. Тут можна купити все, що завгодно душі. І, звичайно, насолодитися приголомшливим східним колоритом, вдосталь поторгуватися, відчути обволікаючі запахи шкіри, фруктів, смаженого м’яса, спецій …

східний базар

10. Вечірки і нічні клуби

Пляжний відпочинок в Єгипті можна вдало урізноманітнити відвідуванням місцевих розважальних закладів. Найяскравіші нічні розваги чекають гостей Єгипту в Хургаді і Шарм ель Шейху, а також в столиці країни, Каїрі. Особливою популярністю у туристів користується «Палац 1001 ночі» у Шарм ель Шейху, відомий своїм чудовим оздобленням і барвистими театралізованими виставами.

Знайомий недавно мені жалівся, що Єгипет – це занадто дорого і він не може собі дозволити такої розкоші. Кажу, відмовся від сигарет, і раз на рік точно зможеш туди поїхати на зекономлені кошти. Пачка на день х 365 – виходить цілком достатня сума для тижневого відпочинку на єгипетському курорті по системі все включено. Думайте.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*