Джокер - Блог про Львів

Джокер

Джокер

Давненько автор блогу не дивився фільмів. Чому так? Не знаю, і карантин ніби триває, і часу ніби трохи є, але чомусь до фільмів я не доходжу. Можна сказати, що я вдарився в книги. Стараюся більше читати, розвиватися. Мої колеги навіть кажуть, що я з завдяки книгам набрався розумних слів.

Проте, кіно я таки подивився. Відбулося це дещо раніше, але рецензію до фільму «Джокер» напишу лише зараз. Так, так, вам не причулося, не привиділося, саме «Джокер».

Незважаючи на те, що прем’єра цього коміксу відбулася ще минулого року, але я так це кіно і не глянув.

Що ж, у вечір буднього дня таки сів за комп’ютер і почав глядіти на цей фільм. Перед тим, як перейти до безпосередніх вражень трохи офіційності.

Фільм «Джокер» – виробництво США, 2019 року.

До слова, прем’єра відбулася у жовтні минулого року.

За жанром – це трилер, драма, кримінал.

Тривалість – близько двох годин.

Бюджет – 55 мільйонів доларів.

Режисер – Тодд Філліпс
Продюсери – Тодд Філліпс, Бредлі Купер, Емма Тіллінджер Коскофф
Автор сценарію – Тодд Філліпс, Скотт Сільвер
У головних ролях: Хоакін Фенікс
Оператор – Лоуренс Шер
Композитор – Хільдур Гуднадоуттір.

Також читайте:   Ми із майбутнього-2

Тепер по фільму. Отже, головний герой Артур працює клоуном і хоче зробити кар’єру пов’язану саме з цією діяльністю. Здається ніби все йде добре, але в один момент життя з ним починає грати злий жарт. З роботи виганяють, влаштуватися ніде не вдається, плюс в Артура ще є вада здоров’я – у нього зненацька з’являється дурацький сміх. І в чоловіка круто їде дах.

Доходить до такого, що він вбиває своїх кривдників у метро, потім свою маму, ведучого під час прямого ефіру. Якщо чесно, трохи був здивований цим фільмом. У ньому присутня аморальність. Ось уявіть собі гляне хтось із дітлахів і почне робити так само. Зараз же психіка в багатьох порушена. Тому, дивитися цей фільм я би не радив.

Що сподобалося, так це маска героя, гра актора і більше нічого. І це, незважаючи на те, що «Джокер» отримав номінації відомої премії «Оскар».

Щодо традиційної оцінки від Воробуса, то фільму – герою нашої сьогоднішньої публікації я би поставив балів так 5 з 12.

Ну, і насамкінець, пропоную глянути трейлер:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*