Перлина півдня: Кінбурнська коса - Блог про Львів

Перлина півдня: Кінбурнська коса

Кінбурнська коса восени

На самому на півдні України, далеко від цивілізації і промислових об’єктів, розташувався екологічно чистий курорт – Кінбурнська коса.

Кінбурнська коса насправді не коса, а півострів, який розташувався на стику Миколаївської та Херсонської областей між Дніпро-Бузьким лиманом і Ягорлицькою затокою. Коса знаходиться в північно-західній частині Кінбурнського півострова. На території півострова проживає близько 800 осіб і є чотири селища:

  • Геройське;
  • Покровка;
  • Покровське;
  • Василівка.

Природа Кінбурської коси

Кінбурнській півострів – місце дійсно унікальне і екологічно чисте. Тут нерідко можна побачити дельфінів, які підпливають до берега, в полях гуляють фазани, значну частину території займає ландшафтний парк, а частина коси входить до складу Чорноморського біосферного заповідника.

Кількість птахів, жуків, павуків, комашок, а іноді – вужів і змій просто вражає і навіть лякає недосвідченого міського жителя. Це одна з причин, по якій відпочинок на Кінбурнській косі користується популярністю. Заповідна зона шириною всього 800 метрів стала справжнім раєм для любителів дикої природи.

Тут росте понад 620 видів різних трав і квітів, в первозданному вигляді на косі можна зустріти реліктові рослини. Серед них більше 30 дуже рідкісних видів, занесених до “Червоної книги”. На косі знаходиться найбільша в Європі плантація диких орхідей.

рожеве озеро

Кінбурнська коса відома своїми рожевими соляними озерами. Через тутешні соляні промисли проходив всім відомий чумацький шлях. За сіллю часто їздили не в дальній Крим, а завертали на Кінбурн. На озерах можна приймати сольові ванни, в поєднанні з лікувальним мулом вони рекомендуються для швидкого відновлення сил і релаксації.

Відпочинок на Кінбурській косі

Кому може сподобатися відпочинок на Кінбурнській косі? Відпочити на Кінбурн приїжджають ті, хто хоче побачити незайману природу і чисті пляжі, кому до душі тихі зоряні ночі.

на Кінбурській косі

Пляжі Кінбурнської коси підійдуть і дітям, і дорослим. Тут пологий спуск у воду, а самі пляжі надзвичайно чисті – з білим піском і ракушняком. Найцікавіше місце півострова знаходиться на заході, де зливаються воєдино Дніпро-Бузький лиман і Чорне море. Але врахуйте, купатися там категорично заборонено у зв’язку із дуже сильною течією.

Відпочивати тут порівняно недорого, ціни на житло демократичні. По цінах на екскурсії можете зорієнтуватися тут: https://khers-on.com/tour/kinburnskaya-kosa/.

Є у Кінбурнської коси лише один мінус – тут дуже багато комарів, тому в обов’язковому порядку беріть з собою спрей від комах. Також варто сказати, що це місце більше підійде невибагливим мандрівникам, любителям дикого відпочинку і кемпінгів. Якщо для вас першочергово важливий висококласний сервіс, то швидше за все вам не підійде відпочинок тут.

відпочинок на Кінбурській косі

Відпочити на Кінбурнську косу щорічно приїжджає багато туристів. До їхніх послуг більше 20 км чистого піщаного пляжу, який входить в десятку кращих пляжів України, тепле море і казкове нічне небо.

За матеріалами сайту khers-on.com

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*