Подарунок для Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки: роман Андрія Процайла “Тьма і проліски” - Блог про Львів

Подарунок для Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки: роман Андрія Процайла “Тьма і проліски”

Тьма

ПОДАРУНОК ДЛЯ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ: РОМАН АНДРІЯ ПРОЦАЙЛА “ТЬМА І ПРОЛІСКИ”.

На тогорічний Всеукраїнський день бібліотек «Львівська обласна науково-педагогічна бібліотека» отримала чудовий книжковий дарунок від голови благодійного фонду «Львівська родина» Галини Бардах. Серед них – роман Андрія Процайла «Тьма і проліски» (– Харків, 2020. – 320 с.).

Андрій Процайло – український письменник, педагог; лауреат конкурсу «Коронація слова» в номінації романи.

Він народився 28 грудня 1975 року в селі Липники Пустомитівського району Львівської області. Закінчив Загір’янську основну школу Пустомитівського району Львівської області, Самбірське педагогічне училище, Львівський національний університет імені Івана Франка (філологічний факультет за спеціальністю «українська мова та література»).

На даний час працює заступником директора з навчально-виховної роботи Дитячого центру туризму, спорту та екскурсій (м. Львів). Мешкає у Львові.

Роман Андрія Процайла «Тьма і проліски» – про помилки молодості, за які доводиться платити.

Автор дуже гарно змальовує пори року. Пропоную декілька уривків:

«Весна прокинулась. Кволенька ще була, проліскова, але пахуча, мов немовля… Чиста, безгрішна, з душею, що зі всіх своїх соковитих судин лине увись, до життя…».

Також читайте:   Януш Вишневський - "На Face з сином"

«Бабине літо не павутинням шите, від прогресу не відставало, на новітні технології запало! Цього року прикупило собі сонячних батарей. Збирало в надійну, бабину, торбу тепло і тепер, на зло осінній мряці й вітру-вовкулаці, випустило… А що? Як є можливість, то треба використовувати!»

«Оля звела очі до сонця, яке в Грабках було особливе – любило пофілософствувати, помріяти, вірило в свою зірку… Не просто світило і гріло, а гладило… І зараз далеке, під самою стелею неба, одягнене в осіннього плащика і шапочку з опалого листя, сонце всміхнулося і прошепотіло Олі:
«Кожна доля має особливий день. Вирішальний. Точку опори на дорозі життя, коріння по-простому, з якого росте далі… У тебе, Олю, такий день нині…».

В Андрія Процайла є ряд цікавих висловлювань. Наприклад :

«На його стрункому носі висіла-хилиталася сороківка…»;
«Чужа голова – тьма з пролісками».

Ласкаво просимо до Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки!

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*