Проблема електросамокатів у Львові

Електросамокати

Ранок середи, свого роду середини тижня розпочинаємо з транспортної теми.

Нещодавно з моєю подругою відбувся колапс. Дівчина пересувалася містом, йшла навіть не підозрюючи, що вже за мить її зіб’є хлопчина на електросамокаті. Щастя від Бога, що вже відбулося легким переляком і незначним ушкодженням. А все то могло бути значно гірше.

Чому я про це пишу? Я розумію Львів – це круте, сучасне місто, ми хочемо йти в ногу з часом, але чи не здається нам, що місто наше перенасичене транспортом?

Реально, автомобілів з кожним днем збільшується і збільшується. Якщо заїхати у місто в час пік, то можна стояти в корках годину, а то й дві. Те саме стосується електросамокатів і велосипедів. І якщо останніх ще не так багато як здається, то попит електросамокатів збільшується.

І скажу навіть більше, вони у більшості випадків чхали на простих пішоходів, їдучи по тротуару як собі забажають. Відповідно й трапляються часто такі колапси, про які я написав вище.

Який вихід? Вже давно пора у нашому місті ввести правила їзди на для велосипедистів, скутеристів, чуваків на електросамокатах тощо. Для прикладу, я люблю їздити на двохколісному, але стараюся не їздити по тротуарах. Але, не все такі як я. Є категорія людей, які їдуть лише по тротуарі й навіть більше, ще й сигналять тобі щоб їх пропустили.

Подібна ситуація із електросамокатами. Впершу цю «тєму» я побачив у Варшаві. Мені здавалося, що там був масовий психоз із цим транспортним засобом. Але, але і ще раз величезнеееееееееее але. У столиці Польщі є багато велосипедних доріжок і їздять велосипедисти чи електросамокатщики саме по них.

У нас теж є велодороги, але явно не у центрі. А тут ще й стара бруківка є, розбиті дороги, то ж можна все розбивати до дідька. Який вихід? Або взагалі від них відмовитися (ідея не дуже) або ж встановити певні правила, де можна і де не можна на ниї їздити. В іншому разі подібні проблеми будуть лише наростати.

А як ви, читачі блогу, відноситеся до велосипедистів чи любителів самокатів?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Patron 28.10.2020 пише:

    Тут є одне велике але – велосипедист згідно законодавства повноцінний учасник дорожнього руху і несе за всі свої дії відповідальність згідно Законів. А от самокатчики нажаль поки ні. Чекаємо змін у законодавстві

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*