Роман Світлани Талан «Матусин Оберіг» - Блог про Львів

Роман Світлани Талан «Матусин Оберіг»

Матусин оберіг

«Якщо не будемо сильними й опустимо руки – саме життя відкине нас за борт» – це слова з книжки Світлани Талан «Матусин оберіг».

Головна героїня роману Олеся не опустила руки. І в цьому їй, у великій мірі, допомогла тека з листами покійної матері, які мати залишила донечці, коли Олеся ще була дитиною. «Те читання було як розмова з матір’ю: воно надавало їй сил і наснаги для того, щоб дитина йшла вперед».

В одному з листів мати зверталася до донечки так, як лише може звертатися любляча мати до своєї дитини: «Вітаю, моє сонечко! Моя кохана, мила, люба, моя найкраща дівчинко у світі!». Ніде й ні від кого не чула дівчинка в житті таких лагідних слів, які залишила у листі їй рідна матуся.

А скільки було порад, підтримки! Наприклад:

«Сприймай людей такими, якими вони є, але вчися відрізняти добро від зла. І головне: не накопичуй у душі образи, не засмічуй її брудом. Душа має залишатися чистою…»;

Також читайте:   Дозвілля дітей: майстер-класи для дітей переміщених осіб

«Часом одразу не можна зрозуміти, чому з нами відбувається так чи інакше, але відповідь знайдеться, можливо, трохи пізніше»;
«Лесечко, пам’ятай, я люблю тебе однаково: коли ти спиш чи коли в школі, коли вдома чи з друзями, люблю тебе, коли ти зразкова дівчинка з янгольським характером і коли показуєш зубки. Мене може засмучувати твоя поведінка, бо вона не завжди може відповідати моїм очікуванням, але я все одно люблю тебе безмежно».

Листи матері, аркуші яких пахли конваліями і весною, допомагали дівчинці жити, поборювати труднощі.

А ще дівчинка з допомогою листів матері усвідомила, що «погано, коли людина залишається зі своїми проблемами сам на сам», тому шукала підтримку в споріднених душ.

Роман Світлани Талан «Матусин оберіг» – це один з подарунків голови благодійного фонду «Львівська родина» Галини Бардах Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці.

Автор книги «Матусин оберіг» Світлана Талан (07.03.1960) – українська письменниця з Сумщини, фіналістка конкурсу «Коронація слова».

Ласкаво просимо до Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки!

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*