Чемпіонат України U-15 (Вища ліга): хто є хто? Частина 2

u-15

Продовжуємо…

«Ураган» (Івано-Франківськ)

У літнє міжсезоння у стані «Урагану» відбулась невеличка кадрова революція (якщо її можна так назвати). Це було видно по матчах «драконів» на Кубку України (U-15), де можна було побачити багатьох гравців, які ще у минулому сезоні грали у віковій категорії U-13. Але тепер їм доведеться переходити на інший рівень. Однак, чи готові до цього юні «дракони»? Скажу свою думку. Ця команда «Урагану» – сама по собі загадка. Ніби і є хлопці, на яких треба звернути увагу і які ведуть гру, але видно, що потенціал у цих хлопців саме у футзальному плані не зовсім розкритий. Тому, тут буде дуже багато роботи у Олександра Вонса, який змінив на тренерському містку Олега Ольшанецького. Для Вонса це перший серйозний тренерський досвід, але у нього є дуже досвідчений та мудрий помічник – Іван Данилишин, який, до того ж, є асистентом головного тренера «Урагану-2-КФВ» (нагадуємо, що цю команду влітку очолив Юрій Іванишин, котрий до цього тренував юних «ураганівців» 2008-2010 р. н.). Пам’ятаєте «Мауглі»? Там у главі під назвою «Тигр! Тигр!» Мауглі попросив Сірого Брата роз’єднати буйволів та буйволиць окремо, щоб загнати у пастку Шер-Хана? Тоді Сірий Брат привів з собою мудрого та досвідченого помічника – Акелу, який тоді вже не був Ватажком Зграї. Якась аналогія є і тут. І дуже добре, що у Олександра Вонса та Івана Данилишина будуть хороші помічники на майданчику, адже у цьому сезоні своїм молодшим одноклубникам зможуть допомогти Олександр Починок та Дмитро Федик. І це буде дуже важлива опція для тренерів «Урагану».

Прогноз на сезон

Звичайно, фактор присутності Федика та Починка – це те, за рахунок чого «Ураган» може поборотися за першу четвірку. Але з іншого боку – якщо, наприклад, Федик десь або травмується (звичайно, не дай Боже – він тільки відійшов після травми руки), або пропускатиме гру через перебір карток (таке у нього іноді буває), то «Урагану» буде складно. Та і взагалі є таке передчуття, що у першій половині сезону підопічні Олександра Вонса лише звикатимуть до нового для себе рівня. Тому, тут можлива втрата очок, яких може не вистачити наприкінці чемпіонату. Але все-таки ризикнемо спрогнозувати, що «Ураган» фінішує десь у середині турнірної таблиці.

На кого треба звернути увагу?

Дмитро Федик (01.11.2005), універсал. Про Федика ми в цьому матеріалі вже писали, тому варто з ним познайомитися детальніше. Капітан, лідер, справжнє «ураганівське» серце. Те, що він трохи старший за своїх одноклубників та має більше досвіду на такому рівні – це, звичайно, плюс. Цей гравець може зіграти весь матч без зміни (хіба що, одного разу сяде відпочити на кілька секунд), і без нього гру «Урагану» уявити важко, адже він – той гравець, який робить гру команди. Він може вдало розпочати атаку, а також вдало її завершити. Ризикнемо зробити таке припущення, що за рік-другий ми цілком реально зможемо побачити цього гравця в основному складі «Урагану», і вже зараз його можна називати гідним послідовником Романа Кіндратіва, Романа Кордоби та Андрія Федюка.

Олександр Починок (28.10.2005), воротар. Так само, як і Федик, Починок має бути у цьому складі «Урагану» одним з лідерів. Це, він в основному довів ще на Кубку України (U-15), адже він був одним з небагатьох гравців, до яких у тренерського штабу «драконів» не мало би бути претензій. Починок дуже добре грає на лінії, але останнім часом він додав і у грі на виходах, став краще «читати» гру. І немає сумнівів у тому, що у цьому складі «Урагану» саме Починок буде стартовим воротарем.

Максим Березовський (26.09.2007), універсал. Якщо Федик та Починок – це «старички» у нинішньому «Урагані» (U-15), то Березовський – це той гравець, який має бути лідером «драконів» за відсутності Федика. Максим гарно розпочинає атаки, непогано бачить майданчик, віддає хороші передачі у напрямку до чужих воріт. І якщо Макс гратиме в одній четвірці з Федиком (а так, скоріше за все, і буде), то він може заграти більш вільно, розуміючи, що поруч є такий майстерний партнер по обороні. Можливо, це допоможе йому більше розкрити свій потенціал.

Андрій Домасов (21.02.2008), універсал. Вихованець «Іллічівця», який у минулому сезоні грав у «Чорному морі», тепер гратиме в Івано-Франківську. Зарекомендував себе як непоступливий захисник, який вдало грає персонально проти суперника (одразу згадується те, як він виключив з гри «стовпа» харківського «УФК» Єгора Краснікова в одному з матчів фінальної стадії чемпіонату України (U-15) серед команд Першої ліги). Але водночас треба зазначити, що під час виступів за «Чорне море» Домасов іноді опинявся на позиції «стовпа» – Федір Пилипів та Олександр Гірка давали йому можливість проявити себе і там. Тобто, можна сказати, що він може бути універсальним гравцем. З мінусів можна відзначити те, що Андрій привозить собі багато фолів та жовтих карток, однак цьому є пояснення – він дуже непоступливий та до кінця йде у боротьбу. Можна сказати, що це – маленька версія Максима Чеберяка з «ІнБева».

Ігор Гордієвич (02.07.2006), універсал. Один з трьох братів Гордієвичів, але якщо його старші брати вирішили стати воротарями (один з них навіть вже викликався до юніорської збірної України), то Ігор вирішив піти у поле. І треба сказати, що у нього це непогано виходить. Принаймні, у цьому складі «Урагану» він, скоріше за все, буде стартовим «стовпом». Принаймні, саме на цій позиції його награвав Олександр Вонс під час матчів Кубку України (U-15). І треба сказати, що виглядав він на позиції номінального четвертого номера дуже непогано, однак йому ще є, куди розвиватись. Тому, буде цікаво подивитися за його можливим прогресом у цьому сезоні.

«Фенікс» (Харків)

Якби можна було робити рейтинг прогресу серед команд, то «Фенікс» точно був би серед лідерів у ньому. Харківська команда з року в рік прогресує, і яскравий приклад цього прогресу – здобуття у минулому сезоні Кубку України (U-14). Вже тоді були розмови про те, що «Фенікс» цілком реально зможе підвищитись у класі (нагадаємо, що минулого сезону харків’яни, так само як і «Чорне море», грали у Першій лізі). І ось – новий етап у розвитку «фіолетових». А це – нові можливості для прогресу у грі слобожанців, який, безумовно, буде. І треба сказати, що «Фенікс» – одна з тих команд, на яку дійсно цікаво буде подивитись у цьому сезоні. Ну, і приємно, що Харків, який має славні футзальні традиції, представлений у Вищій лізі (U-15).

Прогноз на сезон

Чудово розуміючи, що прогрес приводить і до підвищення планки результатів, логічно буде чекати того, що тренерський штаб «Фенікса» буде ставити перед своїми підопічними завдання посісти якомога вище місце у турнірній таблиці. У слобожанців зібраний такий колектив, якому до снаги виконати таку задачу. Ми ж прогнозуємо, що «фіолетові» теоретично не мають опуститися нижче п’ятого місця.

На кого треба звернути увагу?

Іван Коньков (07.11.2006), універсал. Один із лідерів «Фенікса», який додає від матчу до матчу. Відповідно, він відзначається стабільністю. Зазвичай саме він веде гру своєї четвірки. Володіє непоганим баченням майданчику та хорошим пасом. А ще він може завести своїх партнерів якщо не словом, то діями на майданчику. І це дійсно дає позитивний ефект.

Артем Шевченко (30.11.2005), універсал. Цей «стовп», можливо, не так яскраво відіграв на Кубку України (U-15), як цього хотілося би і тренерам, і вболівальникам харківської команді. Однак, немає сумнівів у тому, що це – один з ключових гравців «Фенікса». І якщо у Артема піде гра, то його буде важко зупинити. Основний козир Шевченка – його габарити (перш за все, мається на увазі високий зріст). Тому, проти Шевченка будь-якому гравцеві буде важко працювати. І це явно буде на руку Шевченку, який буде чи не головною загрозою для суперників «Фенікса» під час атак.

Демід Євсюков (05.01.2008), універсал. Незважаючи на те, що цей хлопчик трохи молодший за своїх одноклубників, та потенціал у нього є, і дуже хороший. Євсюков, перш за все, корисний у відборі м’яча, оскільки виконує багато чорнової роботи. Та і самовіддача у нього в кожному з епізодів на високому рівні. Окрім того, він вдало підтримує атаки та нерідко забиває важливі голи. Тому, незважаючи на свій юний вік (як для цієї вікової категорії), для «фіолетових» Євсюков однозначно є важливим гравцем.

Нікіта Боднар (16.02.2006), універсал. Ще один дуже працьовитий хлопець, який може однаково якісно відпрацювати як на оборону, так і на атаку. І за це його цінують у «Феніксі». І, на нашу думку, він трохи недооцінений гравець. Так, він, можливо, не є яскравим лідером, але у важливий момент він може показати характер та проявити себе на користь команди та задля здобуття потрібного результату. А такі гравці, погодьтесь, теж потрібні.

Максим Долгуля (13.07.2006), універсал. У минулому сезоні Максим Долгуля, можливо, проявляв себе не так активно, як у позаминулому. Тренерський штаб «Фенікса» це пояснює тим, що на позицію «стовпа» у харківській команді збільшилась конкуренція, тому Максим втратив місце у стартовій четвірці. Але насправді потенціал у Долгулі є – варто лише правильно ним розпорядитися. Максим може класно розвернути суперника за рахунок габаритів, притримати м’яч, прицільно пробити по воротах. Тобто, у «сімки» харків’ян є весь арсенал, який потрібен сучасному «стовпу». І якщо Долгуля витримає конкуренцію та вийде на свій колишній рівень, то це буде зайва серйозна опція у тренерів слобожанської команди.

«ДЮСШ-Respect» (Маневичі)

ОДна з самобутніх та дуже цікавих команд цього чемпіонату. Треба одразу сказати, що маневичани гратимуть переважно хлопцями 2007-2008 р. н. Тобто, половина цієї команди ще може грати у цьому сезоні у чемпіонаті України (U-13). У минулому сезоні підопічні Андрія Шевчука наробили галасу на всю Україну, хоча і не стали чемпіонами серед 13-річних. Однак, багато хто з фахівців тепер уважно слідкує за цією командою. Значить, на це є причини, чи не так?

Прогноз на сезон

Для підопічних Андрія Шевчука головне завдання на цей сезон – адаптація до рівня Вищої ліги (U-15). Основна ставка, вочевидь, робитиметься на наступний сезон, коли разом гратимуть хлопці 2007-2008 р. н. Враховуючи те, що кістяк команди, скоріше за все, збережеться, то там маневичани цілком реально претендуватимуть на медалі. А в цьому сезоні прогнозуємо їм 6-8 місця.

На кого треба звернути увагу?

Назар Кузьмич (26.08.2008), універсал. Коли згадуєш команду «ДЮСШ-Respect», то одразу згадується Назар Кузьмич. Один з топ-гравців минулого чемпіонату України (U-13), який привернув до себе увагу багатьох фахівців. Він дуже класно працює з м’ячем, володіє дуже гарною технікою – все це дозволяє Назарові обіграти за раз кількох суперників. І, звичайно, не можна не відзначити його нестандартне мислення. Можливо, він не так яскраво, як цього всім хотілося, виступив на Кубку України, але є передчуття, що свій рівень Назар покаже під час матчів чемпіонату. Тим більше, що планку сподівань він реально підняв, тому від нього ми чекаємо лише подальшого прогресу.

Ілля Приходько (14.11.2007), універсал. Ще один провідний гравець команди з Маневичів. Без нього неможливо уявити стартову четвірку волинян. Ілля починає майже 97% атак стартової четвірки, а іноді – і другої, якщо залишається з нею. Також приходько володіє непоганим ударом, особливо з дальньої відстані. І це один з козирів волинської команди. Тому, командам «вишки» доведеться пильно стежити за 13-м номером маневицької команди.

Орест Савонік (06.10.2006), воротар. У «ДЮСШ-Respect» дуже хороша воротарська бригада: Савонік та трохи молодший Вишневецький. Про Вишневецького ми ще встигнемо поговорити в одному з найближчих матеріалів, а зараз поговоримо про Савоніка, який, скоріше за все, буде основним воротарем маневичан у сезоні. Має схильність до того, щоб підключатися до атак своєї команди у ролі п’ятого польового гравця. Відповідно, непогано грає ногами. Однак, це ми говоримо про атаку. Якщо ж говорити про його воротарські навички, то тут треба сказати про його непогану гру на лінії. Але і у грі на виходах він поступово додає. І якщо Орест попрацює ретельно над цим компонентом, то він цілком реально може стати справжнім господарем у власному штрафному майданчику.

Також читайте:   Молодіжна Екстра-ліга (U-20): підсумки сезону. "КДЮСШ", «КоПа», "Коцюбинська ДЮСШ""

Назар Луць (21.04.2008), універсал. Одноліток Кузьмича та один з тих гравців, на кому тримається гра команди. Вже таке бувало, що якщо Луць не може допомогти своїй команді, то Андрієві Шевчуку доводиться шукати заміну, а замінити Луця насправді дуже важко. Принаймні, у контексті самовіддачі та тієї роботи, яка виконується на атаку (Луць володіє непоганим пасом) Назар – один з найкращих у своїй команді. Тому, на нього лише за ці характеристики варто звернути увагу.

«Сокіл» (Хмельницький)

Мабуть, найбільш складно робити представлення саме хмельницької команди. Чому? Тому що востаннє, якщо автору цього матеріалу не зраджує пам’ять, ця команда «Сокола», яка гратиме у Вищій лізі (U-15), востаннє була помічена у січні 2019 року, коли хмельницький колектив брав участь у розіграші Кубку України, який проходив у Кам’янці-Подільському. Тоді «соколята» поступились у матчі за третє місце представникам Херсонщини, а саме – «Гопри». Щоправда, якщо покопатися в архівах, то можна згадати, що «Сокіл» (U-15) грав торік у фінальній частині чемпіонату України (U-15), яка проходила у Чорноморську. Тоді «соколята», на жаль, достроково залишили турнір. І, скоріше за все, хтось з цієї команди, яка цьогоріч гратиме у «вишці», також грав у Чорноморську. У сезоні 2019/2020 рр. «Сокіл» не був представлений у жодній з вікових категорій, у яких проходить чемпіонат України. І ось через рік подоляни повертаються. Одразу скажемо, що ми будемо аналізувати, на кого звернути увагу у складі «Сокола», згадуючи саме матчі Кубку України (U-13), який відбувався у Кам’янці-Подільському, адже саме кістяк тієї команди буде представлений у «малинових» у нинішньому сезоні.

Прогноз на сезон

«Сокіл» традиційно ставить собі за мету перемагати у будь-яких турнірах. Тому, не дивно, що така задача буде поставлена «соколятам» і в цьому сезоні. Тим більше, потенціал у цієї команди є. І якщо подоляни зможуть втілити свій потенціал на майданчику, то вони цілком реально можуть претендувати на місце у топ-трійці, що ми їм і прогнозуємо.

На кого треба звернути увагу?

Владислав Житніковський (22.05.2006), воротар. Голкіпер, який за манерою гри чимось схожий на свого колегу з «Сокола-2» – Артура Гриня. Перш за все, через те, що Владислав гарно грає ногами та подекуди підключається п’ятим польовим. І це є одним з козирів гри «Сокола». Якщо за цей рік Житніковський не втратив свою здатність підключатись п’ятим та продовжив розвивати свої сильні сторони, то на виході ми можемо отримати одного з топ-воротарів майбутнього чемпіонату України (U-15).

Даніїл Бевз (14.07.2006), універсал. На згаданому нами Кубку України (U-13) у Кам’янці-Подільському Бевз не тільки став найкращим бомбардиром своєї команди, а і був визнаний найкращим гравцем у складі «Сокола» (тоді – ДЮСШ «Спортлідер+»). Вочевидь, саме він буде головною ударною силою «соколят» у новому сезоні. Є, щоправда, ще Лисенко та Хібовський, які теж можуть сказати своє вагоме слово. Але поки що, перед стартом сезону, ми ставимо саме на Бевза в контексті того, що на нього варто звернути увагу футзальним фахівцям.

«Гопри» (Гола Пристань)

Чинний чемпіон України у віковій категорії U-13, учасник минулого сезону у Вищій лізі (U-15), «Гопри» – це команда, яка постійно прогресує, і її прогрес видний з кожним сезоном. І це, в принципі, логічно. «Гопри» вже кілька років на виду. Це самобутня команда за своїм стилем гри, і за нею цікаво спостерігати. Щоправда, є один мінус у тому, що майже 80% ігрового часу головний тренер команди з Херсонщини, Олександр Бурковський, довіряє своїм лідерам, які дають результат. Відповідно, у них накопичується втома. Але минулий сезон показав, що у Олександра Бурковського під рукою є хороші гравці, які можуть замінити лідерів. Але це може відбутися за однієї умови: якщо з гри не випадає вся провідна четвірка. А от якщо випадуть один-два гравці, то їх можна гідно замінити. Благо, є, ким.

Прогноз на сезон

Незважаючи на те, що «Гопри» є дійсно цікавою командою, все-таки гра переважно однією четвіркою може датися взнаки, і голопристанці можуть втратити важливі очки. Тому, Олександрові Бурковському треба подумати, як розставити сили на сезон, у якому ми пророкуємо для «Гопри» 6-7 місця.

На кого треба звернути увагу?

Іван Жаданов (10.10.2006), універсал. Безумовно, обдарований хлопчина з хорошим потенціалом, капітан та лідер своєї команди. Це – стрижень гри «Гопри», тому що з ним асоціюється атака команди та голи. Однак, є деякі моменти, які, на наш погляд, заважають Іванові розширити свій потенціал дій. По-перше – він залежний від пасів Іваненка (зазвичай саме ці два гравці починають атаки «Гопри»). По-друге – іноді він своїми індивідуальними діями може загнати себе у кут, з якого важко вибратися. По-третє – у його діях іноді можна побачити одноманітність, через що суперники його легко можуть «читати». Втім, якщо Іван позбавиться цих недоліків, то він реально може стати одним з топ-гравців чемпіонату. Тим більше, що він і так на виду протягом кількох останніх сезонів.

Артем Іваненко (09.09.2006), універсал. Гравець, який веде гру своєї команди. І не тільки тому, що зазвичай починає атаки своєї четвірки, а ще й тому, що зазвичай від його дій залежить те, як буде розвиватись атака «Гопри». Ми вже говорили про зв’язку Іваненка з Жадановим, і що Іван часто буває залежним від гри Артема. Однак, це можна пояснити тим, що Жаданов, як тільки Іваненко отримує м’яч, одразу зручно відкривається під передачу і, як правило, отримує її. Але при цьому Іваненко може зіграти індивідуально. Зокрема, треба відзначити його непоганий дальній удар. І якщо комусь вдасться закрити Іваненка, то «Гопри» залишиться без «кисню» в атаках.

Віктор Саленко (16.04.2007), воротар. Один з найбільш талановитих та перспективних воротарів у своїй віковій категорії. Він за своєю манерою чимось схожий одразу на двох вихованців енергодарського «Темпу», які є воротарями команд FAVBET Екстра-ліги. Зокрема, у діях Саленка ми бачимо спокій та розсудливість, які притаманні Іллі Бакінському. А от що стосується гри ногами та вміння підключатися п’ятим польовим, то це вже точно запозичено з ігрового арсеналу Юрія Савенка. Не здивуємось, якщо Віктор слідкує саме за цими двома голкіперами. У минулому сезоні Віктор був одним з найкращих воротарів Вищої ліги (U-15) разом з Данилом Заносієм, Юрієм Яремчуком та Левом Гудимою. І щось підказує, що Саленко готовий показати в цьому сезоні, що він гідний того, щоб називатися воротарем №1 у всьому чемпіонаті.

КДЮСШ «Барса» (Шостка)

У минулому сезоні команда з Сумщини фінішувала на восьмому місці з десяти можливих. Однак, це не означає, що «Барса» не боролась. Просто підопічні Владислава Петренка були на рік-два (а то і на три!) молодші за своїх суперників. Однак, у плані самовіддачі до шосткінців не було жодних претензій, адже в кожному матчі «помаранчево-чорні» боролись до кінця. Тепер же команда з Шостки має досвід, вона, як то кажуть, наростила м’язи, тому можна сказати, що «Барса» чинитиме опір будь-якому супернику.

Прогноз на сезон

Можливо, «Барса» не боротиметься за місця в топ-шістці. Однак, точно можна сказати, що «Барса» зможе відібрати очки у деяких команд, які претендуватимуть на медалі. Тому, як і торік, «Барсу» ми вважаємо «темною конячкою», якій, щоправда, прогнозуємо боротьбу за 7-10 місця.

На кого треба звернути увагу?

Денис Леоненко (04.11.2005.), воротар. Цей голкіпер з’явився у складі «Барси» лише у другій половині сезону. Однак, він одразу зарекомендував себе непоганим голкіпером, рятуючи своїх партнерів від голів. Він одразу став одним з лідерів команди, фактично забронювавши за собою «пост №1». Щоправда, треба відзначити той факт, що він у цьому складі «Барси» буде трохи старшим. Відповідно, і питати з нього Владислав Петренко буде трохи більше. Втім, ми не сумніваємось, що Денис впорається з цим тиском. До того ж, ми його ще побачимо і у Юнацькій Екстра-лізі (U-17). А там він буде мати можливість змусити футзальних фахівців звернути на себе увагу. Чого ми йому і бажаємо. Що стосується ігрових якостей Дениса, то він непогано грає на виходах та гарно обирає позицію при грі на лінії. Пластичний, має непогану стрибучість. І, до того ж, він якісно керує грою своєї команди. Тому, можемо сміливо казати, що це дійсно буде один з лідерів «Барси».

Арсеній Мухін (17.01.2006), універсал. Цього виконавця можна сміливо назвати «мозком» «Барси». Він має нестандартне мислення та непогане бачення майданчику. Зазвичай намагається зіграти тонко, але точно. Може і сам вийти на ударну позицію, але здебільшого виводить туди своїх одноклубників. І завдяки цим якостям Арсеній Мухін є дуже цінним гравцем у складі «Барси». Те, що Арсеній є одним з провідних виконавців шосткінської команди, характеризують два моменти. Перший з них – коли у минулому сезоні у рамках Вищої ліги (U-15) Мухін залишався поза грою, то у «Барси» не завжди виходив креатив попереду. І другий момент – коли Мухін не грав за старшу команду в Першій лізі (U-17), то «Барсі» було складно у контексті креативу. Тільки-но Арсеній почав грати з 17-річними партнерами, атаки «помаранчево-чорних» отримали новий імпульс. От і думайте тепер про роль цього гравця у тактичних побудовах Владислава Петренка.

Роман Жура (14.09.2005), універсал. Коли Мухіна з будь-яких причин немає на майданчику, то саме Роман намагається відповідати за креатив. Іноді у нього це виходить. Але Романові треба додати у стабільності, і тоді у нього креативу в атаці буде більше. Але відсутність креативності у деяких атакувальних епізодах Жура компенсує тим, що відпрацьовує на оборону та виконує великий обсяг чорнової роботи. Щоправда, і фолить при цьому частенько. Однак, якщо треба, він може зіграти без порушень, але надійно. Головна чеснота Романа – дисципліна та самовіддача. Він намагається виконувати настанови тренера на всі 100%, і навіть якщо десь не виходить створити хороший епізод в атаці, він це компенсує самовіддачею на будь-якій ділянці майданчику.

Отже, таким є наше представлення команд-учасниць чемпіонату України (U-15) серед команд Вищої ліги та гравців, на яких варто звернути увагу. Звертаємо вже зараз увагу на кілька моментів.

1. У деяких командах (точніше – майже у всіх) є старші гравці 2005 р. н., деякі з них також гратимуть у новому сезоні у Юнацькій Екстра-лізі (U-17). Відповідно, це цікава пожива для роздумів для головного тренера юнацької збірної України Віталія Одегова, адже вже незабаром прийде той час, коли збірна України, яка буде складена з гравців 2004-2005 р. н., готуватиметься до відбіркових матчів Євро-2023 (U-19).

2. Вже зараз ми маємо, за ким слідкувати на майбутнє, коли для відбору на Євро-2025 (U-19) збиратиметься юнацька збірна України з гравців 2006-2007 р. н.

3. У деяких командах є гравці 2008 р. н. А в «Іллічівці» та «Гопри» – навіть 2009 р. н. Нагадаємо, що саме ця вікова категорія буде «олімпійською». Тобто, саме хлопці 2008-2009 років народження матимуть шанс зіграти на Юнацьких Олімпійських іграх – 2026, якщо наша збірна пройде відбірковий етап. Про Євро-2027 (U-19) ми зараз говорити не будемо, але наголошуємо на тому, що хлопці 2004-2005 р. н., на жаль, на ЮОІ вже не зіграють. Тому, в контексті саме Юнацьких Олімпійських ігор юні футзалісти 2008-2009 р. н. вже мають бути у полі нашого зору (в цьому контексті ми також слідкуватимемо за чемпіонатом України (U-13) у Вищій та Першій лігах). А там, можливо, і УЄФА раптом придумає Євро (U-17) – хто знає! Хотілося б вірити!

Всі ці моменти свідчать про одне: цей чемпіонат України (U-15) буде не тільки цікавим, а і важливим у багатьох аспектах. Адже нам треба думати про те, хто у майбутньому прославлятиме український футзал.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*