Чемпіонат України (U-15). Вища ліга. Символічні збірні першого з’їзного туру

u-15

Як ми вже повідомляли, у Чорноморську з 24 по 27 листопада відбувся перший з’їзний тур чемпіонату України (U-15) серед команд Вищої ліги. Наразі ми пропонуємо Вашій увазі дві символічні збірні туру за версією футзального порталу «5х5». Чому дві? Тому що ми вирішили дати окремо «осінніх» гравців 2005 року народження, які можуть грати у цьому чемпіонаті (щоправда, їх не так багато). Іншу збірну складатимуть гравці 2006-2007 р. н., тобто – ті, які, власне кажучи, грають по «своєму» віку. Отже…

2005 р. н.

Юрій Яремчук (КІВС «Енергія»). Як і належить голкіперу його рівня, Яремчук провів тур без серйозних збоїв. Він своїми діями надавав упевненості партнерам по команді, а його гол у ворота «Гопри» красномовно показав, що Юрій може взяти гру на себе, повезти за собою одноклубників та вирішити долю матчу. Безумовно, один з найсильніших воротарів цьогорічної Вищої ліги.

Вадим Білоус (ДЮСШ № 4).
Як ми вже зазначали, у минулому сезоні Білоус хоча і був одним з провідних гравців, та далеко не завжди показував стабільно високий рівень гри, якщо врахувати той факт, що він був капітаном команди. Зараз же капітанська пов’язка перейшла до Івана Мельничука. І чи то цей фактор, чи правильне використання Білоуса Андрієм Мозеровим, чи то вдале поєднання стартової четвірки рівнян, але щось таки призвело до того, що Білоус заграв значно яскравіше. Зараз він показує ті якості, які і має показувати лідер. До того ж, він і забиває частенько, а покер у ворота «Гопри», мабуть, треба виділити окремо. Але не забуваємо, що скоро стартує Юнацька Екстра-ліга (U-17), і там вже до Вадима будуть більш серйозні вимоги.

Олександр Пастух (ДЮСШ № 25). Капітан ДЮСШ № 25 показав, що він, як і торік, залишається на своєму стабільно високому рівні. Так, зараз він грає з трохи молодшими одноклубниками, а не з тими, з ким у минулому сезоні складав стартову четвірку «чорних соколів». Однак, це аж ніяк не впливає на гру самого Олександра. Поки у цьому сезоні альтернативи йому насправді не так і багато. Принаймні, у складі ДЮСШ № 25 – так точно.

Олександр Линьов (КІВС «Енергія»). Цей гравець – нове ім’я у складі «енергетиків». Він приєднався до команди лише у цьому сезоні. Але по ходу цього з’їзного туру в Чорноморську, враховуючи відсутність деяких гравців (зокрема, Пециляка та Коніва), він не тільки забронював за собою місце у другій четвірці «Енергії», а по ходу цього міні-турніру він почав вже виходити у «старті». Завдяки своїй наполегливій праці зарекомендував себе як один з лідерів «зелено-білих». І його голи у деяких матчах були дійсно важливими. Тому, будемо звикати не тільки до цього нового для нас імені, а і до того, що у стані львів’ян з’явився ще один гравець з лідерськими якостями.

Міраб Парулава («Іллічівець»).
Хоча «Іллічівець» виступив на домашньому турі не так, як від нього, можливо, чекали (про причини ми ще поговоримо окремо), та що стосується Парулави, то він провів усі п’ять матчів на непоганому рівні. І це стосується навіть програних з розгромними рахунками поєдинків проти «Фенікса» та ДЮСШ № 25. Міраб вигравав багато єдиноборств, створював напругу попереду (що і не дивно, якщо знати можливості 30-го номера «Іллічівця» при грі на «стовпа»), а також багато відпрацьовував у обороні. І в цьому плані до одного з лідерів «Іллічівця» навряд чи можуть бути серйозні претензії.

Тренер: Олександр Кривенда (ДЮСШ № 25).
Тренер чинних чемпіонів України (U-15) у літнє міжсезоння залишився без кількох провідних гравців «чемпіонського» складу. Хтось не пройшов віковий ценз, хтось пішов у футбол. Однак, залишились деякі гравці, які у минулому році теж були у минулорічній обоймі, і які тепер мають доводити, що вони абсолютно не гірше за старших одноклубників. І у них це виходить. А все тому, що Олександр Кривенда не став міняти структуру гри, яка приносила результат. І, як бачимо, на старті сезону це працює. Принаймні, п’ять перемог з п’яти можливих про це красномовно свідчать.

Також читайте:   Як клуби FAVBET Екстра-ліги готуються до нового сезону

2006-2007 р. н.

Владислав Житніковський («Сокіл»). Обираючи між Житніковським та Савоніком, ми вирішили зробити свій вибір саме на голкіпері «Сокола». Чому? По-перше – можливості воротаря «ДЮСШ-Respect» вже відомі. По-друге – Орест у деяких епізодах грав не зовсім упевнено, що іноді призводило до голів у його ворота. І по-третє – Житніковський провів цей з’їзний тур на хорошому рівні, без якихось серйозних збоїв. І це, вочевидь, стало головним фактором у нашому виборі, який, сподіваємося, теж буде багатьма фахівцями та тренерами гідно оцінений.

Ілля Приходько («ДЮСШ-Respect»). Один з лідерів маневицької команди провів тур у Чорноморську дуже стабільно, не припускаючись серйозних помилок. Вміло керував грою своєї команди, нерідко підключався до атак, і навіть забивав голи. Один з тих, хто зробив вагомий вклад у поточне третє місце, що для дебютантів «вишки», погодьтесь, є дуже солідним результатом.

Микита Червінський (ДЮСШ № 25). У минулому сезоні Червінський запам’ятався тим, що віддавав багато передач, і деякі з них ставали результативними. Не зрадив Микита цій традиції і на старті нинішнього сезону. До того ж, він став більше забивати, і наразі, якщо не брати до уваги трохи старшого за віком Пастуха, саме Червінського можна назвати лідером ДЮСШ № 25. Плюсів до карми Микити додає і те, що він наразі дуже стрімко прогресує, що не може бути непоміченим. .

Андрій Гридько (ДЮСШ № 25). Ну, як же без найкращого бомбардира чемпіонату? Можливості Гридька були відомі давно, але зараз він, вочевидь, вирішив зробити все, щоб і у цьому сезоні звання найкращого бомбардира чемпіонату України (U-15) дісталося представникові ДЮСШ № 25 (нагадаємо, що у минулому сезоні найкращим бомбардиром чемпіонату став вже колишній гравець «чорних соколів» Денис Сніцаренко, який зараз грає у «ХІТі-2» – тоді Денис забив 42 м’ячі). Звичайно, можна згадати, що Гридько роззабивався у матчах проти «Кристала» та «Іллічівця» (п’ять та сім голів відповідно), і ті забиті голи стали основою його бомбардирського доробку. Однак, і в інших матчах Андрій показував свою націленість на ворота суперників, адже свої «автографи» у чужих воротах Андрій залишав у всіх п’яти поєдинках з’їзного туру у Чорноморську.

Максим Долгуля («Фенікс»). «Стовп» харківської команди провів дуже сильний тур. Він не тільки забивав, а і багато асистував своїм партнерам, а також створював багато проблем своїм візаві. Було видно, що Максим не тільки набрав непогану форму, а і прислухався до критики з боку тренерського штабу «фіолетових». І коли не пішла гра на позиції «стовпа» у Шевченка, то Долгуля сповна скористався своїм шансом 9щоправда, відзначимо, що Шевченко при цьому розкрився на іншій позиції). А п’ять забитих голів, завдяки яким Максим зараз увірвався до суперечки бомбардирів, теж красномовно свідчать про те, наскільки потужно 7-й номер «Фенікса» виглядав у Чорноморську.

Тренер: Андрій Шевчук («ДЮСШ-Respect»).
Поступово Андрій Шевчук наближається до когорти топ-тренерів українського дитячо-юнацького футзалу. Звичайно, його найкращий час, скоріше за все, буде попереду, адже «ДЮСШ-Respect» робить ставку здебільшого на юнаків 2008 року народження, які поки що здобувають досвід, котрий знадобиться у майбутньому. Однак, погодьтесь – поточне третє місце на старті дебютного сезону у Вищій лізі (U-15), при тому, що більшість гравців – молодші за віком футзалісти, дорогого вартує.

Зазначимо, що ми свідомо не залучали до символічних збірних гравців 2008-2009 р. н., які теж брали участь у цьому з’їзному турі. Але у них ще буде шанс засвітитися після стартового з’їзного туру чемпіонату України (U-13) серед команд Вищої ліги, який відбудеться з 1 по 4 грудня у Крижанівці.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*