Цікаве про футзал: «Чемпіонат Європи у 90-тих» - Блог про Львів

Цікаве про футзал: «Чемпіонат Європи у 90-тих»

Чемпіонат Європи

Після історії чемпіонатів світу, плавно переходимо до змагань чемпіонату Європи, перші змагання яких відбулися аж у 1996 році.

У 90-х роках футзал, як вид спорту, почав активно розвиватися, то ж УЄФА вирішило придумати ще один турнір, який би залучав команди Старого Світу.

Перший, експериментальний чемпіонат відбувся в іспанському місті Кордова у період з 8 по 14 січня. Взяло участь у ньому 6 команд, а саме:
– Україна;
– Бельгія;
– Італія;
– Нідерланди;
– Росія;
– Іспанія (господар змагань).

Загалом на чемпіонаті було зіграно 11 матчів, в яких команди забили 62 голи. Це в середньому більше, ніж 5 голів в кожній грі.

Прем’єрним чемпіоном змагань стали господарі, які у фіналі в надрезультативному матчі здолали Росію – 5:3. Бронзу ж у свою кишеню «поклали» бельгійці, які забили на один гол більше чим італійці – 3:2.

Щодо збірної України, то вона особливих успіхів підопічні Геннадія Лисенчука не здобули, поступившись у двох поєдинках групової стадії. Спершу «синьо-жовті» програли росіянам – 2:3, а вже потім поступилися італійцям – 3:6.

У підсумку, останнє місце в групі й матч за п’яте місце проти збірної Нідерландів, де на цей раз футзальний Бог був на стороні українців – 4:3.

Також читайте:   Перший київський князь Олег як дзеркало української державності

І насамкінець, ще одна інформація. Кращим бомбардиром ЧС в Іспанії став Костянтин Єрьоменко , який зумів наколотити у ворота своїх суперників 8 голів.

Після експериментальної першості в Іспанії, яка проходила в місті Кордова, наступний чемпіонат Європи відбувся також в цій же країні. Щоправда, минуло три роки, а містом, яке приймало ці змагання, стала Гранада.

Відбувся він у період із 22 по 28 лютого. У порівнянні з 1996-им збільшилася також кількість команд-учасниць із 6-ти до 8-ми, а це:

– Бельгія;
– Іспанія;
– Італія;
– Нідерланди;
– Португалія;
– Росія,
– Хорватія;
– Югославія.

На жаль, збірній Україні потрапити на «Євро 1999» так і не вдалося.

Загалом же в іспанській Гранаді було зіграно 16 матчів, у яких команди зуміли забити 86-ть голів. Це в середньому більше чим 5 голів за гру.

Тріумфатором же другого в історії чемпіонату Європи стали футзалісти Росії, які у вирішальному поєдинку лише в серії пенальті (основний час завершився нічиєю – 3:3) зуміли здолати господарів турніру.
Бронзою задовольнилися італійці, які у матчі за третє місце перемогли нідерландців – 3:0.

Не обійшлося в Іспанії й без індивідуальних нагород. Кращим бомбардиром став росіянин Костянтин Єременко, який відзначився у воротах суперників 11-ма голами.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*