Як виглядає сучасний Раковець - Блог про Львів

Як виглядає сучасний Раковець

Раковець

Хто з вас, читачі блогу, не був у Раковці? Є ще такі?

Хоча, чому я питаю? Звісно, що є. Особисто я років два, а той і три не бував на джерелі, куди так всі їздять. І ось, перебуваючи в музеї загиблих літаків,я не міг не скористатися нагодою з’їздити в Раковець і походити по воді.

Хоча, чому я пишу Раковець? Місцеві кажуть, що саме джерело знаходиться у Новосілках. Ну, ок, най буде.

Перше, що мене цікавило як тільки ми звернули з Стрийської траси, так це дорога. Колись вона була в жахливому стані. Поки ти доїжджав до джерела по тих ямах, то вже нічого не хотілося. Люд ще бідкався, як така велика кількість відпочинкових комплексів не може взяти за дорогу. Це ж лице будь-якого курорту.

Так ось, можу вже зараз запевнити всіх, що дорога в Раковці зараз у прекрасному стані. Вже немає ям і доїхати можна фактично до самого джерела. По боках зробили паркувальні місця. Так, паркінг не великий, але все ж вже краще, чим було колись.

Паркувальна зона

Дорога у Раковець

Йдемо далі, на вході до святих місць поставили вказівники, по правій стороні є насаджені дерева. Молодці.

Вхід

Біля самого джерела все гарно облаштовано. В принципі, й коли я був тут останній раз, не жалівся. Чого не було, так це скриньки на пожертву. Що ж, лізу у воду. Для чого це потрібно? А я не захворію?

Також читайте:   Подорож Острогом. Частина перша (фото)

Воробус у Раковці

Вода із джерела у селі Раковець вилікувала не одну людину від різних хвороб. Але, в чому все-таки сила?

Сюди навіть приїжджали різі науковці досліджувати воду, але нічого, окрім срібла у ній не знайшли.

Люди кажуть, що сила у молитві. Якщо вірити що вода вам допоможе і обійти 12 кругів зліва направо у самому джерелі, то ви неодмінно будете здорові.

На перших етапах сильно “ламає” ноги, але потім організм звикає. Людей небагацько. Чому так? Причин може бути багато: рання година, коронавірус…

Йдемо далі. Генделики та сувеніри. Класний там один є: все в українському стилі, є кролики, коти, гуси, ще якась тваринка, але я не знаю що воно таке.

Генделик

Звірі

Кролі

Одним словом, Раковець зараз став серйозним курортом. Чув ще що тут є озеро, але на нього йти не мав часу. Можливо сходжу туди при наступній зустрічі.

Про те, як Ігор Воробус бував у Раковці ще у далекому 2010 році можна прочитати ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*