YouControl: онлайн-сервіс для перевірки бізнес партнерів - Блог про Львів

YouControl: онлайн-сервіс для перевірки бізнес партнерів

YouControl

YouControl – це аналітична система, яка надає досьє на зареєстровані на території України компанії: коли, де і ким заснована фірма, які види діяльності здійснює, який її фінансовий стан, чи немає боргів по податках і чи не залучена вона в судових справах.

При перевірці формується досьє з актуальною інформацією про компанії або ФОП, отриманої з більш ніж 50 державних реєстрів, таких як:

  • Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (детальніше – тут: безкоштовний запит єдр)
  • Єдиний державний реєстр судових рішень
  • Антимонопольний комітет України
  • Реєстр планових перевірок
  • Реєстр платників єдиного податку
  • Реєстр платників ПДВ
  • Prozorro

Вся інформація в досьє структурована за розділами з поясненнями, що дає можливість розібратися в ній навіть непрофесіоналам.

Сервіс дає відмінну можливість випробувати систему, надаючи безкоштовну перевірку хоч і не з повним обсягом інформації, але для перевірки роботодавця її цілком достатньо. Шукати потрібну інформацію в системі слід через пошук за назвою, кодом ЄДРПОУ, прізвища директора або ФОП, місцем реєстрації, номеру телефону.

досьє

Як зрозуміти інформацію з досьє

З інформацією першого розділу досьє можна зробити висновок про реальне існування компанії і юридичному статусі на даний момент. Сумлінна компанія обов’язково повинна мати статус “не знаходться в процесі припинення”. Це означає, що підприємство працює.

Слід звернути увагу на реєстраційні дані компанії: код ЄДРПОУ, дату реєстрації, відомості про органи управління юридичної особи, контактну інформацію, які також є підтвердженням реальної діяльності організації.

Не зайвим буде переглянути і види діяльності за КВЕД. Компанія може мати до кількох десятків різних видів діяльності. Рекомендуємо перевіряти, чи має компанія КВЕД, що відповідає послугам, які пропонує.

Також слід звернути увагу на відносини з податковою – чи не має компанія боргів перед службою і взагалі чи є платником ПДВ.

У блоці “Судова практика” можна побачити п’ять останніх судових документів, з якими пов’язана компанія і їх загальна кількість. Можна дізнатися:

  • Чи є кримінальні справи, пов’язані з компанією
  • Чи є судові документи, де компанію звинувачують у фіктивності або шахрайстві
  • Чи є судові документи, що свідчать про те, що компанія не розраховується з клієнтами
  • Чи є у компанії виконавчі провадження: це означає, що компанія не виконує рішення суду

Це основна інформація, яка присутня в базовому досьє і може бути корисною при аналізі діяльності майбутнього партнера, роботодавця або кадрового агентства, з яким Ви плануєте співпрацювати.

Для глибшої перевірки або навіть можна сказати бізнес-розвідки будь-якого українського підприємства YouControl пропонує інструменти, які дозволять промоніторити і проаналізувати різні сфери діяльності контрагента. Ось деякі з них:

  • Експрес-аналіз – автоматично перевіряє всі компанії за 30 основними факторами ризику і дозволяє скласти зважене рішення щодо можливого контрагента за 1 хвилину.
  • Індекси FinScore і MarketScore – інструменти оцінки фінансової стабільності та ринкової потужності компанії.
  • Зв’язки – візуалізація даних про зв’язок між компаніями по 8 типах: керівники, адреси, ПІБ, номер тел. і т.п.
  • Автоматичний моніторинг – дані на пошту приходять кожен раз, коли змінюється інформація по одному з реєстрів про конкретну компанію, додану в моніторинг
  • Зовнішньоекономічна діяльність – інформація про обсяги імпорту та експорту, географії, категорій товарів, ризиків (співпраця з офшорами і країнами під санкціями).

Звичайно ж, всі ці інструменти будуть більш корисні бізнесменам, які бажають вести успішну бізнес-діяльність і бути впевненими в порядності своїх партнерів.

Як перевірити претендента на вакансію

Не лише кандидати на посаду перевіряють майбутніх роботодавців. Роботодавці теж цим займаються. Буває, що претендент на високооплачувану посаду не відповідає заявленим у резюме параметрам. Виявлення таких невідповідностей згодом обертаються витратою часу і сил роботодавця, який шукає собі професійного співробітника

Тому також можна застосувати YouControl для перевірки майбутніх співробітників. Для цього потрібно пройти реєстрацію і спробувати знайти інформацію про майбутнього співробітника по даних з резюме.

Можна дізнатися:

  • Чим займається компанія, де раніше працював заявник. Чи збігається діяльність компанії з посадою в його резюме
  • Період роботи компанії (якщо в резюме зазначено досвід 10 років, а компанії всього 5, то варто уточнити, чи була це інша юридична особа або це брехня)
  • Подивитися судові справи – чи не була компанія, де працював раніше кандидат, замішана в судових справах. Можливо, в них фігурує претендент на посаду
  • Чи був претендент раніше на керівних посадах (директор, підписант, засновник)
  • Чи є кандидат ФОП? Якщо так, то які там вказані види діяльності (чи збігаються вони з резюме) та інше

Сервіс мегазручний і направду позбавив головної болі багатьох бізнесменів.

Джерело: https://youcontrol.com.ua/.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*