Він змінював світ або людина, яка стала Папою і…. залишилася людиною.

Виставка

В Львівському Музеї Історії Релігії, триває унікальна виставка, про життя унікальної людини.

До вчорашньої “зустрічі” з Папою, я думала, що знаю про нього не мало. Зі сторінок газет, статей, коротких фільмів. Проте, виставка відкриває унікальний інший світ цієї людини, від народження, до світлини з розп’яттям останніх днів…..

Він змінював світ…

Не трактатами і гучними науками, не закликами і велелюдними промовами, а щирістю, посмішкою, обіймами і власним прикладом.
Виставка розташована у двох просторих залах музею. Перший – запрошує у світ дитинства Кароля, друга, відкриває перед глядачами величну експозицію у вигляді корабля , на якому Папа відвідав багато країн і континентів. На банерах і фото фото людей, які у різний час зустрілися з Папою. Фото глав держав і немічних, бідних і калік, не важливо від статусу, обличчя кожного просвітлене радістю…. бо він змінював світ, змінюючии серце кожного, хто зустрічався бодай одну коротку мить з Папою.

Серед експозиції є колекція подарунків, які Папа отримував у різних країнах,серед них і унікальні нагрудні хрести у футлярах, що відображають культуру тих чи інших країн, а також проста , але дуже вишукана колекція особистого посуду.

Як вражаюче , близько, на відстані тонкого скла побачити знамениту білу куртку Івана Павла 2, яку він одягав на прогулянку в гори, червоні мешти, які завжди доповнювали його білу сутану….
Це все трепетно і дивовижно водночас, але виставка не відкриється для вас у своїй величі, якщо Ви не вмовите пані Руслану Руслана Бубряк провести вам екскурсію. ( Вчора вже нас , охорона двічі попереджала, що музей закривається, але ми слухали Пані Руслану, і не збиралися покидати зал…)

Також читайте:   Концерт «Від Бога наша пісня»: «Саме в цей день ми вперше побачили у Львові табличку із написом вул. Ігоря Білозіра» (Ольга Гошовська)

Він змінював світ…..

Своєю людяністю, і дуже тонким гумором, своїм прийняттям людей з їх болями упадками і хворобами.

На центральній стіні є фото газет тих днів ….13 травня 1981 року, коли Агджі зробив чотири постріли у понтифіка під час щоденного виходу папи до народу в Римі. Кулі потрапили понтіфіку в груди й руку, але він вижив.

Він змінював світ ……

Змінював кожним своїм ранком, і кожною своєї молитвою, кожним поглядом і кожною зустріччю….

Я дуже…. дуже заохочую кожного з вас, відвідайте цю виставку. яка ще буде пару тижнів тривати у музеї. Візьміть на екскурсії своїх дітей, і може вони стануть тими, хто змінить цей світ на краще…..

Автор статті: Olena Bilous.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*