Чому не варто кредитувати друзів і родичів? - Блог про Львів

Чому не варто кредитувати друзів і родичів?

Чому не варто кредитувати друзів і родичів?

«Не будь ні позичальником, ні позикодавцем». Ці відомі слова прийшли від Полонія, головного радника Шекспіра короля Клавдія в Гамлеті. Коли Полоній дає кілька батьківських порад своєму синові Лаерту, Шекспір дає нам позачасові поради: не позичай грошей друзям.

Чому б нам не позичати гроші друзям та родині? Полоній знав, що позика другові чи члену сім’ї часто призводить до втрати як грошей, так і стосунків.

Насправді позики між членами сім’ї або друзями можуть призвести до цілком несподіваного набору проблем. Ось декілька причин не позичати гроші друзям і родичам, а також кілька порад, які допоможуть вам контролювати збитки, якщо ви згодні позичати гроші.

1. Безстрокові позики

Позики родині та друзям, як правило, мають безстроковий характер. Сторони не досягли домовленості щодо строків погашення та не включають відсотки за позику. Кредитори не знають, коли їх гроші повернуть, а позичальники не знають, коли повертати позики.

Це залишає обидві сторони в невизначеному стані і не викликає жодних сподівань. Невизначеність може призвести до стресу, оскільки позичальник може переживати, що позикодавець очікує виплати, а позикодавець турбується про те, коли йому буде виплачено.

Якщо вас просить позичити гроші член сім’ї чи друг, а ви не хочете псувати стосунки, то дайте дружню пораду взяти онлайн кредит у Львові.

2. Важко вимагати повернення грошей

Вимагати повернення позики може бути важко у друга або члена сім’ї. Швидше за все, позикодавець піклується про позичальника і не хоче, щоб позичальник почувався незручно.

Кредитор може продовжувати турбуватися про повернення позики і тим самим припинити деякі або всі зв’язки з позичальником, щоб уникнути розмов про позику. Позичальник стає розгубленим і може спричинити образи.

3. Це може зробити сімейні збори незручними

Ніхто не хоче говорити ні про позику, ні про гроші, ні навіть про щось, що коштує грошей, бо тоді люди можуть замислитися, чому хтось не повернув позику.

Також читайте:   Продаж землі у Львові та Івано-Франківську

4. Позичальник може просити більше

Після того, як ви позичили гроші другові чи члену сім’ї, ця людина може повернутися, коли йому або їй потрібно більше грошей. Крім того, інші друзі та члени родини також можуть попросити у вас позику.

Не ставайте позикодавцем у своєму колі сім’ї та друзів. Ви ніколи не повинні перебувати в стані постійного кредитування.

5. Ці типи позик не приносять відсотків

Позика грошей друзям та родині коштує вам грошей. Швидше за все, ви не будете брати відсотків, якщо дасте позику коханій людині.

Нарахування відсотків за кредити вашим друзям або родичам може здатися незручним, але це не є необґрунтованим. Очевидно, що процентна ставка буде набагато нижчою від ставок, пропонованих місцевими банками.

6. Вам можуть знадобитися гроші

Ви точно хочете, щоб ваші гроші повернули, але вам також можуть знадобитися ваші гроші. Що робити, якщо ви втратите роботу, а у вас немає доходу? Невчасне повернення позики може призвести до катастрофи для вас та вашої родини. Якщо у вас є натяк на те, що ви можете втратити роботу або наближається будь-який особистий фінансовий спад, не позичайте гроші членам сім’ї чи друзям. Скажіть їм чесно, що у вас слабка фінансова ситуація.

7. Ви можете втратити і гроші, і стосунки

Якщо ви позичаєте гроші другові або члену сім’ї, будьте обережні, що гроші вам можуть не повернути, і ваші стосунки ніколи не повернуться до звичного. Це спричинить напругу між вами та позичальником, а також може спричинити провину, докори сумління та гнів.

Хоча ви хочете бути хорошою людиною і хочете, щоб ваш друг або член родини любив вас, не позичайте йому грошей, оскільки зараз є багато організацій, які кредитують на доступних умовах.

Детальніше про позики онлайн можна дізнатися на сайті cashinsky.ua.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*