Робота в Польщі: вакансії, нюанси працевлаштування

Робота в Польщі

Польща не вимагає від іноземця знання польської мови при влаштуванні на роботу в багатьох сферах. Виняток – соціальна сфера: вчителі в школі, державні службовці і т.д. Коли потрібна робота в Польщі, вакансії проглядаються в основному в сфері без кваліфікації і за фахом.

Якщо влаштовуватися працювати за фахом, можна знайти вакансії зі знанням англійської, іспанської, італійської та інших мов. Вимога до багатомовності залежить від вакансії, на яку претендує людина.

Більшість іноземців прагнуть знайти роботу, яка не вимагає особливого рівня освіти, знання мови і дає можливість відразу заробляти гроші. Найчастіше це вакансії персоналу на заводах і фабриках, в сільському господарстві і т.д.

Ким працюють українці на території Польщі?

Вчити мову заради працевлаштування на пару місяців українці не хочуть. Там, де необхідна робота в Польщі, вакансії здобувачі шукають такі, які не вимагають знання польської. Більшість мігрантів не прагнуть переїхати жити до Європи і шукають варіанти тільки заробити грошей.

Для українців у Польщі знаходиться робота в сфері обслуговування, на фабриках, заводах, в цехах. Найчастіше це вакансії, які відмовляються займати поляки або легалізовані мігранти з Європи. Це не означає, що ця робота гірша, ніж інші пропозиції.

Якщо немає кар’єрного зростання і перспективи підвищення зарплати, то європейці не хочуть влаштовуватися на таку роботу. Різниця в рівні життя між Європою і Україною не дозволяє заробляти менше.

Також читайте:   Повагонний продаж квитків на залізниці

За українськими мірками дохід від 1000 доларів – це великі гроші, які в країні може отримати не кожен фахівець, а Польща їх пропонує звичайним робітникам. В результаті іноземці можуть добре заробити, а Польща – отримати недорогу робочу силу.

Вакансії для іноземців в Польщі

На території Польщі українці займають наступні вакансії:

  • Персонал на фабрики, заводи і в цехи;
  • Пакувальники різної продукції;
  • Працівники на ферму;
  • Збирачі ягід, грибів;
  • Персонал для теплиць і розплідників;
  • Клінінг;
  • Співробітники складу.

Багато працівників потрібно на виробництва різного профілю. Персонал шукають тютюнові фабрики, цехи з виробництва напівфабрикатів, на автомобільні заводи.

Щороку відкриваються нові виробництва і набирається штат співробітників. Знайти роботу в Польщі українцеві досить просто, залишається підібрати варіант, який влаштує повністю.

Як знайти вакансію не знаючи мови?

Пошук роботи в Польщі може проходити через сайти з працевлаштування та польську біржу праці. Але для цього потрібно знати як мінімум англійську мову.

Коли знань мови немає, простіше звернеться в кадрове агентство і вибрати вакансію з готової бази. В каталог потрапляють тільки перевірені роботодавці, які оплачують працю свого персоналу. Агентство допомагає оформити пакет документів, підписати договір і відразу почати заробляти гроші.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*