Олег Селедець: Завдяки ФК «Галицька здоба» чемпіонат Городоцького району став ще сильнішим

Чемпіонат Городка

Завершився зимовий чемпіонат Городоцького району з футзалу. Нагадаємо, цього року в ньому взяв участь і футзальний клуб «Галицька здоба», який, у підсумку, зайняв третє місце в турнірній таблиці.

Про підсумки чемпіонату, плани на майбутнє та багато іншого у розмові з пресслужбою нашої команди поспілкувався голова Виконавчого комітету, голова Федерації футболу Городоцького району Селедець Олег.

– п. Олеже, як давно у Городоцькому районі проводяться зимові змагання з футзалу, чи можете зараз пригадати, коли вперше був проведений чемпіонат із гри «5 на 5»?

– Доброго дня, зимові змагання проводяться з 2015 року, тобто цьогорічний турнір став сьомим за ліком. Щодо першого турніру, то в ньому взяло участь 27 команд із Городоччини. Матчі відбувалися на єдиному в цей час майданчику з штучним покриттям у с. Родатичі та на стадіоні «Колос». Їх вирішили запровадити з метою закриття зимового періоду часу, а також для того, щоб вболівальники, функціонери мали можливість поспілкуватися на тему майбутнього сезону.

– У чемпіонаті Городоччини виступають переважно місцеві команди?

– Переважно так, але в останні роки у наш чемпіонат виявили бажання заявлятися команди з інших районів, а також зі Львова. Загалом цьогоріч у чемпіонаті Городоцького району взяла участь 51 команда. Це юнацькі колективи, ветеранські, ну, і звісно, дорослі.

– Незвично для футзалу, ви використовуєте формат «2 x 13».

Також читайте:   Зустріч блогерів у Львові

– «2 x 13» – це, напевно, наша родзинка, свого роду традиція. Оскільки перші змагання проходили на одному майданчику, то аби встигнути провести всі матчі було вирішено звернутися до такого часового формату. Як бачите, з роками цей формат турніру зберігся.

– Кілька слів про виступ ФК «Галицька здоба» у зимовому чемпіонаті 2021 року.

– Приємно, що прекрасний клуб із хорошими традиціями та майбутнім взяв участь у наших змаганнях. Завдяки «пекарям» чемпіонат Городоцького району став ще сильнішим. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

– Чи нема у планах Вашої організації вже в наступному чемпіонаті залучити ще більшу кількість команд, зробити призовий фонд?

– Та чому ж не має. Реєстрація на зимовий турнір доступна для будь-якої команди. Щодо призового фонду, то у планах федерації, яку я очолюю вже восьмий рік поспіль є проведення літнього турніру з призовим фондом.

– І останнє питання, як Ви вважаєте, на якому етапі розвитку зараз футзал Городоччини?

– Футзал у нашому краї розвивається лише завдяки таким турнірам. Грати в гру «5 x 5» ми можемо лише на майданчиках зі штучним покриттям. Зали із відповідним розміром потрібним для проведення повноцінних змагань у нас, на жаль, відсутні.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*