Як правильно вибрати вишиванку? - Блог про Львів

Як правильно вибрати вишиванку?

вишиванка

Останнім часом одяг у традиційному стилі став дуже популярним, особливо це стосується вишиванок. Зараз у моді речі з натуральних матеріалів та ручної роботи. Тому щоб підтримати українську культуру та бути у тренді, доречно купити вишиванку жіночу.

Як вибрати ідеальний варіант для себе чи близької людини? Існує безліч різних варіацій традиційних сорочок, з якими можна ознайомитись на сайтах відомих виробників: https://vzhe-vzhe.com/jinkam/vishivanki/. Розглянемо найбільш поширені типи вишиванок, щоб ви змогли обрати найкращу новинку для свого гардеробу.

Типи тканини

В залежності від тканини одяг має різну вартість та якість. Якщо ви плануєте придбати максимально традиційну та автентичну річ, краще обирати натуральні матеріали:

  • Лляна. Цей варіант є одним з найпопулярніших, тому що має багато об’єктивних переваг. Головна з них – довговічність. Сорочку з льону можна буде носити довгі роки, при цьому одяг матиме гарний вигляд. Також ця тканина приємна на дотик, зберігає свою форму та дозволяє тілу дихати.
  • Конопляна. Матеріал чудово підходить для вишивки, бо має тоншу структуру. Він вважається більш розкішним та особливим, а вироби з нього мають автентичний вигляд.
  • Бавовняна. Більш бюджетний вибір, ніж попередні. Текстура бавовняної тканини тонша і через це деформується під час носіння. Незважаючи на це, бавовна приваблює своєю доступністю. Це легка та зручна тканина, яка не натирає шкіру та не заважає теплообміну.

Штучні тканини використовуються частіше для виготовлення футболок у народному стилі. Плюси такого вибору – невелика вартість та універсальність. Якщо ви бажаєте вибрати вишиванку в традиційному стилі, все ж таки краще надати перевагу натуральним матеріалам. Для підвищення експлуатаційних властивостей натуральних тканин до них нерідко додають невелику частину синтетичних волокон.

Види вишивок

Окрім великої різноманітності матеріалів, також існує безліч різних фасонів та узорів вишиванок. Якщо ви бажаєте відчути подих української культури і мати її частинку, найкращий варіант оформлення сорочки – це ручна вишивка. Турбота майстрині, що вишила виріб, робить узор унікальним. Звісно і вартість такої роботи найвища.

Якщо ж Ви розглядаєте бюджетний варіант, можна придивитись до одягу з використанням машинної вишивки. Дизайн в такому оформленні також має гарний вигляд і радує ціною. Крім звичного дизайну вишиванок, існує безліч сучасних варіацій традиційного одягу, виготовленого «на новий мотив». Це можуть бути сукні, футболки та інший одяг з використанням окремих вишитих елементів. Такі сорочки – універсальне рішення для тих, хто хоче поєднати сучасні фасони та традиційні візерунки.

Створена з любов’ю вишиванка стане вашою надійною супутницею, оберегом та окрасою стильного образу.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. EJlektra 12.02.2024 пише:

    Частково підтримую такий вибір вишиванки. Вишиванки ручної роботи мають свою енергетику та передаються власнику сорочки. Коли вибір вишиванки ручної роботи стає пріорітетом, то необхідно дивитися всередині родини, як у давнину. Наші бабусі вишивали сорочки та передавались вони з покоління у покоління. Нинішні вишиванки ручної роботи – це комерційна пропозиція. Ліпше взяти машинну вишивку, яка не вшимає голкою негативну енергетику у сорочку.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*