Євро-2022. Відбірковий етап. Хорватія – Україна – 3:2

Програємо хорватам

Через відсутність у складі збірної України Миколи Білоцерківця, який отримав травму в матчі Ліги чемпіонів проти «Мовістар Інтера», головному тренеру «синьо-жовтих» Олександрові Косенку довелося ставити на позицію «стовпа» представника білоруської «Столиці» Миколу Грицину. Давненько не доводилось бачити Грицину-старшого на цій позиції саме у складі української збірної, але тут досвід Миколи мав датися взнаки. Що стосується інших моментів, то окрім заміни «стовпа» більше ніяких замін у стартовій четвірці «синьо-жовтих» не було. Так само як було прогнозовано, що місце у воротах з перших хвилин буде у Ципуна.

Що стосується хорватів, то тут, в принципі, теж не було якихось несподіванок. Там вийшли зі старту ті, хто і мав би вийти. Щоправда, був варіант, що у стартовій четвірці може вийти Марінович, проте його тренерський штаб «картатих» вирішив не випускати з перших хвилин. Так само не вийшов з перших хвилин Юрліна, проте можна було не сумніватися, що і він, і згаданий вище Марінович матимуть свій ігровий час та робитимуть усе для того, щоб допомогти своїй команді.

Українці спробували зі старту матчу взяти гру під свій контроль, але вже на 2-й хвилині Шутон відкрив рахунок саме на користь хорватів. По суті, це був перший момент у «картатих», і вони його реалізували. Але, як показали подальші події, це лише по-спортивному розізлило підопічних Олександра Косенка. Зокрема, можна згадати момент, який мав Микола Грицина, коли він влучив у стійку. Також намагалися забити Зварич та Микитюк. Але пощастило забити Педяшу. І зробив це гравець «ХІТа» у звичній для себе манері – дальнім ударом після розіграшу ауту. Цей гол мав допомогти українцям у плані здобуття потрібних позитивних емоцій, і далі було важливо, щоб цей успіх наша команда розвинула.

В принципі, гра українській команді давалася. «Синьо-жовті» здебільшого грали першим номером, і подекуди створювали моменти біля воріт Лукетіна. Проте, з реалізацією у підопічних Олександра Косенка були проблеми, тому довгий час рахунок залишався рівним. Щоправда, треба відзначити, що і у хорватів теж були серйозні моменти. Кілька разів Ципуну доводилося рятувати українців від голу. А найбільш небезпечним моментом, мабуть, потрібно вважати розіграш штрафного, коли Ципун відбив удар Мариновича, а коли вже було добивання від хорватів, то воротаря української команди підстрахував Корсун. Зрештою, підопічні Олександра Косенка змогли схилити шальки терезів на свою користь за підсумками першого тайму. Передача Журби з глибини, невдалий вихід Лукетіна з воріт і «гол у роздягальню» від Малишка – 1:2.

Також читайте:   Футзал. Друга ліга. Барс 2:4 V.M.X. (команда Воробуса здобуває перемогу)

Другий тайм українці почали, можливо, надто спокійно. Хоча теоретично забитий «гол у роздягальню» мав би допомогти українцям контролювати гру, тому що психологічна перевага була на їх боці. Однак, як було видно по перших хвилинах другого тайму, хорвати стали грати хитріше. Вони стали трохи провокувати на фоли, і через це українцям не вдавалося грати у свою гру. Про що говорити, якщо свій перший серйозний момент у другій 20-хвилинці українці створили лише на 25-й хвилині, коли Єрьомін не переграв Лукетіна. Після цього хорвати почали трохи підтискати українських візаві, але «синьо-жовті» непогано захищались, та й Ципун, коли було потрібно, виручав. До того ж, подекуди підопічні Олександра Косенка створювали контратаки, які цілком реально могли завершитись голом у ворота Лукетіна. Принаймні, можна згадати, як двічі міг забивати Михайло Грицина. Також були непогані моменти у гравців першої четвірки нашої збірної, але вони не приносили успіху…

А от Хорватія змогла забити, і, на жаль, не обійшлось без помилки з боку українських футзалістів, які не змогли належним чином перейти з оборони до атаки, чим у підсумку і скористався Єловчич. Так рахунок став рівним, і тепер питання було в тому, хто буде більше ризикувати на останніх хвилинах зустрічі. Хорвати, які грали вдома, намагались одразу спробувати вийти вперед. І на 38-й хвилині «картатим» таки вдалося вийти вперед після того, як українці залишили без нагляду Періча, а той змусив Ципуна капітулювати втретє. Олександр Косенко одразу взяв тайм-аут, після якого Шотурма вийшов п’ятим польовим. Українсці створили кілька непоганих атак у штучній більшості, і навіть доводили їх до удару, однак зрівняти рахунок українцям не судилося. І фінальна сирена зафіксувала не тільки перемогу збірної Хорватії з рахунком 3:2, а й одноосібне лідерство балканців у групі 1. Що стосується збірної України, то у неї ще буде можливість взяти реванш 7 березня, коли у Запоріжжі відбудеться повторна зустріч з Хорватією.

Хорватія – Україна – 3:2
Голи: Шутон (2), Єловчич (35), Періч (38) – Педяш (9), Малишко (19)
Хорватія: Лукетін – Єловчич, Періч, Матошевич, Шутон – Марінович, Чекот, Юрліна, Канюх – Гудашич, Хорват, Секуліч
Україна: Ципун – Корсун, Шотурма, Зварич, Мик. Грицина – Педяш, Журба, Малишко, Кузь – Микитюк, Мих. Грицина, Фаренюк, Єрьомін
Попередження: Періч (29)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*