Євро-2022. Відбірковий етап. Україна – Хорватія – 2:7 + ВІДЕО - Блог про Львів

Євро-2022. Відбірковий етап. Україна – Хорватія – 2:7 + ВІДЕО

Україна - Хорватія

Команди стартові хвилини зустрічі провели без воріт у прямому значенні цього словосполучення. Хорвати діяли за принципом «воно нам не треба», а українці з максимальною обережністю.

Лише на 6-й хвилині було організовано перший момент, а може і взагалі перший удар, але Чекот програв дуель Ципуну. Українці вперше у матчі увімкнули швидкість і біля воріт хорватів одразу ж виникла небезпека, але Корсун влучив у стійку. На диво, навіть тої швидкості, що була в Хорватії, господарі не демонстрували, а кількість браку в передачах просто зашкалювала.

Невдовзі Матошевич в дотик пробив піcля передачі з аута і відкрив рахунок у грі – 0:1. Цю прикрість вдалося швидко забути, бо Гудасіч з усієї сили замість м’яча врізав по нозі Шотурми у власному штрафному майданчику. На щастя, капітан українців повернувся у гру і сам результативно виконав вирок з точки – 1:1. Майже одразу після кутового Зварич вивів «блакитно-жовтих» вперед і Марінко Мавровіч, як і в першій очній зустрічі, дуже вчасно взяв тайм-аут.

Після хвилинної перерви хорвати вийшли з настроєм «нам треба» і доволі легко зрівняли рахунок. Даріо Марінович сольним рейдом пройшов лівим флангом, обіграв Микитюка і Ципуна та пробив над Михайлом Грициною – 2:2. Після цього моменту лідер іспанської «Джимбі Картахени» і «картатих» виробляв на своєму лівому фланзі абсолютно все, що хотів.

За 10 секунд до кінця першої половини гри Шотурма обрізався на місці останнього і відбувся вихід практично 2 в 0. Ципун рятував ситуацію своїм виходом, але м’яч влучив у його руку за межами штрафного майданчика. Місце нашого вилученого воротаря посів Олександр Сухов. За ці 10 секунд воротар «ХІТа» здійснив два неймовірних порятунки.

По перерві господарям вдалося протриматися у меншості завдяки самовідданості і неймовірній грі Сухова, а Педяш навіть мав нагоду, щоб забити. Та навіть коли склади вирівнялися хорвати продовжили повністю володіти ситуацією на паркеті. Майже одразу після вирівнювання складів вони вийшли вперед – 2:3.

Також читайте:   Чемпіонат світу – 2024. Попередній раунд. Результати матчів восьмого ігрового дня

Те, що відбувалося далі було схоже на боксерський поєдинок. Україна була в ролі андердога з міцним підборіддям, який мужньо приймав на себе всі удари, і намагався вистояти всі 12 раундів. Хорвати ж виступали у ролі чинного чемпіона, який методично перевіряв на міцність це саме підборіддя.

На 30-й хвилині Сухов невиправдано залишив лінію воріт і Єловчіч з 25 метрів закинув м’яч йому за «комірець» – 2:4. Після цього Шотурма вийшов у воротарській футболці і господарі намагалися врятувати ситуацію. Проте Зоран Пріміч зловив якийсь кураж, а його партнери в полі продовжили забивати. Завершилося все невтішними 2:7.

Якщо розглядати цю поразку з тактичної точки зору, то вона для нас абсолютно нічого не змінює. Новий формат відбору на чемпіонат Європи такий, що не потрапити на нього практично неможливо. Якщо ж розглядати ці результати зі стратегічної точки зору, то все погано. Дуже погано.

Звісно, можна критикувати тренерський штаб, гравців чи ще когось, але не варто забувати, що ці проблеми почалися не рік тому, не п’ять і навіть не десять… Востаннє збірна України обігрувала рівного за класом суперника в офіційних матчах 4 лютого 2018 року у матчі з Румунією (3:2). Востаннє українці обігрували вищого за класом суперника в офіційних матчах… Питання лише в тому чи є шанс зупинити цей процес.

Україна – Хорватія – 2:7
Голи: Шотурма (11 – з 6-метрового), Зварич (12) – Матошевич (9), Марінович (15, 23, 35), Єловчич (31), Канюх (32), Сухов (39 – автогол)
Хорватія: Пріміч – Матошевич, Єловчич, Періч, Сутон – Чекот, Юрліна, Марінович, Гудасіч – Канюх, Хорват, Секуліч.
Україна: Ципун, Сухов – Малишко, Журба, Педяш, Кузь – Єрьомін, Микитюк, Мик. Грицина, Мих. Грицина – Фаренюк, Корсун, Шотурма, Зварич.
Попередження: Гудасіч (11) – Малишко (7)
Вилучення: Ципун (20)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*