10 порад щодо створення та просування успішного Інтернет-магазину - Блог про Львів

10 порад щодо створення та просування успішного Інтернет-магазину

10 порад щодо створення та просування успішного Інтернет-магазину

За сучасних умов пандемії Інтернет став одним з головних каналів продажу для багатьох бізнесі. Хтось вже давно освоїв продажі через Інтернет, хтось тільки робить перші кроки. Як би там не було, одних з ключових елементів у цьому процесі виступає Інтернет-магазин, і від того, наскільки якісно він створений, наскільки зручний для клієнтів, залежить і успішність бізнесу.

Щоб почати залучати нових покупців та утримувати лояльних клієнтів – ось мої Топ-10 порад щодо створення та розвитку успішного Інтернет-магазину.

  1. Актуальний веб-дизайн. Навіть якщо у вас найкращий продукт у своїй ніші, а крім того – найкраще обслуговування клієнтів – якщо веб-дизайн Вашого Інтернет-магазину неякісний, ваші продажі в Інтернеті будуть суттєво нижчими за потенційні. Згідно з дослідженнями, 93% покупців вважають зовнішній вигляд найважливішим фактором при покупці. Важливо, щоб дизайн був адаптивним і гарно пристосовувався до різних пристроїв, будь то ноутбук, планшет чи смартфон. Останнім часом добре в роботі себе показують «лендінги». Якщо Ви не знайомі з веб-дизайном та основами роботи з CMS, тоді таку справу, як розробка Інтернет-магазину краще довірити професіоналам.
  2. Надайте популярні варіанти оплати. Жоден Інтернет-магазин не може нормально існувати без платежів. Запропонуйте своїм клієнтам широкий вибір популярних способів оплати, щоб вони завжди могли легко здійснити покупку.
  3. Ведіть блог. Ведення блогу – це можливість залучити більше трафіку в Інтернет-магазин. Публікації, які містять ключові слова SEO та містять корисну інформацію для споживачів, можуть отримати високі результати в результатах пошуку. Публікації в блогах, які мають високий рейтинг і спонукають людей відвідувати Ваш сайт, є сходинкою для людей, які відвідують сторінки Ваших товарів і здійснюють покупки.
  4. Формуйте довіру покупців за допомогою відгуків про товари. Відгуки та рейтинги Вашої продукції підвищують Вашурепутацію. Інтернет-покупці не можуть особисто зустрітися з продавцями, тому для оцінки продавців вони покладаються на відгуки інших покупців. Оцінки на сторінках товару економлять час споживачів, швидко показуючи, що думають про товар інші клієнти. Відгуки про товари є більш переконливими, коли їх багато. Щоб заохотити більше відгуків, не соромтеся просити своїх клієнтів залишити відгук після здійснення покупки. Вкажіть середній рейтинг та кількість відгуків у верхній частині кожної сторінки товару та внизу, де Ви відображаєте вміст відгуків, щоб покращити видимість відгуків. Стимулюйте залишати відгук, пропонуючи покупцям невелику знижку після здійснення покупки, якщо вони залишають відгуки.
  5. Сторінка “Про нас”. Якщо відвідувач переходить на вашу сторінку “Про нас”, це означає, що він уже зацікавлений і дає вам шанс довести, що Ви та Ваш продукт найкращі. Тут вам потрібно чітко прописати, хто Ви є, що робите і, головне, що пропонуєте клієнтам. Тут вітаються всі відгуки, досягнення та будь-які соціальні докази. Ваша контактна інформація повинна бути максимально повною (адреса, телефон, email, соцмережі, месенджери), щоб кожен зміг вибрати для себе зручний спосіб комунікації.
  6. Партнерство з іншими брендами. Віддати свої зароблені гроші маловідомій компанії для більшості покупців непросто. Покращіть свою репутацію, показавши, які компанії працюють з Вами. Їм не обов’язково бути в масштабі Coca-Cola або Apple, але популярні загальнонаціональні компанії зможуть додати певного рівня надійності Вашій репутації.
  7. Запропонуйте онлайн-підтримку. Ваші споживачі повинні знати, що вони матимуть підтримку після здійснення покупки, якщо це необхідно. Гарантування усунення несправностей після покупки та консультування перед покупкою може перетворити потенційних покупців на лояльних клієнтів, що повертаються. Хороший тип підтримки – це функція живого чату, яка працює по можливості цілодобово, або хоча б без вихідних. Цей інструмент може збільшити кількість конверсій на Вашому сайті на 10% або більше.
  8. Будьте активні в соціальних мережах. Реклама в соціальних мережах – це потужний спосіб налагодити зв’язок з багатьма потенційними клієнтами креативно, весело. Реклама в соціальних мережах може бути будь-якою – від простого повідомлення у стрічці Facebook до відео в Інстаграмі. Крім реклами, щоденно публікуйте інформацію про Ваші продукти чи просто цікавинки зі сфери Вашого бізнесу, щоб бути «на контакті» з постійними клієнтами і залучати нових. Використовуйте такі інструменти, як Google Analytics, щоб відстежувати, які канали ваші цільові клієнти використовують найбільше, та зосереджувати свої маркетингові зусилля на цих платформах.
  9. Оптимізуйте свій Інтернет-магазин методами SEO. Для здійснення покупок ваш Інтернет-магазин повинен отримувати трафік. Ключ до генерації трафіку? Пошукова оптимізація (Search Engines Optimization – SEO). Включаючи ключові слова, назви та описи Ваших товарів, Ваш Інтернет-магазин посяде вищій позиції у результатах пошуку.
  10. Відстежуйте аналітику та інтеграцію. Власники Інтернет-магазинів не можуть вдосконалити свої стратегії зростання, не контролюючи їхній прогрес. Найкращий спосіб відстежувати Вашу продажну активність та поведінку клієнтів – це використовувати Google Analytics. Ця система надає продавцям чіткі показники щодо їх магазину, такі як відсоток продажу товарів, кількість відвідувань сторінки сайту табагато інших. Налаштовуючи Google Analytics у своєму Synthytn-магазині, увімкніть функцію «розширеного відстеження електронної комерції» для широкого спектру статистичних даних.

Поданий перелік порад аж ніяк не претендує на вичерпніть, але, сподівають, стане корисним підгрунтям для початківців, які виходять на стезю Інтернет-торгівлі та планують відкрити новий Інтернет-магазин.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку спеціалістам компанії “Piligrim” – https://piligrim.pro/.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*