FAVBET Екстра-ліга. Півфінал. Матч 1. «Продексім» – «Енергія» – 4:0 (відео)

Енергія поступаєтья в першому матчі

Не встигла «Енергія» як слід увійти у гру, як вона вже поступалася в рахунку після того, як Клаудіньо після класної передачі відкрив рахунок вже на 30-й секунді зустрічі. Такой «холодний душ» явно сплутав команді Валерія Легчанова всі плани на гру. А от «Продексім» після цього швидкого забитого м’яча отримав ще і психологічну увагу над суперником.

І надалі підопічні Андре Броканелло продовжували створювати небезпечні моменти біля воріт Войтовича. Проте, голкіпер «Енергії» кілька разів свою команду врятував, чим мав би додати впевненості у своїх діях партнерам по команді. Однак, «Продексім», гравців якого підганяли власні вболівальники, котрим було дозволено відвідати цей поєдинок, продовжував тримати в себе всі нитки гри та мало що дозволяв «Енергії».

Варто сказати, що «Енергія» у першому таймі була заведена в плані емоцій, що подекуди було видно по діях гравців. У цьому плані опоненти «енергетиків» виділялися тим, що діяли більш виважено. Щоправда, іноді вони дозволяли львів’янам турбувати Бакінського, для якого це був перший поєдинок після повернення у «Продексім» з оренди. Можливо, десь саме ця емоційність заважала галичанам при побудові своїх атак.

А тим часом у середині першого тайму «Продексіму» вдалося забити ще два м’ячі у ворота Войтовича. Спочатку відзначився Дмитро Сорокін, який переправив м’яч у ворота після спроби удару Бессалова, чим дезорієнтував Войтовича. А трохи згодом гольове соло видав Клаудіньо. 3:0 по ходу першого тайму – «Продексім» майже повністю домінував, і часом здавалося, що рахунок ще у першому таймі може стати більш розгромним. Проте, на щастя для «Енергії», цього не сталося. Хоча самі «енергетики» під кінець першої 20-хвилинки теж мали свої моменти, зокрема міг забивати Пелех. Однак, «розмочити» Бакінського у першому таймі гостям не вдалося.

Буквально з початку другого тайму «енергетики» спробували піти вп’ятьох, підключаючи до своєї атаки Войтовича. Однак, перша спроба розіграти зайвого гравця не призвела до взяття воріт Бакінського. Відповідно, вона не призвела і до «голу з роздягальні». Тим не менш, це був натяк на те, що за першої ліпшої нагоди «енергетики» будуть залучати або Войтовича, або ще когось до розіграшу п’ятого польового. Однак, склалося враження, що гравці «Продексіму» були готові до таких подій – вони грали біль-менш спокійно, до того ж, рахунок 3:0 після першого тайму теж додавав упевненості підопічним Андре Броканелло. Тому, «мельники» намагались грати по рахунку, і це їм вдавалося. Щоправда, це не означало, що херсонці перестали загрожувати воротам «Енергії», про що свідчив той факт, що моменти біля воріт Войтовича все-таки виникали. Зокрема, міг відзначитися Шотурма, який небезпечно пробивав по воротах «Енергії». А Маєвський у своїй першій зміні у цьому поєдинку міг забити у вільний кут воріт, проте влучив у стійку.

Також читайте:   Чемпіонат світу – 2024. Попередній раунд. Результати матчів четвертого ігрового дня

Але все-таки «Енергія» не полишала надій бодай би «розмочити» Бакінського. Проте, всі спроби підопічних Валерія Легчанова ні до чого не призводили. До того ж, подекуди темп гри падав, і це точно було не на руку галичанам.

А на 33-й хвилині стався четвертий гол у ворота «енергетиків». Буньо віддав невдалий пас на Пітулю, який на той момент вже захищав ворота «Енергії», і цією помилкою скористався Даніель Роза, який зробив рахунок 4:0 на користь чинних чемпіонів України. І хоча грати залишалося близько семи хвилин, та по суті, гра вже була зроблена. «Енергія» вже за інерцією атакувала з п’ятим, залучаючи до розіграшу зайвого Танського, проте замість того, щоб забити бодай би один м’яч, гості ледь не пропустили. Зокрема, в одному з епізодів лише Пелех встиг врятувати ворота «Енергії» від п’ятого голу. Зрештою, навіть без забитого п’ятого м’яча «Продексім» гарантував собі перемогу в першому півфінальному матчі серії.

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) – 4:0
Голи: Клаудіньо (1, 11), Д. Сорокін (9), Даніель Роза (33)
«Продексім»: Бакінський – Роніньо, Скорий, Клаудіньо, Даніель Роза – Корсун, Шотурма, Зварич, Бессалов – Д. Сорокін, С. Моспан, Маєвський, Волянюк
«Енергія»: Войтович (Пітуля, 30) – Струк, Гасюк, Буньо, Легендзевич – Танський, Кузь, Пелех, Когут – Цілик, Марциняк, Ременець
Попередження: Бессалов (4) – Легендзевич (8)
Рахунок у серії – 1:0

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*