Ліга чемпіонів. Чвертьфінал. «Спортінг» – «КПРФ» – 3:2 + ВІДЕО

Спортінг у півфіналі

У поєдинку між «Спортінгом» та «КПРФ» мав визначитись останній півфіналіст Ліги чемпіонів. Португальський клуб, який у минулому сезоні не потрапив до «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів, хоча був на той момент чинним переможцем турніру, прагнув повернути свої втрачені позиції. Що стосується «КПРФ», то ця команда явно бажала повторити минулорічне досягнення, а, може, і поліпшити його. Нагадаємо, що торік «комуністи» стали бронзовими призерами Ліги чемпіонів. Тепер же вони явно прагнули більшого.

У обох команд перед очним протистоянням були серйозні кадрові втрати, які могли цілком реально вплинути на хід гри. У команди з Росії через травму не міг допомогти своїм одноклубникам капітан та лідер «червоних» – Ромуло. Не менш вагома втрата була і у «Спортінга», оскільки Кардинал не встиг відновитись до «Фіналу восьми» після отриманого ушкодження. Але «біло-зелені» вже до цього грали деякий час без свого провідного «стовпа», а от відсутність Ромуло могла стати для «КПРФ» справжньою проблемою.

«Спортінг» з перших же секунд пішов уперед, розраховуючи забити швидкий гол. Однак, за це бажання підопічні Нуно Діаша ледь не поплатились, коли Бурков потужно пробив з дальньої відстані. На щастя для «Спортінга», Гітта зреагував на цей удар. На цей момент «леви» відповіли голом. Мерлім обіграв суперника на швидкості та прострілив на «п’ятачок», а там Кавінато переправив м’яч у ворота Цайдера, який, мабуть, не очікував саме такого розвитку подій. Після цього швидкого голу, який був забитий на 2-й хвилині матчу, «Спортінг» продовжував грати в атакувальному стилі. Він намагався збільшити свою перевагу, і мав відповідні моменти для того. Зокрема, міг забивати Тайнан.

Але «комуністам» вдалося вистояти. Більше того – вони поступово почали переводити гру ближче до воріт Гітти. І вже на 9-й хвилині Ніязов зрівняв рахунок ударом метрів з восьми. При цьому, треба враховувати, що теоретично цей удар мав би стати легким для Гітти, проте воротар «левів» у цьому епізоді не виручив. Після цього «комуністи» заграли більш активно, оскільки забитий гол надихнув російську команду на подальші спроби вийти вперед. І тоді роботи у Гітти додалося. Зрештою, в одному з епізодів, який стався на 15-й хвилині, «комуністам» вдалося засмутити Гітту вдруге. Це сталося після розіграшу ауту, коли Рауль Гомес вивів на удар Асадова, і той зробив рахунок 2:1 на користь своєї команди. Майже одразу тренерський штаб «Спортінга» відреагував на це тайм-аутом. Його наслідки проявились після кутового, розіграного «біло-зеленими». З кута майданчика пішла передача на «п’ятачок», і там Жоао Матуш відкинув м’яч назад під удар Кавінато, який оформив дубль. А за хвилину «Спортінг» знову повів у рахунку. І знову «левам» допоміг «стандарт». Цього разу – штрафний удар. А точніше – його розіграш. Мерлім побачив абсолютно неприкритого Вінісіуса Рошу та направив передачу саме в ту зону, де знаходився 11-й номер «Спортінга», який, зрештою, і «розстріляв» Цайдера – 3:2. Тепер вже психологічна перевага була на боці португальців, які, щоправда, не змогли «добити» своїх візаві ще до кінця першого тайму.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Енергія 2:1 Локомотив (відео)

Майже на старті другого тайму Ерік мав усі шанси зробити перевагу «Спортінга» більш-менш комфортною, проте не реалізував свій же випад на ворота Цайдера. Склалося враження, що підопічні Бесіка Зоїдзе були не готові до такого активного дебюту другої 20-хвилинки від «біло-зелених». І це могло привести до серйозних наслідків, адже португальці по на початку другого тайму володіли ініціативою та майже не давали можливості гравцям «КПРФ» створювати свої моменти. Можна, звичайно, згадати деякі епізоди у воріт Гітти, які були більш-менш небезпечними, проте на фоні гри «Спортінга», який практично повністю контролював хід гри, дійсно гострих епізодів у «КПРФ» було насправді мало.

Лише у середині другого тайму «комуністи» спробували знову активізуватись, адже вони розуміли, що шансів та часу на порятунок залишилось мало. Однак, португальські «леви» були готові до такого сплеску активності з боку «червоних», тому вони виглядали на майданчику більш впевнено. Хоча було зрозуміло, що будь-який вдалий епізод на користь росіян може перевернути всю гру. Десь підопічні Нуно Діаша ризикували, віддаючи ініціативу «КПРФ», проте якщо подивитись на це з іншого боку, то вони мали можливості для контратак, що підтверджувалось випадами Еріка або Пані Варели.

Розв’язка настала на останніх хвилинах, коли Бесік Зоїдзе випустив Афанасьєва п’ятим польовим. Росіяни намагались вивести когось на удар, проте гравці «Спортінга» вдало захищались. Кульмінацією останньої хвилини (а точніше – останніх секунд) став неточний удар Пауліньо після розіграшу кутового, і цей удар капітана «КПРФ» пішов у «молоко», що фактично призвело до вильоту «комуністів» на чвертьфінальній стадії «Фіналу восьми» Ліги чемпіонів.

«Спортінг» (Португалія) – «КПРФ» (Росія) – 3:2
Голи: Кавінато (2, 15), Вінісіус Роша (16) – Ніязов (9), Асадов (15)
«Спортінг»: Гітта – Вінісіус Роша, Жоао Матуш, Мерлім, Кавінато – Ерік, Зікі Те, Тайнан, Пані Варела – Томаш Пасу, Паулета
«КПРФ»: Цайдер – Багіров, Соколов, Кручінін, Бурков – Пауліньо, Рауль Гомес, Ніязов, Асадов – Нандо, Лін, Фукін
Попередження: Вінісіус Роша (13) – Пауліньо (4), Асадов (39)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*