Бетонні стовпчики для огорожі: особливості та переваги - Блог про Львів

Бетонні стовпчики для огорожі: особливості та переваги

бетонні стовпчики для огорожі

Паркан – це невіддільний елемент приватного будинку, дачі або комерційної будівлі. Важливо правильно підібрати опори, що фіксують конструкцію огорожі та дозволяють зробити її стійкою. Як матеріал для стовпчиків широко використовують армований бетон. Його підвищена міцність забезпечує надійність і довговічність огорож. Пропонуємо розглянути, які властивості мають бетоновані опори та як їх використовують.

Головні характеристики

Бетон є одним із найбільш поширених і недорогих будматеріалів. Він має велику кількість переваг, які передаються виробам і конструкціям, виготовленим із такого матеріалу. Відмінним прикладом є бетонні стовпчики для огорожі. Їх можна монтувати навколо будови, яка не тільки буде захищена, але й прикрашена естетичними виробами.

До позитивних якостей стовпчиків із бетону можна віднести:

  • відмінну стійкість до впливу навколишнього середовища: до підвищеної вологи, перепаду температури, потрапляння сонячних променів, поривів вітру, снігових заметів та ін.;
  • стабільне збереження протидії виникненню іржі;
  • універсальне використання – подібні вироби можна монтувати на різних типах ґрунту;
  • довговічне використання завдяки великій міцності та витривалості;
  • просте встановлення під час монтажу паркану.

При використанні стовпчики не вимагають особливого догляду. Якщо є таке бажання, вироби можна декорувати дашками або вмонтувати проводку для підсвічування території.

Але існують і недоліки. Наприклад, потрібен надійний, міцний фундамент. При вертикальному заливанні треба ретельно ущільнювати отриману бетонну масу, щоб не утворилися в ході застигання повітряні раковини. У всьому іншому вироби не мають конкурентів.

Основні різновиди

Бетонні стовпчики відрізняються за формою або за конструкцією. Виділяють два основні типи: цілісні та збірні. У першому випадку вироби мають велику міцність і можуть витримувати значні навантаження. Вони підходять для масивних огорож.

Збірні стовпи менш витривалі. Вони виступають порожнистими декоративними елементами, які нанизані на металеву основу та поєднані завдяки бетону, залитому у внутрішню порожнину конструкції. Подібні опори характеризуються великою різноманітністю, а ціна їх монтажу нижча, ніж у монолітних виробів. У цьому випадку треба враховувати, що вартість може змінюватися. Це залежить від складності оформлення.

До окремої категорії відносять декоративні стовпи, які мають рельєфні або візерунчасті прикраси. Подібні вироби підходять для парканів, які використовують більше для прикрашання прибудинкової ділянки.

Який варіант ви б не вибрали для встановлення, звертайтеся до компанії Forostina. Великий вибір моделей стовпчиків, гнучка система знижок, відмінний сервіс, продумана логістика – усе це дає можливість своєчасно доставити замовлення на об’єкт.

Автор статті: Старий пес.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*