Вишиванка – традиційний одяг України - Блог про Львів

Вишиванка – традиційний одяг України

Вишиванка - традиційний одяг України

Традиційним вбранням українців є вишиванка-одяг з візерунками та орнаментами, які несуть в собі якесь смислове навантаження. З давніх-давен воїни вірили в магічну силу символів, нанесених на сорочку. За візерунками можна було судити про те, яка у чоловіка хороша дружина. Сьогодні ж цей одяг стала більш сучасна і універсальна.

Сьогодні eксклюзивні вишиванки можна купити в будь-якому регіоні України. Наприклад, у Львові є багато магазинів, ательє, ринків, де продається таке вбрання, пошиття якого можна замовити індивідуально. Їх шиють скрізь і в будь-який час, і не тільки сорочки, але і блузки, кофти, спідниці та сукні.

Чому варто купити вишиванку у Львові

Орнаменти національного одягу в різних регіонах країни мають деякі відмінності. Так, для Львова, втім, як і для всього Карпатського регіону характерні як «щільні» так і легкі малюнки. З давніх часів у городян було прийнято дрібні візерунки вишивати чорними нитками. Тут допустимі як квіткові, так і геометричні мотиви. Особливо елегантно і неповторно виглядають сукні, зшиті за місцевими традиціями. Тому запит вишиті сукні Львів стоїть на лідируючих позиціях.

Українську вишиванку цінують не тільки всередині країни. Для багатьох дизайнерів вона послужила джерелом натхнення. Гуччі, Діор, Валентино при створенні власного одягу, деякі деталі перейняли саме з українського національного одягу. Вишиванки з сучасним фасоном, можна надягати на будь-який урочистий захід: весілля, день народження, корпоратив. Вони придатні і для повсякденного носіння. В цьому плані наряд з візерунками універсальний, який виглядає яскраво, красиво і привабливо.

Також читайте:   Прем'єра! Квіти мінних зон - проєкт #ДорогиПеремоги

Вишиванка – одяг для чоловіків і жінок

Біла сорочка з деталізованим малюнком-стандартна вишиванка для чоловіків. Поширений варіант сорочки і синього кольору. Різноманітні візерунки найчастіше синьо-червоного, чорного і червоного кольору. Так само для чоловіків продаються футболки, кофти, штани, виконані в сучасному стилі.

Вишиванка - традиційний одяг України

Вишиванки, які шиють з льону, бавовни, віскози, трикотажу популярні і у жінок. Традиційний наряд представлений наступними видами одягу:

  • туніка;
  • блузка;
  • футболка;
  • плаття.

Особливо популярні вишиті сукні, які можуть відрізнятися за фасоном і виду крою. Так, безрукавки з яскравими візерунками, відмінно підійдуть для спекотної погоди. А сукні з пишними рукавами і манжетою додадуть образ загадкової чарівниці – таке вбрання, що надає загадковий образ, приваблює. Сукня до підлоги, як ніяке інше, робить жінку більш жіночною.

Як її поєднувати? Вишиту футболку або блузку можна відмінно поєднувати з джинсами, спідницею і навіть шортами. Плаття можна носити з сандалями або балетками. При поєднанні вишиванки з «іншим» одягом головне мати правильний підхід, що дозволить створити яскравий, гармонійний образ українця, що шанує культури і традиції країни.

У підсумку, вишиванка як і раніше не втратила своєї актуальності. Вона випускається в нових варіаціях, що дозволяє створити індивідуальний сучасний стиль. У багатьох областях України можна зустріти чимало людей, які носять на собі цей традиційний наряд.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*